X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

A kőbányai szocialisták öszödi beszéde

2010.07.29. 18:30 Janos_Kobanyai

Országos hírű visszaélések (K&H botrány, Kaszab história), elmaradt beruházások (S1 Projekt, Origo City, Gergely park, Újhegyi kultúrház, uszodakorszerűsítés), milliós végkielégítések, családtagok pozícióba helyezése után a kerületi MSZP frakcióvezetője Csicsay Claudius Iván papírra vetette a kerületi szocialisták történetének legszánalmasabb írását „Az MPSZ egy jó párt, avagy miért szavazzanak MÉGIS az MSZP-re?”

Bűnbánással kezdődik Csicsay írása („Sok marhaságot csináltunk”, „Számos korrupciós ügy tapad…párttagokhoz”), majd ismerteti a kerületi szocialisták új hitvallásait („Nem félni, mindenkit embernek tekinteni, segíteni egymást”, „akkor tesszük az országnak, a kerületnek a legjobbat, ha tisztességgel végezzük a munkánkat”). Leszögezi, ez a kőbányai MSZP nem azonosítható azzal a pártszervezettel,  akik elkövették a visszaélések  garmadáját.
Szinte érezni az izzadságszagot minden egyes leütött karakteren.
 
A cikkben említett megújulásának a valóságban semmi nyoma (az önkormányzati választásokon indulók névsora a négy évvel ezelőttihez képest szinte nem is változott),
hacsak, azt nem nevezzük annak, hogy az ország legnagyobb korrupciós ügyének számító BKV botrány főszereplőjének, Hagyó Miklósnak közeli munkatársát, budai párttársát importálta kőbányára az MSZP polgármester-jelöltnek.

A cikk második felében pedig a jól bevált szocialista ígérethalmazzal rukkol elő, amit az azóta már a fővárosban dolgozó Andó Sándor volt kőbányai polgármester, betűre pontosan megígért nyolc évvel ezelőtt.
Lesz itt munka, kiváló közbiztonság, tisztaságtól fényesen ragyogó utak, közgyógyellátás nyugdíjasoknak, kisvállalkozók számára támogatás, stb. de elsősorban „a jövőben mindig tisztességesek leszünk!”
Csak azt tessék megmondani, mit csináltak az eltelt húsz évben?

A kőbányai MSZP frakcióvezetőjének öszödi beszéde az első mondatától az utolsóig visszatetsző, szemlátomást korántsem a kerületi érdekei, sokkal inkább a politikai hatalomtól való eltávolodás félelme (amely a kerületi elvtársak megélhetését is biztosítja) az, amely motiválja. 
A cikket olvasva (alább részletekben kiemelve a legnagyobb mondatok) végig olyan érzésem volt, mintha a cikk írója nem lenne tisztában azzal, hogy kőbányát az általa képviselt párt irányította volna ez elmúlt két évtizedben.


Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

3 komment · 1 trackback

Címkék: korrupció kőbánya

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr472185508

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyanúsítottat támogat az MSZP 2010.07.30. 09:55:01

A jelenleg is büntetőeljárás alatt álló Szabó Lorándot támogatja Dombóvár független polgármester-jelöltjeként az MSZP az önkormányzati választáson.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vordemon 2010.07.30. 15:23:32

Hát ami azt illeti, bűnbánásra bőven van is oka Csicsay úrnak......pl: neki köszönhetjük a Venyige utcai remekbeszabott börtön projektet...de nagy kár, hogy kedves, szeretetre méltó családjával együtt nem élvezheti azon igazán kellemes "elnyomott kissebbségi csoportok" randalírozását ami a környéken élők helyzetét teljesen ellehetlenítette és megnyomorította.

Ez az igazán nagyszerű képviselő, aki nem mellesleg ZUGLÓ LAKOS , ő aki Kőbánya felvirágoztatásán oly önzetlenül és fáradhatatlanul munkálkodik ...kicsit sem élve vissza a hatalmával, mikor is kedves feleségét mindenfajta szakirányú képesítés nélkül képes volt oktatási intézményben igazgatói székbe ültetni.

Valóban, igen - ilyen képviselőre van szüksége Kőbányának !!!!!

Csicsay úr akkor tenne végre nagy szívességet Kőbányának, ha a kőbányai Önkormányzatunkban oly sikeresen és régóta üzemeltetett jól jövedelmező családi vállalkozása székhelyét áthelyezné végre saját lakókörzetébe: Zuglóba.

Bizonyára tárt karokkal fogadná a zuglói önkormányzati képviselő testület, elvégre egy ilyen remek képességekkel megáldott, saját és családja önös érdekeit sutba dobó vitathatatlanul önzetlen ember, biztos, hogy sokat tudna tenni a zuglói lakosok életminősége felvirágoztatása érdekében.

Kőbányai lakosoknak már ártott eleget.

cicacipő 2010.08.01. 08:43:52

Különösen aranyos a - mindenkit embernek tekinteni, segíteni egymást-, főleg azokat segíteni, akik nem lehetnek riválisok.
Az értelmes embereket meg lazán ki kell üldözni a pártból, az egyetlen esélyes polgármesterjelöltet -Verbai Lajost- addig alázni, amíg nincs más lehetősége, mint kilépni. Bárki, aki nem a vezérkarnak ugrál üldözendő és mocskolandó, de nem ám szemtől-szemben, elvégre emberség is van őbennük.A régi párttagok sorban lépnek ki és nem azért,mert nem akarnak baloldaliak lenni, henem, mert nem akarnak szemét dolgokhoz segédkezni
Egy komoly tévedés azért van a cikkben, mert ez az új képviselőjelölti lista nagyon is különbözik a régitől, még rémesebb! Arról nem is beszélve, hogy ketten máris gyorsan visszaléptek, mert leesett nekik a tantusz, hogy ők csak azért kellenek, hogy töredékszavazatot szerezzenek az új polgármesterjelöltnek, no és a lista második helyén állónak, aki nem más, mint a nevezett röpirat szerzője. Ő nem csak, hogy Zuglóban él, esze ágában sincs Kőbányán körzetben indulni, gondolom, nem akar beégni. Dolgozzon csak helyette az a sok valódi kőbányai, ő majd megmondja bentről, mint listán bejutott képviselő a tutit, ahogy eddig.

Frangepán 2010.08.01. 17:24:08

Csicsay és kiscsaládja amit itt művelt Kőbányán egyszerűen vérlázitó!

Élen járt abban, hogy családtagjaival töltötte fel az önkormányzati bizottságokat, mindegyiknek jutott egy-egy zsiros kis bevételi forrás...undoritó !!!

Az ilyen korrupt, álszent ember papol a rászorultak támogatásáról?

De ami a legfelháboritóbb az egészben, közszájon forog, hogy a kedves felesége, aki egy egyszerű ápolónő volt a Bajcsy Kórházban, hogy kerülhetett kinevezve igazgatóként ált.iskolába ???

Most tudomásunk szerint ez a túlképzett nagyszerű asszonyka jelenleg Kozma utcai börtön vezetőségét erősiti nevelőtisztté kinevezve, kiemelt bérezéssel.
Elvégre támogatni kell a rászorultakat.

Kicsit nem figyelünk oda, máris kiemelkedő érdemeire való tekintettel börtönigazgatóvá fogja előléptetni szerelmetes ura.

Nem értem, hogy ez a korrupt Csicsay mit keres még egyáltalán Kőbányán ?
süti beállítások módosítása