X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Családon belüli Önkormányzat

2010.02.06. 09:04 Kvazimir

A kerületi önkormányzat testületi munkája sok esetben családon belüli viszályhoz is vezethet. A döntéshozók rokonai, családdtagjai ugyanis nagy számban jelen vannak a Kőbányai Önkormányzatban. Ugyan olyan döntésekben vehetnek részt, nyilványíthatnak  véleményt mint édesapjuk, testvérük vagy (ami a leggyakoribb) hitvesük.  Végigolvasva az alábbi névsort joggal nevezhetnénk Kőbányát családi vállalkozásban irányított kerületnek.


Nagyné Lőrincz Éva, Nagy László SZDSZ-es képviselő felesége, a Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának (továbbiakban FB) elnöke és az önkormányzat Jogi Bizottságának külső tagja. A Szivárvány Kft.-ben további politikus feleségeket találni, Lakatosné Pribér Szonja és Szabóné Szentgyörgyi Krisztina is tagja a FB-nak. Előbbi Lakatos Béla MSZP-s képviselő, utóbbi Szabó Tamás kerületi MSZP alelnök (Kaszab Csaba unokatestvére) hitvese.



A Kőbányai MSZP frakcióvezetőjének, Csicsay Claudius Ivánnak a felesége, Csicsayné Solymosi Mária, a Kulturális és Oktatási Bizottságban külső tag. Ezt a pozíciót annak ellenére tölti be, hogy tudomásunk szerint semmilyen pedagógiai vagy azzal kapcsolatos végzettsége nincsen. További érdekesség, hogy Csicsay Claudius Iván szintén tagja ennek a bizottságnak.



A Kőbányai Kulturális és Média Nonprofit Kft.-ben is fellelhető  egy kerületi képviselő családjához tartozó személy. Földi Lajos annak a Földi Balázsnak az édesapja, aki szintén az MSZP színeiben politizál. Földi Balázs, mint informatikus, egy időben a már többször is említett Szivárvány Nonprofit. Kft. alkalmazottjaként további kerületi közpénzekhez is hozzájutott.


Milász Ferencné neve ismerős lehet a kerület közügyeit figyelemmel kísérők számára. Novák Gyulának, a kerületi MSZP meghatározó személyiségének testvére, a kőbányai MSZP elnökségi tagja, a Sirály Szocialista Alapszervezet elnöke, továbbá, a Sibrik Polgárőrség elnöke és a Szociális és Egészségügyi Bizottság külső tagja. Utóbbi, bizottsági tagságáról azért kellett lemondania, mert kiderült, hogy érintett egy olyan cégben, amely 18 millió forintot meghaladó tartozást halmozott fel az önkormányzattal szemben. Az ügyben már bírósági ítélet is született, amelyben a 18 millió forint tőketartozás plusz ennek kamatai, tehát összesen 25 millió forintot is meghaladó összeg megfizetésére kötelezte a céget. A Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.-nek a mai napig nem sikerült behajtani a tartozást.

Jelenleg egy külső bizottsági tagságért havi 47.700 forintot vihetnek haza a képviselők, de Nagyné a Szivárvány Nonprofit Kft. FB. elnökeként további havi 50.000 forint juttatásban részesül. Könnyen kiszámolható tehát, hogy járulékokkal együtt, évi négymillió forint áramlik a kerületi képviselők rokonságához tartozó személyek zsebébe.


 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

19 komment · 1 trackback

Címkék: kőbánya x.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr211731906

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pártelnököt foglalkoztat Meggyes Tamás 2010.02.06. 10:58:37

Rendszeresen olvasom a fidesz.hu oldalt. Megakadt a szemem egy címen: "Pártelnököt foglalkoztat Derce Tamás" írják. Húha! Most mi lesz? Van annak egyfajta perverz bája, amikor ilyen dolgokon akad fenn a PÁRT weblapja.Pedig ha c...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perzekutor 2010.02.06. 08:56:31

Dr.Csicsayné Solymosi Mária kedves férje jóvoltjából nemcsak az oktatási bizottságba került be minden fajta szakirányú képesítés nélkül,hanem voltak azért - ennél sokkal keményebb dolgok is.
Csicsayné jóideig a Wesley János alapítványi általános iskola IGAZGATÓHELYETTES-ként fejtette ki áldásos... (?!)tevékenységét.
Nem rossz teljesítmény egy olyan személytől,aki semmilyen pedagógiai diplomával sem rendelkezik.
Információink szerint Csicsayné csak egészségügyi (ápolónő,altatónővér ) képesítéssel rendelkezik és a Bajcsy Zsilinszki Kórházban dolgozott több mint 20 évig.

perzekutor 2010.02.06. 09:19:56

Amellett ne feledkezünk meg Dr.Csicsay Kaudiuszról sem,aki amellett,hogy nagyon sikeresen menedzseli a kedves feleségét,többi családtagjáról sem feledkezik meg, hiszen nevelt fia Bányai Tibor is MSZP önkormányzati képviselőként "tevékenykedik" a kőbányai önkormányzatban és mindezt teszik mindannyian ZUGLÓi lakosként.
Talán még pár újabb családtagokat és további rokonokat is lehetne toborozni
a Csicsay családnak,a hatékonyabban működjön nagy családi vállalkozásuk.
Biztos van még itt Kőbányán számos olyan jól fizető(szakképzettséget nem igénylő)intézményvezetői státusz,ahová Csicsay úr politikai hatalmából adódóan még 1 - 2 zuglói rokont be tudna ültetni a kőbányaiak osztatlan örömére.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2010.02.06. 12:10:00

hát de ha törvényes, akkor mi a baj?
:)

873ujr3rk 2010.02.06. 12:51:07

de az orbán meg a dunán fogja megkoronáztatni magát és nem lesz heti hetes sem.
szóval marad a jobbik, egyedül bennük lehet bízni, mert ők még nem korrupálták magukat, vagy mi. éljen morvai krisztina aki végre elkergeti majd a sok cigányt és bezáratja a tescot az rtlt és a tv2-t.

perzekutor 2010.02.06. 13:17:00

@Lesley: Mi a baj vele,ez lenne törvényes?
Ilyen alapon az sem lenne meglepő ( és mulatságos...) - ha Csicsayné aki most kedves férje közbenjárására a Kozma utcai
fegyintézetben tölt be civilként felelős munkakört hamarosan a már akár a börtönigazgatói kinevezést kiérdemelné...
Bár amilyen gyorsan emelkedik Csicsayné Mariska asszony a ranglétrán - ellentétben a sok éve ott dolgozó hivatásosokkal szemben,nem is csodálkozna senki,ha ez az elsőre morbidnak tűnő ötlet megvalósításra kerülne.
Arra már ugye ( ?! )gondolni sem merünk,
hogy bármi összefüggés lenne a Kozma utcai fegyintézetnek adományozott kitüntetés ( amit Csicsay úr javaslata alapján szavazott meg a testület )
és a pont ott dolgozó feleség karrier építése között.
Mert talán véletlenek vannak,na de ekkora?

lüke 2010.02.06. 16:04:47

így van ez mindenütt
nemcsak Kőbányán..............
s hogy lesz a kőbányában?

vordemon 2010.02.06. 20:51:12

@perzekutor: Nahát hogy is mernénk ilyet feltételezni..inkább a feltételezések helyett ,nyugodtan akár biztosak is lehetünk abban,hogy előre megfontolt,átgondolt kis furmányos akció volt Csicsay úr részéről kedves felesége - Mariska asszony gyorsan ívelő karrierje érdekében a Kozma utcai fegyintézetet "Kőbányáért" kitüntetésre felterjeszteni.
Miközben a Sibrik lakótelepi és a Maglódi úti lakosok életét évek óta megkeseríti,megnyomorítja a Venyige
utcai börtön elött uralkodó elviselhetetlen állapotok.
Na ezt is Csicsay úrnak köszönheti Kőbánya és ez több mint tragikomikus.

Melega Kálmán 2010.02.09. 08:36:36

Ezt a kérdést nagyon egyszerű lenne szabályozni a összeférhetetlenség törvényi szabályozásával. Etikai szempontból a rokonok beválasztása bizottságokba és felügyelő bizottságokba megmagyarázhatatlan. Annál is inkább, mert rokonaikat a képviselők is megszavazzák, hiszen a Kőbányai Önkormányzat képviselő-testülete viszonylag kiegyenlített, 15 szavazat kell a minősített többséghez. Az egy más kérdés, hogy egyetlen fideszes képviselő rokona nincs ilyen pozícióban.

Kőbányai "WOLF" Polgárőrség 2010.02.10. 19:07:35

Igen, az összeférhetettlenség törvényi szabályait betartva, sok "családtagnak",képviselőnek semmi helye nincs a kőbányai önkormányzatban.Valóban ugy tűnik ez egy családi vállalkozás. Na de mi van a közbiztonsággal?Ez sem érdekli a képviselőket? Persze, hogy nem, hisz sokan nem kőbányai lakosok. Akkor milyen alapon "képviselik" Kőbányát? Kőbányai képviselő csak kőbányai lakos legyen, és ezt a szavazáskor nekünk kőbányai lakosoknak kell eldönteni. Ezért menjünk el szavazni, hogy mi döntsünk és ne a jelenleg "hatalmat élvező korrupt képviselők".A Polgárőrséget több éven keresztül nem hadják érvényesülni, pedig lennénk egy páran akik segitenénk Kőbánya közbiztonságának javításában. Vagy félő, hogy több turpisság kerülne felszínre? Mi kőbányai lakosok vegyük kezünkbe az irányitást és mi döntsünk a jövőnkről. Megszünt a SZOC, demokrácia van. Merjük kimondani, ha nem tetszik valami.

Kőbányai "WOLF" Polgárőrség 2010.02.10. 19:18:43

Várható, hogy ezért a hozzászólásért megpróbálnak szankcionálni az érintettek, mint ahogy már 14 éve teszik,"akinek nem ingje ne vegye magára". De elég volt a korrupcióból és a pénz mentésből!Kőbánya lakosai nem kérnek belőlle!Ideje változtatni! És ez rajtunk kőbányai lakosokon múlik, hogy hogyan tovább,és milyen lessz a közbiztonság.

vordemon 2010.02.13. 08:01:17

@Kőbányai "WOLF" Polgárőrség:
Számomra nagyon szimpatikus amit és amiről ír, de azt nem értem ,tudomásom szerint önöket támogatásáról biztosította az önkotmányzat fideszes alpolgármestere.Akkor ez csak ígéret volt?
Valóban szükség lenne polgárőrökre,akik a lakókörzetükben élvezik a lakosság bizalmát és hatékonyan tudnák segíteni a nagy létszámhiánnyal küzdő kerületi kapítányság munkáját.
Azt hiszem önöknek össze kellene fogniuk
más szintén dolgozni vágyó becsületes,törvénytisztelő
polgárőregyesületekkel ( Horizont )és félretéve az esetleges múltbeli sértettségeket és együtt nagyobb súllyal képviselhetnék a tisztességes polgárőri eszméket.

Kőbánya Horizont Polgárőr Egyesület 2010.02.13. 17:44:28

Igaza van Orosz Tibor úrnak úgy látszik végre rájött hogy előtte is elhúzták a mézes madzagot de rá is léptek rendesen! Igenis tudtunk együtt dolgozni és tudunk önállóan is sikereket elérni a lakosság számára !!! De sajnos mindig van kibúvó mindig van kifogás hogy miért nincs segítség ,támogatás.És igen is nagyon úgy néz ki hogy Kőbánya vezetése szánt szándékkal akadályozza a Polgárőrség munkáját,pedig igen is szükség van a becsületes Polgárőrökre,valahol érdekes a felsőbb vezetés megvan elégedve és tiszteli a Polgárőrök munkáját csak Kőbányán nem ki tudja miért????

vordemon 2010.02.13. 19:25:47

Akkor uraim mi az akadálya ,hogy felvegyék egymással a kapcsolatot?
Biztos,hogy közös erővel és közös cél érdekében sokkal hatékonyabbak tudnának lenni,mint külön-külön keseregve az önkormányzat közönyösségén és a beígért,de be nem mégsem kapott támogatásokon.
Azt már mindketten tudják,hogy kivel nem,pontosan melyik polgárőrcsapattal nem szeretnének azonosulni,tehát szelektáljanak ez már az Önök felelőssége,hogy kit engednek be a soraikba.
Sok sikert az együttműködésükhöz.

bam-bi 2010.02.14. 12:00:16

De hát miért lenne az önkormányzat célja a civil szervezetek tevékenységének akadályozása?

Kőbánya Horizont Polgárőr Egyesület 2010.02.15. 17:54:20

@bam-bi: Kedves Bam-bi nem célja hanem tudatosan ezt teszik 15 éve különböző kifogásokkal,ha leírnám reggelig sem végeznék. Valahogy mindig sikerül nekik míg eltelik megint egy év,csak egy pár példa. A tisztelt Polgármester úr leveleinkre még csak nem is válaszol,a legutóbb 1db aláírás kellett volna hogy pályázaton némi pénzt szerezzünk rengeteg munkánk lett volna de vállaltuk,napokig vártunk rá,a Polgármester úr nem írta alá azt mondta ha a kerületi Rendőr kapitány aláírja akkor ő is egymásnak adogatták míg lejárt a határidő pedig direkt kértük hogy ha lehetne sürgős nem került volna semmibe csak egy aláírás és erre sem voltak képesek pedig együttműködés megállapodás létezik. Tavaly meg is szavazták hogy a Kőbánya Horizontnak igen is jár a támogatás mert van együttműködési támogatása az önkormányzattal é a rendőrséggel,azóta sem történt megint sem.bocsánat csak annyi hogy a kapitány úr felbontotta a megállapodást.azért mert volt benne egy olyan pont amiben kértük hogy aki polgárőrnek jelentkezik ellenőrizzek le hogy bűnöző ne kerüljön sorainkba!! Gondolóm ennyi elég a válaszra sajnos nem tudunk mit csinálni amit még tudunk zsebből fizetünk de sajnos ez már nagyon kevés!!! Tisztelettel Kőbánya Horizont Polgárőr Egyesület!!

Kőbánya Horizont Polgárőr Egyesület 2010.02.15. 18:25:54

@vordemon: Tisztelt Vordemon mi nem zárkóztunk soha sem el a Wolf Polgárőr egyesülettől sőt csak velük és a városszéli Lopakodó egyesülettel tudtunk és szerintem ez után is tudnánk együtt dogozni,annak idején még nem volt Wolf-sem amikor megalakultunk eldöntöttük hogy csak becsületes emberekkel vagyunk hajlandóak dolgozni,ez sikerült is mer a rendőrség ellenőrizte aki hozzánk belépett, sajnos ma már erre nem hajlandó.Ezután is tudnánk együtt vagy egymás mellett dolgozni csakhogy Kőbánya vezetése szánt szándékkal valószínű politikai elszántságból teszi tönkre a Polgár őr csoportokat kitalálva különböző kifogásokat.Nem tudja senki hogy miért jó a vezetésnek ha kőbányán nő a bűncselekmények száma miért jó hogy a kismama sírva telefonál hogy nem mer kijönni a lépcsőházból mert ott isznak és duhajkodnak,vagy az az idős néni akitől elrabolják pár forintját amikor vásárolni indul,vagy pedig azok a kismamák akik elkerülik a játszó tereket mert a gyermekeket nem engedik oda mert tele van kábítószer fecskendővel vagy törött játékokkal sajnos hiába dolgoznánk együtt már nem bírjuk az anyagi terheket bárhova fordulunk mindenhol csak falakba ütközünk. remélem a válaszom kielégítő volt,ha nem bármikor szívesen válaszolok én is és gondolom a Wolf egyesület is!!!!!
süti beállítások módosítása