X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Óriási polgármesteri jutalom a csőd szélén álló kőbányai önkormányzatban.

2009.11.29. 08:45 Kvazimir

Meglehetősen fura összefüggésre lettem figyelmes, amikor a kerület gazdasági helyzetét böngésztem. Az előző politikai ciklusban a hatalmas felélt vagyon és csőd közeli helyzet mellett is futotta Andó Sándor volt polgármester és alpolgármesterei számára az egész éves prémiumok kifizetése, melynek összege a legnagyobb volt az egész országban. Így mi kőbányaiak voltunk a legbőkezűebbek vezetőinkkel, akik így Magyarország legjobban fizetett önkormányzati vezetői lettek.


A 2002 –2006-os ciklus gazdasági mérlege Kőbányán

-FELÉLT VAGYON
Összesen 10 milliárd forint ebből a K&H-tól visszakapott összeg: 3,4 milliárd, a Mázsa tér eladásából befolyt 1,5 milliárd, a Hungexpo privatizálásából pedig 1,8 milliárd. A 2006-os költségvetésben ingatlaneladásból származó bevételi terv 3,5 milliárd forint, ebből megvalósult 450 millió. A nem realizált bevételből 2 milliárdot elköltöttek jutalmakra, prémiumokra, egyéb látszatberuházásra. Sághy Erna cikkét hamarosan felteszem, ő részletesebben is foglalkozik az üggyel.

-HITELÁLLOMÁNY
Beruházási hitel: 4 milliárd forint(!) Folyószámlahitel: 2 milliárd forint (!)


Jutalmak

Kőbánya – Andó Sánor
Andó Sándornak, Kőbánya MSZP-s polgármesterének az éves jövedelme a tízmillió forintot is meghaladja, mivel a szocialista többségű önkormányzat jóvoltából tizenhárom havi fizetését veheti fel egy összegben rendszeres illetménye mellett, ami havonta 424 ezer forint (vagyis a jutalma 5-5,5 millió forint). Az alpolgármesterek egyhavival kevesebb apanázsban részesülnek.
Andót a kétes ügyei miatt nem indították 2006-ban, a szocialisták munkája elismeréséért beültették a fővárosi testületbe, ahol a Gazdasági Bizottságnak is tagja.

Forrás: http://mszpszdsz.uw.hu/uvegzseb.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr281557985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása