X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Ki Andó Sándor?

2009.12.01. 12:01 Kvazimir

Sikkasztás, vesztegetés, csalás, hivatali visszaélés, hűtlen kezelés, pénzmosás. Ezeket a kategóriákat találta a Független Korrupciófigyelő Iroda keresőmotorja a volt kőbányai polgármester nevére rákeresve. Sajnos "áldásos" tevékenysége a mai napig érezhető a kerületben. De kezdjük az elején.




Sajnos alig található személyes információ az interneten. Az MSZP honlapján mindössze egy öt éve nem frissült portréoldal található róla. Személyes végzettségét tekintve vasútgépész technikusi, majd felsőfokú vasúti, és felsőfokú tűzvédelmi szakképesítése van. Tehát semmilyen államigazgatási, közgazdasági, jogi tanulmányokat nem folytatott fiatalon, de későbbi tisztségei közben sem.
1989-től a X. kerületi MSZP elnökségnek és az országos választmánynak volt a tagja. 2002-ben választották meg Kőbánya élére. Ő volt az első kerületi szocialista polgármester.
Hihetetlen de megszámolni sem tudom mennyi cikket, bejegyzést találtam, ami az ő neve alatt futott a kerületi visszaélések kapcsán.

Ilyen a Kulcsár-ügy, amelyben a Nemzeti Nyomozóiroda emberei még a hivatali számítógépét is átvizsgálták, sőt maga Kulcsár is vallott ellene: "Andó Sándor X. kerületi polgármester (...) és két önkormányzati tisztségviselő (...) mintegy 500 millió forintos extraprofitot könyvelhettek el az önkormányzat pénzének többszöri törvénytelen tőzsdei megforgatásával"
A Gergely-bánya és park, ügyében is hangos volt a kerület, itt több 100 millió forint tünt el a kasszából értékelhető eredmény nélkül. Ugyanebben az ügyben aláírt olyan menedzserszerződést is a Gergely Kft.-vel, ami után 59 millió forintot bukott a Kőbánya, amiből 33 millió végkielégítés.
Az ő regnálásának idejére tehető a pártba fiktív, úgynevezett vattaemberek beépítetése, aminek köszönhetően majdnem kétezer főt számlált a helyi MSZP szervezet.
Saját magával is igen bőkezű volt a képviselő testület, a fent említett eredményes munka jutalmaként a helyi szocialisták megszavaztak Andónak 13 havi (5 millió forintot) prémiumot, a szintén szocialista alpolgármestereknek pedig 12 havi juttatást.

Azt hiszem a menedzserszerződés és végkielégítés szavak mostanában ismerősen csengnek mindenkinek. Nos, miután Andó a kőbányai választóknak eladhatatlan lett, 2006 után felfelé bukva a fővároshoz került, ahol a BKV(!) felügyelőbizottságának valamint a Gazdasági Bizottságnak(!) a tagja.



 

Forrás: http://k-monitor.silihost.hu/
          http://www.nol.hu/archivum/archiv-334258
          http://www.mno.hu/portal/323800

4 komment · 1 trackback

Címkék: korrupció andósándor

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr241558359

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Andó, endő, szociknál nem kerülendő 2010.04.23. 10:31:02

  Tegnap este kollegáink Kőbányán jártak, ahogy Gyurcsány Ferenc - ezúttal nyilvános - performaszt tartott. Érdekes, hogy ez volt az első alkalom ebben a kampányban, amikor Gyurcsány egy nyílt választási kampányrendezvényen vett részt, kon...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manóvezér 2009.12.01. 23:20:38

Gyönyörű a lista. Annyira kellett a tevékenysége, mint egy falat kenyér. Hogyan is élhet a kerület nélküle...?

Manóvezér 2009.12.02. 23:07:50

Esetleg megérné egy hasonló bejegyzés is, ami a párt(elv)társ Novák Gyula ügyeit taglalja. Nem gondolod?

Kvazimir 2009.12.02. 23:40:01

@Manóvezér: Már kész van a Novák féle bejegyzés! Sőt! Kaszab Csabáról is lesz, de nem lehet mindent egy nap feltenni. :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.06. 20:10:50

Korábban nem a Gyömrői úti ICO-nál (egyszer használatos tollak) dolgozott?
süti beállítások módosítása