X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Kőbányai a BKV botrány főszereplője

2010.01.10. 17:53 Kvazimir

A kobanya.info számolt be elsőként a BKV volt humánpolitikai igazgatójának kerületi múltjáról. Sz.-né Sz. E. a Kőbányai Pataki Téri Általános Iskolában majd a Szent László Gimnáziumban végzett. Sz.-né úgy vett fel 86 millió forintos végkielégítést és 10 millió forintnyi egyébb juttatást a BKV-tól, hogy valójában maradt a cégnél - 1,2 millió forintos havi fizetéssel és 120 százalékos prémiummal. A rendőrség szerint a végkielégítés kifizetése több pénzügyi, illetve munkajogi szabályba ütközött, az összeg utalványozására Sz.-nének nem volt jogosultsága. A nyomozás során a rendőrség 54,1 millió forintot zárolt Szalainé bankszámláján. A képre kattintva megtekinthető Sz.-né közösségi adatlapja.

Egy másik kerületi szál a BKV botrány kapcsán, hogy Andó Sándor volt kőbányai polgármester is tagja annak a felügyelő bizottságnak, amely leszavazta Sz.-né ügye kapcsán  a tárgyalások megkezdését a végkielégítés és az egyéb juttatások visszaszolgáltatása érdekében. A BKV Zrt. Felügyelő Bizottsága "természetesen" ahhoz sem járult hozzá, hogy bemutatásra kerüljenek igazgatói szintig a vezetők munkaszerződése, meghatározott alapilletményeik, juttatásaik.

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

3 komment

Címkék: bkv bűnözés korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr661661692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2010.01.12. 09:25:37

szörnyű jelenség ez a nő - kíváncsi vagyok, hogy a visszaosztás után mit kezdett volna a saját részével. Zsírleszívás?

Kvazimir 2010.01.12. 14:07:02

A visszaosztás szerintem már megtörtént, 53,4 millió forintot zároltak a számláján.

Manóvezér 2010.01.12. 20:13:19

@Kvazimir: Niztosra veszem,hogy Sz.né,becsületes,adófizető állampolgárként(!) a saját magának kiutalt 100M Ft adó és járulék részét is-természetesen-átutalta az Apehnek. Amennyiben jól tudom ez kb.40M körül van, 53M-t zátoltak,tehát szeretett államunk nagyjából pénzénél van.Üröm az örömben, hogy ebből sem buszokat nem vesznek,sem a szolgáltatás nem javítják Sz.né bkv-s gazdái. (Amennyiben az adószámítsában tévedtem,minden olvasótól elnézést kérek)
süti beállítások módosítása