X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Saját vezetői fosztották ki Kőbányát

2010.06.17. 16:32 Kvazimir

Önmagában sem volt rossz fizetése a kőbányai vagyonkezelő szervezet vezetőjének, de emellé egy másik cég élére is kinevezték, szintén kellemes jövedelemmel. Fecske Károly utóbbit előbb visszautasította, majd távozásakor évekre visszamenőleg egyben utalta ki magának a prémiumát. Közvetlenül a távozása előtt 15 millió forint jutalmat utalt ki a kőbányai önkormányzat az egyik kerületi cég vezetőjének.



Az egyébként is botrányokkal terhelt Kőbánya-Gergely Kft egy kerületi külszíni fejtés feltöltését végezte korábban, de a mostani polgármester feljelentette a céget, mert szerinte sokkal többet fizettek ki a munkát végző vállalkozónak, mint a valós teljesítés.

Az akkori vezetés szintén botrányos körülmények között távozott (három vezető utólag több mint száz millió forintra perelte a kerületet), úgy tűnik, ezt most sem ússza meg Kőbánya. Révész Máriusz Fideszes képviselő ugyanis interpellációt nyújtott be a kerületi jegyzőhöz, amelyben arra keresi a választ: miért kellett 15 millió forintot kiutalni, közvetlenül a távozása előtt Fecske Károlynak, a Kőbánya-Gergely vezetőjének?

Fecske Károlyt Andó Sándor, az előző polgármester még két kerületi cég élére is kinevezte. A Kőbánya Vagyonkezelő Zrt.ben az igazgató havi 760 ezer forintot kapott, céges autóval, és korlátlan mobilhasználattal, na és ezen felül 80 százaléknyi prémiumot is, aminek a felét egyenlő részletekben kellett kifizetni a számára – vagyis ez tulajdonképpen a fizetése volt. Fecske ezzel már így is az egyik legjobban fizetett önkormányzati vezető volt, mint azt egy helyi lap megírta. Ehhez jött volna azonban a Kőbánya-Gergely élén neki járó 450 ezer forint – plusz szintén némi prémium, 60 százalékos mértékű.

Az interpelláció szerint valószínűleg "Fecske is érezte, hogy a két cég ennyi jutalommal egy kicsit kínos, és hivatalosan nyilatkozott, hogy nem akarja felvenni a Kőbánya-Gergely kft-ben a neki szerződésben garantált jutalmat, megelégszik a havi több mint 1.5 millióval". Az igazgató ezt egy testületi ülésen is megerősítette, szóban, majd ez megjelent a kerület honlapján is. "Emlékeim szerint Fecske egyetlen beszámolóban, mérlegben, költségvetésben sem jelezte, hogy ilyen követelései lennének" – áll a beadványban.

Április 22-én aztán új vezetőt nevezett ki a kerület a Kőbánya-Gergely élére, Fecskét menesztették. Napokkal megbízatása lejárta előtt az igazgató 15 millió forint jutalmat utalt ki magának – az összeg több évnyi prémiumának felel meg.

Forrás: Hírszerzo.hu

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

1 komment

Címkék: politika korrupció kőbánya x.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr412089343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huta9020 2010.06.24. 08:06:45

Remélem, látjuk majd őket is bilincsbe verve a híradóban.
süti beállítások módosítása