X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Önmaga kifizető helye a Kőbányai Önkormányzat

2010.02.17. 17:00 Kvazimir

Az Önkormányzati ingatlan, haveroknak olcsóbb című bejegyzésemben már írtam a Sibrik Miklós úti parkoló ügyéről. Mint ismeretes az üzemeltető Őrzést Biztosító Bt. évi bruttó 14,5 forintért bérli a parkolót négyzetméterenként.

A cikk kapcsán a hozzászólásban említést tettetek a lehetséges tulajdonos kilétéről Győri Dénes (SZDSZ) alpolgármesterről. Kicsit beleástam magam az ügybe és valóban van személyes politikai érdekeltség a parkoló tulajdonosa és a kerületi SZDSZ között. Ugyanakkor ahhoz, hogy a valós érdekeltségi szál teljesen kibogozható legyen a terület teljes történelmével is meg kell ismerkedni.

A parkoló ügye egyidős a park kialakításának kezdetével. A parkosítás előtti szeméttelep felszámolását, feltöltését a Tömör 96. Építőipari és Szolgáltató Betéti Társaság (Tömör Bt.) végezte, a cég 2005. augusztusában alakult át Grande 77’ Építőipari és Szolgáltató Betéti Társasággá. Székhelyük a mai napig a Hang utca 14. alatt található.  A cégben 2002. októberéig az a Nagyné Lőrincz Éva is kültagként szerepel, aki a kerületi SZDSZ egyik vezetőjének, Nagy László önkormányzati képviselőnek a neje, továbbá az önkormányzati tulajdonú Kőbányai Szivárvány Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke és az önkormányzat Jogi Bizottságának is külső tagja. További kültagként Lőrincz (Nagyné leánykori vezetékneve is ez) Gábor, aki a cég információk alapján a Havanna utca 25. szám alatt lakik. Továbbá, a terület az önkormányzati tulajdonú, Kőbánya Gergely utca Ingatlanfejlesztő Kft hatáskörébe tartozik, ahol Nagy László Felügyelő Bizottsági tag.

 

A parkoló üzemeltetését, működtetését az Őrzést Biztosító Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság végzi, vagyonkezelői szerződéssel. A cég székhelye a Hang utca 10. szám alá, a Grande 77’ Bt szomszédságába van bejelentve, de mégsem ez a legmeggyőzőbb adat a két cég személyi összefonódásának bizonyítására. Az Őrzést Biztosító Bt. kültagjaként Lőrincz Zsolt van feltüntetve és anyja neve (Petkovics Mária) megegyezik a Tömör Bt, később Grande 77” Bt. kültagjaként feltüntetett Lőrincz Gáboréval, aki a cégadatok szerint a Havanna utca 28. szám alatt (három lakással testvére Lőrincz Gábor mellett) lakik és valószínűsíthető Nagyné Lőrincz Éva rokona is.


 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

1 komment

Címkék: politika korrupció kőbánya emlekpark x.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr21758194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyoridenes 2010.02.19. 21:14:12

Tisztelt Kvazimir!
Amennyiben kutatásaiban előrehalad, kérem engem is tájékoztasson, hogy miképpen vagyok tulajdonos a cikkben említett cégben. Eddig erről nem volt információm, ezért segítségét előre is köszönöm.

üdvözlettel

Győri Dénes
süti beállítások módosítása