X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Önkormányzati ingatlan, haveroknak olcsóbb?

2010.01.25. 19:59 Kvazimir

A kerület újhegyi városrészében, a Sibrik Miklós úton található parkoló ügyében is fellángoltak az indulatok. A terület a múltban is hangos volt kétes ügyeiről (lásd: ITT), most felszínre került újabb ügy. A terület a Kőbánya-Gergely Kft. hatáskörébe tartozik, melynek vezetője az a Fecske Károly, akiről nemrég már tartalmas bejegyzést közöltem.

Az előző ciklusban az önkormányzat a Kőbánya-Gergely Kft-nek 7 millió forint, parkoló kialakítási kölcsönt biztosított, amelyből a mai napig egyetlen fillért sem törlesztett.  Ráadásul az önkormányzati támogatásból kialakított hatalmas parkoló területét a Kőbánya-Gergely Kft irreálisan olcsón adja bérbe, és ezért nem is tudja törleszteni az önkormányzati tartozását.

Fecske Károly igazgató egy hozzám is eljutott levelében (a levél teljes tartalma alább elolvasható) elismerte, hogy az elmúlt 7 évben nem törlesztett, mert szerinte nem volt ütemezési határidő előírva. A 19.700nm területet 2005-ben havonta 200 ezer forint + ÁFA áron adták ki, ami 2009-re 229 ezer forintra nőtt. Fecske Károly leveléből az is kiderült, hogy 1nm parkolót 2009-ben évi bruttó 171 forintért adott ki a Kőbánya-Gergely Kft., ami havonta bruttó 14 forint 25 (!) fillért jelent négyzetméterenként. 

Az irreálisan olcsón kiadott ingatlan tudomásunk szerint a kerület városvezetésben helyet foglaló politikus érdekeltségi körébe tartozik.

Verbai Lajos polgármester megerősítette, hogy 2003-ban az önkormányzat valóban 7 millió forintnyi kölcsönt biztosított. A visszafizetési határidőt akkor „értelemszerűen” módon határozták meg. Verbai hozzátette az ügyben a kft. felügyelő bizottsága is eljárhatott volna.

Az üggyel kapcsolatban kaptam egy levelet Révész Máriusz kerületi képviselőtől, melyben az alábbi kérdéseket tette fel az üggyel kapcsolatban Verbai Lajos polgármesternek:

  1. Igaz-e, hogy az önkormányzat 7 millió forint kölcsönt biztosított a Kőbánya-Gergely Kft. számára?
  2. Ha igen, mikor, mennyi időre, és mennyit törlesztett ebből az elmúlt években a Kft?
  3. Miért nem tudtak erről a képviselők, miért nem jelent meg ez a Kft. beszámolóiban?
  4. Igaz-e, hogy a Kőbánya-Gergely Kft. havonta 150 ezer forintért adja ki ezt az önkormányzat pénzén kialakított hatalmas autóparkolót?
  5. Mennyi bevételt jelentett a parkoló az elmúlt években az önkormányzat tulajdonában álló Kft-nek, mikor emelték utoljára a bérleti díjat?
  6. Mekkora a parkolónak kiadott terület, és ez alapján 1 négyzetméter parkolónak mennyi a havi bérleti díja?
  7. Ön szerint ez a bérbeadás nem meríti ki a hűtlen, vagy hanyag kezelés fogalmát

 

Fontos számomra, hogy a legtöbbet megtudjatok az ügyről (kíváncsi lennék a kerületet vezető pártok véleményére is), ezért kérlek benneteket, amennyiben további információ áll a rendelkezésetekre azt osszátok meg velem e-mailben és azt külön bejegyzésben közlöm majd.

Fecske Károly válasza:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

1 komment

Címkék: kőbánya emlekpark x.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr781694294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perzekutor 2010.01.25. 23:05:12

Talán szoros összefüggésben van a bérlő
személyével a nevetséges bérleti díj.
Elvégre havernak kedvezmény jár és nem is kevés....hát nem így kell ezt csinálni?
Ne szégyeljük leírni a bérlő személyét
sem :
Nagy László SZDSZ önkormányzati képviselő.
süti beállítások módosítása