X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Kőbánya, az ígéretek földje

2010.06.17. 15:21 Kvazimir

A mai nap a kezembe került a helyi baloldal egy kiadványa –az újság címét szándékosan nem említem- a lap részletesen taglalja a párt polgármester jelöltjének önkormányzati programját. Az elképzeléseket tüzetesen végigolvasva dejavu érzés fogott el, mintha hasonló kontextusban már hallottam volna ezeket az elképzeléseket más szájából is.



Azonnal belevetettem magam a keresésbe és rövid időn belül ráakadtam a nyolc évvel ezelőtti önkormányzati választások ígérethalmazai között egy cikkre, ahol egy szintén baloldali jelölt, bizonyos Andó Sándor tett fogadalmat (huszonöt pontban) ugyanezen programcsomag megvalósítása érdekében.

Nincs új a nap alatt, nyolc év alatt sajnos semmi újat nem tud kitalálni a helyi pártvezetés, a fő hívó szó továbbra is az ingyenesség, amellyel szinte minden korcsoportot igyekeznek megszólítani. Ingyenessé tennék az általános iskolában tanuló gyermekek számára a tankönyveket és az étkezést, továbbá a 70 éven felüliek közgyógyellátását is. Ezt az azóta már a fővárosban dolgozó Andó, betűre pontosan megígérte nyolc évvel ezelőtt, ahogy az egy évtizede épülő Gergely parkot (Kőbánya BKV-ja), Kőbánya napokat, termelői piacot, újhegyi Szeptemberfestet, Aquaparkot, munkahelyteremtést, közbiztonság javítását. Az eredmény ismert!

Ugyanakkor vannak olyan pontok is Andó Sándor ígéretei között, amik megvalósultak ugyan, de az intézkedések nem köthetőek regnálásához. Ilyen elképzelések voltak a térfigyelő rendszer kiépítése, a Település őrség létrehozása és a polgárőrség anyagi támogatása, amelyekre majd egy évtizedet kellett várnunk. A jelenlegi jelölt közbiztonsági elképzeléseinek vezérfonala ezen szervezetek, rendszerek további bővítése. Reméljük, a többi városrészben élő polgártársainknak nem kell további nyolc évet várni a tényleges megvalósulásig.

Természetesen mindkét elképzeléscsomagban bőven akad(tak) abszurdumok, amelyek megvalósítását már azok olvasásakor is biztosan lehetetlennek ítéli az olvasó. Ilyen egy kerületi Sportcsarnok létrehozása és a legújabb ötlet szerint a városligeti Vidámpark Kőbányára hozatala is. Természetesen jól csengő, támogatandó gondolatok ezek, de lássuk be, ilyen de ehhez hasonló fejlesztéseket (Kőbánya Kapuja, S1 projekt, Gergely Park) sem tudott a rendszerváltás óta felmutatni a mindenkori városvezetés.

A teljes Andó Sándor féle tervezetet ITT találjátok.

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szólj hozzá!

Címkék: politika korrupció kőbánya x.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr332089171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása