X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Kőbánya jégkorongcsapata a White Sharks

2009.11.06. 10:00 Kvazimir

Tegnap a farkasokról írtam egy bejegyzést ma pedig a kőbányai fehér cápákról, azaz a White Sharksról ejtenék pár szót. Biztos vagyok benne, hogy kerületünkben alig akad olyan ember, akik tudna a helyi jégkorongcsapatról. Pedig fiaink az amatőr bajnokságban öregbítik kerületünk hírnevét. Megalakulásuk történetéről így írnak.



....Hát, az úgy volt, hogy Paska Zoli és Huszti Peti még az ARES Hungária csapatában floorballozott, mikor 2003 elején néhány társukkal elkezdtek jégkorongozni. Csak úgy, játszásiból. Egy napon Paska Zoli azt mondta Huszti Petinek: „Csináljunk egy klubot, aminek lesz jégkorong és floorball csapata is.” „Jó. Csináljunk.” – mondta Huszti Peti, ekkor még kevés meggyőződéssel, azt gondolván, hogy Paska Zoli csak fellángolt, és remélhetőleg nemsokára javul majd az egészségi állapota. Ám Paska Zoli napokkal, hetekkel késobb is csupa tettvágy volt, merő hasznosulhatnék!
 

A jégkorong-csatákat a  Lobogó utcai kis jégpályán vívták. Eleinte négyen-öten játszottak, kiegészítve Paska Zoli kisfiával, Zotyikával (aki azóta már nagyfiú, és a MAC-kölyökben zúzza a kortársait). A létszám duzzadni kezdett, egyre többen kergették a korongot. Huszti Peti belátta, hogy valóban itt az idő létrehozni ezt a sok lelkes embert szervezett formába gyűjtő klubot.

Szükség volt azonban egy jól csengő névre is! Több mókás, idétlen és/vagy teljességgel használhatatlan ötlet után (úgymint Büdös Legyek, Kőbányai Kutyaütők, Pannon Hawks, stb.) arra jutottak, hogy talán valamiféle Cápák legyenek, mert Paska Zoli végülis mégiscsak a San José Sharks nevezetű hokicsapatba van beleszerelmesedve. Huszti Peti elébiggyesztette a "fehér" jelzőt.... Nagy Fehér Csapat, harapós és félelmetes.... Jaj a hazai ellenfeleknek! És a külföldi tornák résztvevői is jól teszik, ha reszketősre veszik a figurát! A Fehér Cápák, avagy a White Sharks Hockey Club nevet választották.
 Egy fiatal játékos, Atyafi Dani édesapja révén találkoztak Dr. Szabó Péter ügyvéddel. Az ő segítségével lezajlott a klubalapítás hivatalos része.
A hokisok létszáma egyre csak gyarapodott, ám sajnos nemigen vonzotta őket a „száraz” változat.
Az "A" terv, mely szerint a jégkorongozók beállnak majd floorballozni is, dugába dőlt.... de a lelkesedés a floorballosokból sem hiányzott, megoldották máshogy.
A sok jó ember kis helyen már nem fért el, a hokicsapat kezdte kinőni a Lobogó utcát, s lassacskán egészen áttelepült a káposztásmegyeri, új és szépséges Astra Zeneca jégcsarnokba.
A játszadozások komoly edzésekké lényegültek át, Paska Zoli egyre mélyebbre ásta magát a jégkorongozás rejtelmeibe, edzői tanulmányokat folytatott. A 2006 / 2007-es szezon elején elérkezettnek látta az időt benevezni a magyar amatőr bajnoskságba, melyben most már harmadik szezonját tölti a csapat. Rendszeresen szervez (és fogad el) meghívásos hokitornákat is, próbálva kedvezni azoknak a játékosoknak is, akik komolyabbnak mondható hokis múltjuk, vagy más okok miatt nem vehetnek részt bajnoki mérkőzéseken.

Szólj hozzá!

Címkék: sport

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr611504297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása