X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Schmuck Andor volt az MSZP megelőző csapása

2010.10.17. 10:18 Janos_Kobanyai

Bizonyára nem sokan olvastak arról, hogy az MSZDP látványosan, ám eredménytelenül kampányoló, így elbukó főpolgármester-jelötje Schmuck Andor a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségei Szövetségének lovagja. Ez csak annyiban érdekes, hogy a lovagrenden belül szerzetesrend is működik, méghozzá Máltai Hórusz Spirituális Rend néven. A szerzetesrend civil tagozatának tagja az az Élő Norbert, aki az MSZP X. kerületi elnöke és önkormányzati képviselője. Miért is fontos tudni, hogy a volt és jelenleg is aktív szocialista politikus ugyanahhoz a lovagrendhez kapcsolható? Azért például, mert Kőbánya volt az egyetlen kerület a fővárosban, ahol az MSZDP listát tudott állítani. A szociáldemokraták Budapesten mindösszesen 12 képviselőnek tudták összegyűjteni az induláshoz szükséges kopogtató-cédula-mennyiséget, közülük 8-at a X. kerületben.Így elsőre akár úgy tűnhet, hogy  a két lovag játszott össze a háttérben, és a kőbányai MSZP vezetője adott cédulákat a kerületi MSZDP-nek az induláshoz, de ez nem igaz. Olyannyira nem igaz, hogy még Schmuck Andor, az MSZDP budapesti főpolgármester-jelöltje sem adott egyetlen kopogtatcédulást sem az MSZDP kerületi listájának! És ekkor válik igazán érdekessé a történet!

Szólj hozzá!

Címkék: választás kőbánya mszdp

Kőbánya politikai kaméleonja

2010.09.23. 15:53 Janos_Kobanyai

Bár még harmincas évei közepén jár, mégis kivételes politikai pályát futott be Kucsera Miklós, az MSZP egyik kerületi önkormányzati képviselő-jelöltje.

Kucsera jelenleg a Fővárosi Közgyűlésnek bizottsági tagja MDF-es színekben és a párt budapesti választmányában is helyet foglal.  A négy évvel ezelőtti önkormányzati választásokon Kőbánya 13. számú egyéni képviselői választókörzetben indult szintén MDF színekben és a párt kompenzációs listáján a második helyre küzdötte fel magát, bár végül nem eredményezett befutó helyet.

Az elmúlt négy évben körvonalazódott számára, az MDF nem húzza sokáig, ezért minden lehetséges parlamenti pártnál kilincselt a pozíciókért . A FIDESZ-KDNP és az Lehet Más a Politika azonnal utat mutatott neki, a helyi baloldal (miután összeboronálta  az MDF-et a kerületi MSZP-vel) viszont befogadta és elindította az önkormányzati választásokon.

Ezzel egy időben Kucsera megalakította a Kőbányai Demokraták Szövetségét, amely állítása szerint "azzal a céllal alakult, hogy a politikai pártoktól és a pártszerű működéstől függetlenül képviseletet nyújtson a civil gondolkodásnak, a kerületi problémák megoldásának, továbbá olyan helyben élő emberekkel szeretnénk dolgozni, akik köztünk élnek, a mi problémáink az Ő problémájuk is." Mindez azért érdekes, mert a szervezet öt hónapos fennállása alatt kizárólag akkor hallatott magáról, mikor azzal az MSZP-vel lépett szövetségre, amely az önkormányzati választásokon több idegenlégióst indít, mint Kőbányait.

Így lehet tehát, hogy Kőbányán egy MDF színeiben politizáló, de egy független pártot is alakító személy induljon MSZP-s színekben az önkormányzati választásokon, akit már eltanácsolt a FIDESZ és az LMP is.


1 komment

Címkék: politika választás mszp mdf

A Magyar Posta üzeni:

2010.09.23. 09:07 Kvazimir

2 komment

Címkék: posta képek fotók ujhegy

A hazai cégek ellen a helyi MSZP

2010.09.22. 17:00 Janos_Kobanyai


 

Az MSZP egyik kőbányai képviselő-jelöltje, Tóth András bemutatkozó levelében a megszokott "mindent megígérek" szövegen kívül, újszerű, eddig még nem látott ígéretet tesz, " képviselni kell a baloldal érdekeit a kis és-középvállalkozók (tehát a jobboldaliak) érdekeivel szemben. Nem tudom, tisztában van e a szocialista jelölt a hazai kis és- középvállalatokról de ajánlom figyelmébe Dr. Vadász György a Magyar Iparszövetség társelnökének írását.  Ebből a cikkből többek között kiderül "hazánkban a kis- és középvállalkozások versenyhelyzete kirívóan gyenge, jövedelemtermelő képességük gyenge, tized annyi jövedelmet termelnek, mint az EU-15 átlaga, a társas vállalkozások 1/3-a veszteséges."
Sajnálatos, hogy Tóth András nem tartja fontosnak a hazai vállalkozások megsegítését egy olyan kerületben, amely több ezer magyar cégnek (és dolgozóinak) ad otthont.


 

1 komment

Címkék: politika választás kőbánya

Plakátháború

2010.09.15. 16:17 Kvazimir

A kobanyai.info múlt héten tett közzé egy felhívást, amelyben Élő Norbertet ábrázoló óriás-plakát vadászatra invitálta olvasóit. Szépen gyűlnek is a felvételek, egyre gazdagabb óriásplakát fotó-galéria. Az egyik képen azonban - a sors humoros jóvoltából - gyöngyszemre akadtak. Íme egy jobbféle Jobbik szóvicc:

Szinte hihetetlen, hogy a Jobbik és az MSZP plakátja pont egymás mellé került, okozva így némi áthallást. A Jobbik nem először plakátol Kőbányán ilyen jól helyezkedve. Talán még emlékszenek, hogy tavasszal pont a Venyige utcai börtön mellé került a Jobbiknak az a választási posztere, amely 20 évet (letöltendőt) ígér az elmúlt 20 évért. Jobb helyet keresve sem találhattak volna az üzenetnek! Főleg, hogy azóta Hagyó Miklós és Wieszt János politikusok számára  (mindkettő MSZP) részben már valósággá vált a plakáton olvasható ígéret. A kép baloldalán a Venyige utcai börtön.

 


Forrás: Kobanya.info

Szólj hozzá!

Címkék: politika választás élő norbert