X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

3,2 millió egy gyalogátkelőért?

2010.06.29. 21:46 Janos_Kobanyai

A Sibrik Miklós úti bevásárló központot, a vásárolni igyekvők csak testi épségünk kockáztatásával tudják megközelíteni. A forgalmas úttesten áthaladni meglehetősen veszélyes, amit a lakók számtalanszor jeleztek már az illetékes szerveknek. A kérés meghallgattatott és tavasszal az önkormányzat pályázatot hirdetett egy gyalogátkelőhely létesítésére.
Az eredmény nemrég megszületett, a pályázaton nyertes cég 3,2 millió forintért kiépíti a biztonságos átkelőt. 3,2 millió forintért! Nem vagyok a jártas a témában,  de ez első nekifutásra nekem soknak tűnik. Egy másik kerületi honlapon már jelezték, egy hasonló beruházást szinte fele ennyiből kihozott a kivitelező cég.

A teljes önkormányzati közlemény alább:

A Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatal  nyílt eljárású pályázatot hirdetett gyalogos átkelőhely kiépítésére az Interspar főbejárathoz a Sibrik Miklós úton. Két ajánlattevő nyújtott be a megadott határidőig ajánlatot. A Vagyongazdálkodási és Kerületüzemeltetési Bizottság a 2010. május 13-i ülésén azt a döntést hozta, a nyílt pályázat nyertese a Sibrik Miklós úti gyalogátkelőhely esetében bruttó 3.186.150 Ft vállalási összeggel és 2010. július 10-ei határidővel adta.

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr802119517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manóvezér 2010.06.30. 22:32:25

Nagyon örvendetes,hogy Önkormányzatunk ennyire szívén viseli a gyalogosok ügyét az említett áruház előtt.Vajon ki az a baráti vállalkozó,akinek ügyét szintén a szívén viseli-azaz lényegesen drágábban rendeli meg a zebrát,mint a piaci ár?Vajon a közösség pénztárcája érdekében próbált a Hivatal ráhatni az áruházra,hogy az-saját érdekében is-nyúljon kissé a zsebébe a zebra árához hozzájárulandó?Bizonyára ennyi pénzért nagyon szép zebra lesz!

Tron65 2010.07.05. 09:47:11

Hurrá!
A múlthéten már el is kezdték. Nekem gyanús, hogy nem lesz kész szombatra.
Amúgy ki lehetett az a balfék, aki eredetileg csak a lakóteleptől TÁVOLABBI végen építtetett eredetileg zebrát?
Lesz-e terelősziget az úttest közepén?
Jelenleg ugyanis az autósokat a legisebb mértékben sem érdekli se a Sibriken, se a parkolókijáratnál kitett "kötelező haladási irány" tábla. Ennek megfelelően persze a többség nem is indexel (mert ugyan kit érdekelhet, hogy ő kanyarodik?).

Tron65 2010.07.10. 17:57:19

Update 2010.07.10. (szombat) 17:50
Természetesen nincsen készen.
Se a zebra nincs felfestve, de még a korábban kitett "gyalogátkelőhely" táblákat is letakarták.
Amúgy ki volt az a f@x, aki pont ide tervezte?
10 méterrel odébb jobban nézne ki.
Pl nem vezetne épp egy beszakadás alatt álló aknatetőnek.
Pl pont a parkolórész egyetlen járdájának lehetne a folytatása.
Pl a sziget megakadályozná a parkolóból balra ki, ill. a sibrikről balra be szabálytalanul kanyarodókat.
Pl NEM akadályozná a nagy parkolóba a buszok/teherautók bejutását.

És végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a kérdés:
MÉRT NEM JUTOTT IDE LÁMPA???
süti beállítások módosítása