X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Válszra sem méltat az Önkormányzat

2010.03.16. 14:00 Kvazimir

Szeméttelep kezd kialakulni a Pongrác lakótelep határán húzódó utcában. A lakótelepen élő édesanya már próbálkozott bemutatni a problémát a Kőbányai Önkormányzatnak is, de az általa  (majd másfél hónapja) elküldött levelet még válaszra sem méltatták.

A levelet és a hozzá csatolt képeket változtatás nélkül közlöm.

Tisztelt Önkormányzat!

Családommal Budapesten a X. Kerületben, a Salgótarjáni utca 49. szám alatt lakom. Azért írok Önöknek, mert jelezni szeretném, hogy lakásunk környéke elviselhetetlenül szemetes. A konténerek, ahova a lakók a szemeteiket dobálják, nincsenek lezárva, sem elkerítve, így számolatlanul hordják oda nem itt élő emberek a szemeteiket, amit aztán a rendszeresen ide járó (valószínűleg hajléktalan vagy nagyon rossz életkörülmények között élő) emberek szétdobálják. "Munkájukba" a szél is besegít.
Mi tavaly augusztusban költöztünk ide ikerlányainkkal. A környék csendes és biztonságos - minden híreszteléssel ellentétben. A szomszédaink kedvesek. Szeretünk itt élni. Szeretnénk, ha a szemét-kérdés megoldódna.
Még tavaly nyáron megkeresett minket egy kérdezőbiztos hölgy, aki azt mondta, hogy tervben van a telep bekerítése (ahogy régen volt). Ez megoldást jelentene a szemetelésre.
Kérdésem, hogy várható-e ebben az ügyben valami előrelépés?





 

3 komment

Címkék: kőbánya fotosorozat x.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr201840674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

óðinn 2010.03.23. 15:38:25

A környék legnagyobb problémája valóban az, hogy a hajléktalanok által kiszórt szemetet széthordja a szél. Ráadásul szerintem a kukákat ritkán ürítik, hamar megtelnek, púposan állnak, így a szél akkor is elvisz ezt-azt, ha a guberálók hozzá sem nyúlnak.
Én a zárható kukákban, zárható tárolókban látnám a megoldást, de a gyakoribb ürítés is segíthetne a helyzeten.

f.fredericks 2010.03.26. 16:47:46

A telep túloldalán egy fél éve lakatot raktak a kukára, de azt heti rendszerességgel lelopták. Így pár hónap alatt hagyták a francba. Amúgy érdekes, hogy a telepnek azon az oldalán amiről a post is szól tényleg több a szemét.

Pingvinbab 2010.04.05. 22:45:39

Ez egy dilettáns levél - ha az érdeklődő hölgy valóban választ vár, legközelebbi levelét ne az "Önkormányzatnak" címezze, hanem egyből több helyre küldje a levelét: Polgármester úrnak, Alpolgármester uraknak, Jegyző úrnak, valamint az ügyben érintett Bizottság tagjainak. Levelében szerepeljen, hogy törvényben meghatározott 30 napon belül hivatalos, írásos választ vár kérdésére, és akkor remélhetőleg komolyan veszik.
süti beállítások módosítása