X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

A térfigyelő kamerák pontos helye

2010.03.07. 21:42 Kvazimir

A 2002-es választásokkor ígérték meg először a kerületi embereknek a kőbányai kamerarendszer telepítését. Nyolc évet kellett rá várni, de minden jel szerint pár hónap múlva megkezdődik a kamerák tesztelése, így végre nem az a kérdés mikor, hanem az, hogy hová helyezik el ezeket az őrszemeket.
Sajnos a témában egyetlen lakossági fórumot sem tartott az önkormányzat vagy a rendőrség, ezért a mai napig szinte senki nem tudhatta hová kerületnek a kamerák. Szerencsére sikerült hozzájutni a térfigyelők pontos helyét tartalmazó térképhez, így talán szélesebb körben is megvitatható lehet majd ez a fejlesztés.

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

4 komment

Címkék: közbiztonság kőbánya x.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr251817467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2010.03.09. 14:31:10

Csak legyen majd, aki figyeli! Nálunk 114 kamera van, és 8 (nyolc) monitoron figyelik.
Lehangoló...

Tron65 2010.03.29. 09:18:46

Ha (ismétlem HA) rögzítik a képeket, az a 8 fő annyira nemkevés.
HA rögzítik.
HA nem az lesz (mint ewgy másik kerületben tapasztaltam), hogy HA épp nem azt a kamerát nézik, akkor nincs rögzítve se.
HA egy kicsit számol valaki, akkor kiderül, hogy félperces kameraváltás esetán kb 7 percenként (!) kapcsol a rendszer ugyanarra a kamerára. HA épp nincs valami akció az egyiken, amit állandóra kapcsolnak.

stabika 2010.05.29. 07:47:24

A X kerület teljes részéről nincsen térkép? Pl.: Üllői út Határ út, Pöttyös utca, Ecseri út, Bihari ót, Népliget felé?

kapiány 2010.06.13. 18:25:50

Tisztelettel köszöntöm mindazokat akik ezeken az oldalakon Kőbánya múltjával, jelenével és jövőjével törődnek. Úgy érzem a térfelügyeleti rendszerről szóló ismeretek hiányosak, kiigazításra szorulnak. Kőbánya Városközpont közbiztonságát, bűnmegelőzését szolgáló térfigyelő kamerák felszerelésére 1999-2000-ben került sor. A Kőrösi Cs, sétányon, Liget-téren elhelyezett kamerák az érintett terület személy és vagyonvédelmét, a bűnmegelőzést- bűnüldözést,a közbiztonság fenntartását, javítását szolgálták. A helyszín szakszerűtlen kiválasztása, a kezelő személyzet szakmai ismereteinek hiánya majd a rendszer elhasználódása miatt működési zavarok keletkeztek. Használat közben kiderült, hogy jelentős anyagi ráfordítások ellenére a rendszer nem váltotta be reményeinket, így a Képviselő Testület a felmerült problémák hatására 2007-ben elrendelte az eszközök leszerelését, elhelyezését az önkormányzat raktárában. Az Újhegyi beruházás tehát ilyen előzmények után jóval később valósult meg.
süti beállítások módosítása