X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Botrány a Bajcsy-Zsillinzsky kórház körül

2009.12.11. 10:12 Kvazimir

A 66 éves Papp László nyugdíjazása miatt a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatói székére megüresedett. Hárman is pályáztak a pozícióra, a jelenlegi megbízott főigazgató, Kálmán Sándor József, Trombitás Zoltán, volt fideszes országgyűlési képviselő, aki jelenleg egyébként a budapesti Szent Ferenc kórház főigazgatója, valamint Vályi-Nagy István, az egykori Országos Gyógyintézeti Központ - Molnár Lajos korábbi egészségügyi miniszter által - felmentett főigazgatója. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház élére mindazonáltal a Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága Trombitás Zoltánt és Vályi-Nagy Istvánt is esélyesnek ítélte.

A Közgyűlés előtt három nappal Vályi-Nagy István váratlanul indoklás nélkül visszalépett, híresztelések szerint életveszélyesen megfenyegették. Az MSZP és az SZDSZ végül az érvénytelen pályázatot benyújtó Kálmán Sándort (képen) nevezte ki.

A Fidesz a bírósághoz fordul a Bajcsy-Zsilinszky-kórház ügyében és Arató Gergely az MSZP országgyűlési képviselője is kérte az ügy kivizsgálását. A szocialista politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Kőbánya országgyűlési képviselőjeként aggodalommal értesült a sajtóból arról, hogy a kőbányai Bajcsy Zsilinszky Kórház vezetésére pályázó egyik jelöltet megfenyegették, ezért visszalépésre kényszerült.

"A kőbányaiak joggal várják el, hogy a nagyhírű kórház élére a legalkalmasabb pályázó kerüljön. Ennek feltétele a tiszta verseny" - írta a kormánypárti politikus.

Arató Gergely ezért követeli, hogy a Fővárosi Közgyűlés vizsgálja ki az ügy körülményeit, és a vizsgálat befejezéséig ne döntsön a főigazgatói pályázatról.

Szólj hozzá!

Címkék: bajcsykórház

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr161560289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása