X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Az alpolgármester vette át az újhegyiek aláírásait

2009.12.10. 20:01 Kvazimir

Vasárnap lakossági fórum keretében átadásra kerültek az állandó polgárőrség és az Újhegyi út forgalmi rendjének megváltoztatása érdekében gyűjtött aláíró ívek. A több mint 600 aláírást Kovács Róbert alpolgármester és Kucsák László, a Fővárosi Közgyűlés tagja vette át és ígéretet tettek arra, hogy képviselni fogja az újhegyen élők érdekeit, a kerületi és a budapesti  városvezetés előtt.





















Az már biztos, hogy az aláírásgyűjtés nem volt hiábavaló! Az aláíróívek átadása után Kovács Róbert alpolgármester bejelentette, hogy a Kőbányai Önkormányzat anyagilag is támogatja a rendőrséggel együttműködési megállapodással rendelkező Wolf Polgárőrséget abban, hogy kialakíthassa új működési struktúráját. Az új felépítés lényege, hogy a Wolf polgárőrség Kőbánya hat régiójában, így Újhegyen is felállít egy helyi polgárőr-örsöt. Ezzel hamarosan létrejön egy erős kerületi polgárőrség, mint ahogy feláll városrészünk helyi polgárőr csoportja is. Aki szeretne tagja lenni a Wolf Polgárőrség Újhegyi csoportjának, az jelentkezzen Orosz Tibornál, a szervezet vezetőjénél!

A szervezők a blogon keresztül is mindenkinek nagyon köszönik a részvételt, az aláíróknak az aláírásokat, az aláírást gyűjtő személyeknek pedig azt, hogy szabadidejüket áldozták erre a közösségi célra!

Vordemon kérdésére az eseménnyel kapcsolatban a következő volt:

A köztudottan és méltán(!!) nagyon rosszhírű Sibrik Polgárőr egyesülettel miért akar együttműködni a Wolf Polgárőr egyesület amely csoport a kerületi rendőrségkapitányság bizalmát is bírja??

Tudomásom szerint, a Wolf csoport kizárja minden olyan állampolgárral az együttműködést, akik büntetett előéletűek, legyen az a legkisebb kihágás. Így nem kerülhetnek az önkormányzat által támogatott kőbányai polgárőrség kötelékébe olyan emberek, akik maguk is veszélyt jelentenek a kerületiek életére (is).
Orosz Tibor ezen az eseményen nem zárta ki azon személyek beolvasztását a Wolf csoportba, akik tagjai voltak Sibrik polgárőrségnek, de tisztában van vele kik azok az emberek, akikkel nem lehet semmilyen közösséget vállalni a lakók biztonsága érdekében.

Valószínűsítem a Sibrikesek ámokfutása egészen addig mindennapos probléma lesz, amíg politikai érdekek fűződnek a létezéséhez. Ha ebben változás lesz, a jövőben talán már a kerületi vezetés sem támogatja majd a szervezetet anyagilag és így azoknak az embereknek sem éri majd meg polgárőrnek lenni, akik terrorizálják a környéken élőket.

További képek:

2 komment

Címkék: közbiztonság ujhegy lakosságifórum

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr701588962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vordemon 2009.12.11. 09:32:05

Azt gondolom,hogy ilyen megfontolás után nincs is miről tátgyalni a Wolf polgárőrségnek A Sibrik polgárőrcsapatával,mivel a tagjai túlnyomórészét a D.család kiterjedt rokonsága ( testvérek,sógor-sógornő-unokahug és még sorolhatnám )alkotják.Milász Ferencné személye alapból kizárja annak a lehetőségét is,hogy az ő módszereivel és stílusával minden bizonnyal azonosuni tudó bármely sibrik csapatba tartozó személy alkalmas lenne ennek a feladatnak az ellátására.Meggyőződésem,hogy polgárőrnek csak olyan személyek alkamasak akik a saját lakókörzetükben tiszteletet és megbecsülés övez,és nem a baloldali politikai támogatóik révén szeretnék ily módon hatalmi vágyaikat kiélni.Valamint az sem utolsó szempont,hogy egy polgárőr csapatnak megjelenésével is komolyságot sugározni
kellene. Tragikomikus látvány volt mikor "szolgálatban" D.úr és fiai szószerint értsd:strandpapucsban - rövid "camping"alsónadrágban - meztelen felsőtestükön viselt BŰNMEGELŐZÉS sárga fényvisszaverő mellényben parádéztak a szolgálatban fekete cicanadrágot viselő elnökasszonyukkal együtt. Valóban erre van szüksége Kőbányának ?

vordemon 2009.12.11. 09:51:39

Azt még hozzá szeretném tenni,hogy a Sibrik telep lakossága szerint is a Sibrik polgárőrség fiktív egyesületként "működött",mivel leszámítva a fent említett formaruhában történt parádjukat- aminek a helyszíne leginkább a Sibrik közért elötti játszó tér volt....mert ugye a népszerűségért mindent.Bár tagadhatatlan ez a látvány feledhetetlen és egyben tragikomikus élményként rögzült a helyi lakosságban.Járőrőzni soha senki sem látta a csapatot.
süti beállítások módosítása