X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Az Agóra terv

2009.11.01. 13:30 Kvazimir

Legutóbbi bejegyzésem alkalmával érintőlegesen már foglalkoztam az Újhegyi lakótelep központjába, pontosabban a Harmat utca és az Újhegyi sétány kereszteződésében található volt Drogerie Markt épületébe tervezet Agóra kulturális és művelődési házzal. A leírtakat szeretném bővíteni, ehhez megfelelő segítséget találtam az interneten több beadványban, amiket az Építésügyi és Környezetvédelmi Főosztálynak címeztek.

A történet négy évvel ezelőtt kezdődött. Az önkormányzati választás előtt a Fidesz programjában szerepelt az a cél, hogy egy kulturális  központot hozzanak létre a lakótelepen a 2006-2010-es ciklusban. Ezt először Weeber Tibor, vetette fel, a képviselőt akkor mindenki támogatta, és a 2007-es költségvetés, koncepcióba be is került művelődési ház, valamint az ügyfélszolgálati iroda kialakításának előkészítése.

 

 Az alábbi Révész Máriusz által indítványozott javaslat ezt részletesen tárgyalja.



 

 

 

Eközben a lakosság is megfogalmazott egy levelet a terület önkormányzati képviselőjének , Lakatos Bélának, megerősítve azt az itt élők aláírásával, hogy az Újhegyi lakótelepen közösségi élet gyakorlására alkalmas kulturális szabadidő központot alakítson ki az Önkormányzat.

 

 

 

A lakossági nyomás és a politikai akarat együttesen meggyőzte a képviselő-testületet arról, hogy valós igény a művelődési ház megépítése. Ezek eredményeként határozat született a hasznosításról. Ennek ellenére a mai napig nem történt semmi az átépítés ügyében. Az épület ablakai ugyanúgy sárgán befedve takarják a belátást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További képek az épületről:

1 komment

Címkék: agóra

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr431490712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k.z.s. 2010.04.21. 17:07:47

Agóra-DM-Don Pepe...

Valamikor múlt év nyár végén, ősz elején olvastam az Agóráról.
Önző vagyok, ezért írtam egy e-mailt az Önkormányzatnak, miben érdeklődtem a fejleményekről és felajánlottam, hogy szívesen résztvennék a tervezés, kivitelezés majd később az üzemeltetés munkálataiban. Azt a választ kaptam, hogy figyeljem a Köszi illetve a Pataky híreit, onnan tudok majd értesülni az eseményekről.
De, hogy miért is írok most ide:
szerintem ha egy közösségnek van egy elhatározása amihez ragaszkodik és a megvalósításhoz elkövet minden tőle telhetőt, bizonyára jelentős eredményekre tesz szert. Nem kell óriás beruházásokra és hatalmas befektetésekre gondolni, csak el kell indulni, később lehet fejleszteni, bővíteni, stb.
Sajnos semmit nem adnak manapság ingyen, a támogatásokat, pályázatokat ki kell érdemelni, de ennek eléréséig egy olyan út vezet, melyet végig kell tervezni, dolgozni és az eredmények függvényében lehet nagyobbat gondolni.
Ha van rá mód, meg kéne próbálni kihagyni a bürokráciát, nem minisztériumik és hivatalok ide-oda tologatására hagyatkozni. Az Önkormányzat segítségét kérni, de másképpen, eredményorientáltabban.
Biztosan van rá mód, hogy gördülékenyebben menjenek a dolgok.
süti beállítások módosítása