X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Így rabolták ki Kőbányát

2010.09.13. 15:37 Janos_Kobanyai

A cikket az ujhegy.hu engedélyével változtatás nélkül közlöm:

A választási kampány hevében a baloldalon mindenféle jelzők repkednek:„budai oligarchák, Fidesz bérenc, mutyizós budai milliomos” és még hasonlók.

A kerületi MSZP minden erővel Verbai Lajos lejáratásán dolgozik, válaszul a jelenlegi polgármester az utóbbi nyolc év visszaéléseit teregette ki az országos sajtónak.

Úgy gondoltam, utánanézek a számoknak, melyek talán többet jelentenek a jelzős formáknál. Kíváncsi voltam, a budai milliárdos néven emlegetett Élő Norbertet és az őt Kőbányára kitaláló Andó Sándort (volt kerületi polgármester) milyen célok vezérlik egy estleges választási győzelem esetén.

Szert tettem a 2002-2006 közötti, azaz az Andó korszak értékesítésekből származó bevételeinek listája. Az ingatlan eladások, a részvényeladások és hozamok, lakáseladások, egyéb privatizációs bevételek, és az államkötvények értékesítéséből befolyó pénzek nagysága érdekelt. A számok talán magyarázatot adnak arra is, hogy mi az az érdek, ami lehoz valakit kerületünkbe a budai hegyekről kőbányai kötődések nélkül.

A végszám 14.8 milliárd forint! Ez a bevétel többek között a Kulcsár-ügy miatt a K&H Equities Rt.-nél zárolt számlákon rekedt részvénycsomag eladásából, a Mázsa tér eladásából befolyt 1,5 milliárdból, ingatlaneladásból származó 3,5 milliárd forintból és a Hungexpo (BNV) privatizálásából tevődött össze.

Éves átlagban 3,7 milliárd forinttal gazdagodott, gyarapodott kerületünk. Vagy mégsem? Hová folyt el ez a temérdek pénz? Látszik ez a kerületen? A kérdések költőiek.

Az óriási, sokmilliárdos kiárusítás ellenére Andó Sándorék csőd közeli állapotban, 2 milliárdos hiánnyal (egy jogerősen elítélt MSZP-s alpolgármesterrel) adták át a kerületet 2006 októberében az új testületnek. Hogyan lehetséges ez? A kérdés a mai napig megválaszolatlan!

A fent említett számok tények, amelyeket a csatolt képen mindenki megtekinthet. Ahogy az is, hogy Élő Norbert mögött Andó Sándor áll. Az Andó korszakot pedig már ismerjük és köszönjük nem kérünk belőle.

forrás: ujhegy.hu

Szólj hozzá!

Címkék: mszp korrupció kőbányahomályos

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr792290711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása