X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Nem halad a bazársor bontása a Sibrik Miklós úton

2009.11.01. 18:26 Kvazimir

Kerületünk igen forgalmas, közlekedés szempontjából fontos csomópontjában a Gergely utca, Sibrik Miklós út sarkán található buszmegállónál hónapok óta elcsúfítja a környéket a volt bazársor "ottfelejtett" épületrésze és a bontás során keletkezett veszélyes hulladékai.

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt lehet felszállni a 85-ös buszra, ami a Kőbánya Kispesti és az Örs Vezér téri metróvégállomásokra viszi az utasokat és a 117-es járatra, ami közvetlen összeköttetést biztosít Kőbánya Városközponttal az itt élők számára.

A probléma a bazársorral sajnos hosszú idők óta fennáll. Amíg megvolt a non stop, mobilkereskedés, gyrosos, kocsma épületegyüttese, hangos volt a lakótelep a nap mint nap ott lerészegedő hajléktalanoktól. Sok esetben a vélt sérelmeiket is a munkából hazaigyekvők előtt rendezték le ezek az emberek. Ha a kocsmában már nem szolgálták ki őket, megvették az italt az éjjel nappaliban és leültek a közelben lévő házak padsoraira.  Idejártak wc-re, az üres üvegeket, cigarettacsonkokat a házmester szedte össze utánuk, és olykor a több napig tartó "fesztiválozástól" megfáradva lepihentek az előkertekben. Attól sem riadtak vissza, ha rendőröket hívtak rájuk (persze senki nem mert szólni személyesen), tehetetlennek érezték magukat a lakók.
 

Egy nap azután fellélegezhetett mindenki, az önkormányzat bezártatta a helységeket és elrendelte azok bontását, amit a tulajdonosoknak kellett megtenni. Persze nem volt nagy a siettség, ráértek, de arra volt idő , hogy a feldúlt üzletek gazdái az utolsó nap betörjék az ablakokat, kiarkatokat így térdig lehetett gázolni az üvegszilánkban. A hajléktalanok beköltöztek az üzletekbe, a vandálok könnyű prédaként belülről teljesen szétverték a megmaradt berendezéseket. Ez a helyzet több hétig nem is változott meg. Az egyik szombati nap arra lettem figyelmes, hogy három idős ember védőfelszerelés, szerszámok nélkül szereli le a hullámpalát a tetőről. Gondoltam leleményesek és pénzt látnak a bazársor megmaradt részeiben. De másnap is ott voltak, akkor már a falakat döntötték ki. Tudatosult bennem, hogy ők végzik a bontást, amit másnapra befejezettnek tekintettek. Az épületek eltűntek ugyan de a "munkálatok" alatt felgyülemlett építési törmelék azaz, ami nem volt hasznosítható vagy pénzre váltható azt megmaradt. Másfél méter magasan álltak a törött téglák, üvegszilánkok, burkolóanyagok és olyan egyéb hulladékok, amiket a bontás után (szemétlerakóknak gondolván a területet) hordtak ide. A törmelékkupacból kiemelkedett a gyrosos épületrész falai, amit megmagyarázhatatlan okok miatt nem bontottak le.
 

Eltelt egy hét, talán több is mire ez a probléma is megoldódott (remélem nem a leendő Gergely parkba rakták le a sittet), de csak az első pillanatban tűnt úgy. A gyrosos épületrész fala, pontosabban a wc egy része továbbra is a helyén van,  lassan teljesen feltöltődik szeméttel és a törmelék sem tűnt el teljesen. Talán még veszélyesebb is a helyzet, hiszen az óvatlan járókelő bármikor beleléphet egy nagyobb üvegszilánkba, élesebb tégladarabba. Most ott vagyunk ahol a part szakad, a gondok megoldása újabb problémát generál. Nincsenek randalírozó részegek a környéken ugyan de a környék látképe semmit sem változott.

 

Távábbi képek a bontás után megmaradt épületrészről:

Szólj hozzá!

Címkék: ujhegy

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr291491334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása