X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Hatalmas a forgalom Kőbányán a BKV sztrájk miatt

2010.01.14. 14:26 Kvazimir

A BKV sztrájk idején olyanok is autóba ülnek, akik egy átlagos hétköznap a közösségi közlekedést választják. Ennek hatása nem csak a levegő szennyezettségében érezhető, a főútvonalak megteltek még a mellékutcákban is eddig nem látott kocsisor kígyózik.















Kerületünk forgalma normális esetben sem elhanyagolható, de az elmúlt három napban inkább kerülőutakon próbáltam bemenni a munkahelyemre. A fenti kép reggel fél nyolc után készült a Gergely utca, Sibrik Miklós út sarkán. Látható, hogy ez a szakasz a Harmat utcai kereszteződésig teljesen beállt. Azok sem jártak sokkal jobban, akik a lakótelepet megkerülve a Gergely utcán át próbáltak ráhajtani a Sibrikre .

Én egy harmadik utat választottam és a CBA parkolóján keresztűl ráhajtottam a Gyömrői útra és ezután kanyarodtam rá a felüljáróra spórollva ezzel  jó pár percet.
 

A forgalmasabb Kőbányai úton viszont semmit nem érezni a megnövekedett forgalomból. Tegnap reggel erre próbáltam "lecsalni" az utat és meglepődtem milyen simán tudok közlekedni. Persze a Gyömrői út teljesen be volt dugulva, ezért használtam ma reggel másik kitérőt.

 

Még egy kép a használhatatlan Sibrik Miklós útról:

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

3 komment

Címkék: bkv forgalom kőbánya x.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr421671979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manóvezér 2010.01.14. 15:14:41

CSak eyg javaslat azoknak azb olvasóknak, akik nem ragaszkodnak az autóhoz. Kőbány Alsó és Felső állomásokról a Belvárosba, metroközelbe igen jó elővárosi vonatkapcsolat van.(Jómagam mindennap ezt használom BKV bérlettel). Még a felemás MÁV sztrájk alatt is működőképes volt a dolog. Az már a MÁV egyéni bénasága(ostobasága), hogy az elővárosi állomásokon, a lényegében alacson kihasztnáltsággal érkező gyorsvonatokat megállítsa, annak érdekében, hogy a sok várakozót elvigye. Sajnos nem jutott eszükbe...

Kvazimir 2010.01.15. 15:43:49

@Manóvezér: Jó ötlet! Terjeszteni fogom mert ennek az állapotnak nem lesz vége egyhamar (ne legyen igazam).

Manóvezér 2010.01.15. 16:41:07

@Kvazimir: Ide vágó gondolatom: talán a kerület vasútállomásai is megérnének egy hosszabb bejegyzést.
süti beállítások módosítása