X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Olvasói levél: kritika a kerület képviselőinek.

2009.12.16. 18:43 Kvazimir

Az alábbi tényfeltáró - vitainditónak szánt levelet Kőbánya egyik őslakosa juttata el részünkre. Az írást módosítás nélkül publikálom. Az író várja a cikk kapcsán az észrevételeket, véleményeket.


Tisztelt Szerkesztő!

Kérem,hogy ezt a minden bizonnyal közérdeklődést kiváltó levelemet tedd fel minden kőbányai internetes oldalra. Kérdéseim a következők:

Hogyan lehetséges az, hogy a szocialista frakcióban olyan önkormányzati képviselő ül - nevezetesen Földi Balázs (képen) -, aki rendszeresn negligálja a testületi üléseket. Ebben az évben, jó ha összesen 5 alkalommal jelent meg, de a tisztelet díjat, sőt a Gergely
KHT (Gergely bánya projekt felügyelő bizottsága tagjaként a 100.000 Ft-ot természetesen felveszi). Tudomásom szerint az összes képviselői javadalmazása 250.000 Ft-ot is eléri. Véleményem szerint, aki ma Magyarországon nem dolgozik, semmiféle juttatásban nem részesülhet. Miből gondolja a fent nevezett önkormányzati képviselő, hogy felette áll minden bármely társadalmi csoportnak, és munka nélkül ekkora összeg felvételére jogosult!? Az MSZP frakcó a törvényesség eszményét hirdeti, de eltűri a sorai között az ilyen közpénzen élősködő képviselőt.

Az önkormányzati képviselőknek lehetőségük volt a rászoruló idős kisnyugdíjas és nehéz körülmények között élő nagycsaládok névsorát leadni a karácsonyi utalványok odaítélése céljából (idős kisnyugdíjasok: 10.000 Ft illetve a nagycsaládosok: 25.0000 Ft támogatásban részesülhetnek étkezési utalványok formájában). Földi Balázs a választó körzetében SENKIT nem írt fel erre a listára (immár 2. éve) ezáltal az őt a képviselőtestületbe juttató egykori szavazóitól, rászorulóitól tagadta meg ezt a lehetőséget. Miből gondolja, hogy az ő körzetében nincsenek rászorulók? A teljes
passzivitása és érdektelensége miatt még ezt a feladatát sem képes teljesíteni. Csak a saját maga közpénzből kiutalt "járandósága" érdekli. Meddig lehet ezt eltűrni... KAPÁT-KASZÁT KELLENE RAGADNI!!! És elzavarni az ilyen képviselőt! (Bár nem ő az egyetlen aki az esküjéhez méltatlanná vált.)


Remélem, hogy a következő önkormányzati választáson figyelembe veszitek ezeket a bizonyítható tényeket és az ilyen embereket az önkormányzat közelébe sem engeditek. Méltatlan arra,hogy kőbánya lakosságát képviselje.

Csak hab a tortán,hogy több (!!) szocialista képviselőnek a feleségeik is ott ülnek felügyelő bizottságokban külső bizottsági tagként - közpénzen - valószínüleg azért, mert minden bizonnyal náluk hozzáértőbb, okosabb szakember nem létezik Kőbányán. Ráadásul az említett személyek nem is kőbányai lakosok. Ki lehetne tenni a cégért, hogy a KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT CSALÁDI VÁLLALKOZÁSBAN ÜZEMEL!
Hajrá, csak így tovább - mindezt a kőbányai adófizetők pénzéből - azaz - KÖZPÉNZBŐL... Ilyen alapon lehet szólni az éritett, más kerületben lakó képviselő urak szomszédainak is, hogy a következő választási ciklusban nekik is itt a helyük! Itt már sok éve kialakult hagyomány szerint, hiában laknak más kerületben, lehet osztani az észt és "felelős" döntéseket hozni kőbányai lakosok kárára. Itt már bevált gyakorlat szerint tárt karokkal várják a környező kerületek önjelölt képviselői jelöltjeit.

Hajrá Budapest mind a 22 kerületének lakói!! Lehet jelentkezni kőbányai képviselőnek, csak le ne tapossátok egymás sarkát. De azt tudni kell, a torta elfogyott, a fazék üres, ti csak az üres fazék fülét foghatjátok! BRAVÓ CSAK ÍGY TOVÁBB!!!!

Természetesen megkerestem Földi Balázs képviselőt is. Remélhetőleg hamarosan reagál az őt érintő ügyekre.

6 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr291602411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vordemon 2009.12.20. 00:49:15

Nagy érdeklődéssel várjuk Földi Balázs válaszát!Lehet,hogy hiába?

Kvazimir 2009.12.20. 09:17:21

Igen valószínű, hogy a T. képviselő megtagad minden együttműködést. Szerdán írtam neki egy levelet (amit másnap elolvasott) de válaszra nem méltatott sem engem, sem az írót. Jó tanulság ez minden kerületi lakos számára.

A dolog pikantériája, hogy pont abból a választókörzetből jutott be a testületbe, ahol én is lakom.

vordemon 2009.12.20. 12:03:20

@Kvazimir: Nem is értem,hogy miért nem vagyok meglepődve rajta..?
Véleményem szerint egy önkormányzati képviselő közszereplőnek számít és nem teheti meg ,hogy válaszra sem méltatja képviselői munkáját joggal kritikával illető, őt a "mézesbödön" közelébe juttató valóban !! köbányai választópolgár hozzá intézett levelét!!
Egy dolgot nem ártana tisztába tenni jónéhány képviselő úr fejében - legyen az "csak önkormányzati" avagy akár országgyűlési képviselő - ők azért kerültek ebbe a pozícióba,hogy választóik érdekét SZOLGÁLJÁK !!! és nem ők tesznek szívességet Kőbánya lakosságának,hogy ott lehetnek ahol vannak,hanem fordítva.Nagyon hálásnak,sőt alázatosnak kellene lenniük,hogy a választópolgárok megelőlegezett bizalmának "köszönhetően"ott ülhetnek a husosfazék közelében.
Minősíthetetlen arroganciára vall,hogy Földi Balázs ,mint az újhegyi lakók megválasztott képviselője nem érzi,hogy reagálni illene az őt ért jogos kritikára.Hogy meri megtenni?
Azon sem sértődnénk meg ,ha helyette pártja frakcióvezetője dr. Csicsay Claudius reagálna,aki egyébiránt mélyenszántó,lényegretörő,briliáns hozzászólásaival hónapról-hónapra elkápráztatja az önkormányzati testületi ülések hallgatóságát.
Bár nem állom meg hozzátenni,Csicsay úr e remek verbális képességeit érdekes módon 4 éves országgyűlési képviselői munkássága alatt nem csillantotta meg.Talán ő volt az egyetlen országgyűlési képviselő,aki EGYETLEN EGYSZER SEM szólalt fel,nem interpellált egyetlen egy témában sem.
Vajon miért?
Bár őseinkrőlköztudott,hogy fordítva ültek a lovon és úgy nyilazták az ellenségeiket,de ideje lennemár talán megfordulni és végre szolgálni a választók érdekeit.

Manóvezér 2009.12.21. 21:32:17

@vordemon: Ahhoz,hogy a Földi és Csicsay képviselő urak kiálljanak és reagáljanak Kvazimir levelére, ahhoz GERINC, TARTÁS, FELELŐSSÉGÉRZET is kellene, és persze az általad említett alázat is. Ezek azonban olyan erények, amiket még hírből sem ismernek!

vordemon 2009.12.22. 10:08:47

@Manóvezér: Milyen igazad van Manóvezér!
Reméljük ,hogy Földi Balázs és Csicsay Klaudiusz képviselő úr kitartó hallgatása azzal magyarázható,hogy most összesítik azon összegeket,amelyeket általuk is belátottan ,érdemtelenül,méltatlanul vettek fel( nem kis összegben ! )
EL NEM VÉGZETT KÉPVISELŐI munkájuk okán.Ismervén a fent említett urak közismert nagyvonalúságát,biztos haladéktalanul készek vissza is utalni az Önkormányzatunk "enyhénszólva" is megtépázott,tőkehiányos folyószámlájára.
Ismervén Csicsay frakcióvezető úr karizmatikus egyéniségét,minden bizonnyal erre fogja bíztatni hasonló cipőben járó jónéhány párttársát is.
Mert ugye a tisztesség mindenek elött!

Manóvezér 2009.12.23. 22:23:27

Kíváncsian várom a Képviselő úr válaszát, hogy mi fontos teendője akadályozza meg abban, hogy a népakarat jóvoltából a közösségért dolgozzon!Lehet, hogy karácsonyi meglepetésnek szánja?Azaz meglepetés lesz(mindenkinek),ha egyátalán válaszol...
süti beállítások módosítása