X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Választási áttekintő

2010.08.22. 19:19 Janos_Kobanyai

 Alig hat hét múlva ismét választ Kőbánya. Október 3.-án önkormányzati választásokra kerül sor, ekkor döntheti el a kerület lakossága, ki legyen a közvetlen önkormányzati képviselője és Kőbánya polgármestere.

Mind a négy parlamenti párt, így a FIDESZ-KDNP, Jobbik, MSZP, LMP is állított polgármester-jelöltet, hozzájuk csatlakozott Verbai Lajos jelenlegi polgármester, aki MSZDP színeiben méretteti meg magát. Az MSZDP mellett - támogatja a Kőbányaiak Kőbányáért Egyesület és a Tisztelet Társasága, valamint számos független és ismert kőbányai személyiség is. Mint ismeretes Verbai az MSZP színeiben nyert választást négy évvel ezelőtt, de idén kilépett, mint írta „a helyi szocialista pártszervezet az antidemokratikus viszonyok fenntartásán, az önkormányzatban pedig a 2006-os választások előtti gyakorlat visszaállításán dolgozik.

A „Tiszta Baloldal” szlogennel kampányoló csapatban többek között megtalálható Sándor Zoltán a Széchenyi István Általános Iskola igazgatója és Arnold Imre a Kőbánya-kertváros honlapjának szerkesztője is.

A Lehet Más a Politika  Tóth Balázst jelöli polgármesternek, aki az elmúlt évtizedben elburjánzó korrupció visszaszorítását tartja fő feladatának. A Jobbik a fiatal, mindössze huszonöt éves Tokody Marcellt indítja.

A FIDESZ-KDNP a jelenlegi alpolgármesterét (aki a szociális ügyekért és az oktatásügy felügyeletét látja el) Kovács Róbertet állítja csatasorba. Kovács a Hungária körúti Bem József Általános Iskola igazgatója volt több mint egy évtizedig. Mint írja,  „...sikerülhet egy ÚJ Kőbányát felépítenünk, amely a múlt értékeinek megőrzése mellett modern kerülete lehet a fővárosnak. Olyan városrésszé válhat, amelyben az emberek biztonságban érzik magukat, ahol a parkok és játszóterek tiszták, ahol a fiatalok megtalálják a boldogulásukat, ahol az időseket tisztelik".

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: választás kőbánya

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr22239434

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kőbányai zavaros 2010.08.26. 18:20:56

A főpolgármester-jelöltek után most áttérek szűkebb pátriám jelöltjeire, már csak azért is, mert Kőbánya elég sokat szerepel mostanában a sajtóban. A győztes valószínűleg itt is a fideszes jelölt lesz, aki várakozásaimmal ellentétben nem az a György Is...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása