X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Költözz a Hős utcába, most akciós!

2010.01.24. 20:00 Kvazimir

Hős utca. Kerületünk, de talán egész Budapest egyik legveszélyesebb helye. Állandó hadiállapot, nyomor, szeméthegyek, betoning lerohadt házsorok. Sokak menekülnének innen, eladó lakásokból nincs is  hiány, de a környék híre minden érdeklődőt elriaszt. Ha már minden remény szertefoszlott jön egy jó ingatlanos és pillanatok alatt vonzóvá teszi  lakásunkat. Így lesz a Hős utcából a város mértani középpontja, a betonpadló sötétszürke pedig diagonált járólap.

Mielött bárkinek a fejében megforulna, hogy a Hős utcában lakást vásároljon olvassa el a környékről szóló remek cikket, melynek címe: A nyomornak ára van.

Első emeleti lakásról van szó téglaépületben, a ház vegyes tulajdonú – mondja a telefonba az ingatlanos. A vegyes tulajdon azt jelenti, hogy nem csak magyar emberek laknak ott – teszi hozzá kérdésemre....
A ház előtt találkozunk, a Hős utcában. Néhány alkoholista derékig a konténerbe hajolva kutat, a kávézó előtt kigyúrt férfiak álldogálnak. Az udvaron szeméthegyek. 
Felmegyünk. A gangról nyíló ajtó két lakás bejárata: jobbra az eladó lakás vasráccsal és újabb ajtóval elzárva, balra a másik: két asszony ül az asztal mellett, a tányéron kolbász. Arra a kérdésre, hogy a két lakást elválasztó WC vajon közös-e, a szomszédból igenlő a válasz, míg az ingatlanos siet megnyugtatni, mindegy, hogy közös vagy nem, nekem erre már nem lesz szükségem, mert az eladó lakásban van önálló WC. Nyitva hagynám a kérdést, ám a nők váratlanul megváltoztatják álláspontjukat. Ha az eladó ingatlanban van saját WC, akkor a közös mégis inkább az övék. 
Az eladó lakás szoba-konyha, utóbbiból választották le a vizes helyiséget. Érdekes, hogy mind a konyhát, mind a WC-fürdőszobát szőnyegpadlóval burkolták. "Uram, de hát csak négymillió forintról beszélünk" – mondja az ingatlanos, amikor érzékeli, hogy ennél azért többre számítottam, legalábbis a színvonalat illetően. "Nézze, itt van ez az üres telek – és az ablakból látható szemetes térre mutat –, előbb-utóbb ezt valaki meg fogja venni. Ha pedig megveszi, ezt a házat is megveszi hozzá, mert ha mondjuk külföldi, és építeni akar, szüksége lehet erre a területre is. És akkor nagyon fel fognak menni az árak" – zárja szinte hibátlan gondolatmenetét és az ajtót, majd miután nem mutatok vételi szándékot, elköszönünk. 
Valami azt súgja, hogy egy lakóval folytatott beszélgetés némiképp árnyalhatná az ingatlanos által felvázolt rózsaszín? jövőképet, úgyhogy becsöngetek az egyik lakásba. 
Róbert és barátnője a húszas éveikben járnak, tavaly költöztek a Hős utcába: 
– Ahogy idejöttünk, egy hét után betörtek. Elvitték a mosógépet, a tévét, mindent: kétszázezer forintos kár volt. Levették a rácsot és berúgták az ajtót. 
– A szomszédok nem látták? 
– Mindenki látta, de kéz kezet mos. Egyik ismerősöm mondta, hogy mikor ideköltözött az anyukája, és vitték föl a cuccokat, már a kocsiról lepakolták a holmijait. Olyat megcsinálnak, hogy itt az úton elkezdik szerelni a motort, mintha rossz lenne. Megáll a sor, akkor benéznek a kocsikba, hogy melyik ablak van lehúzva. A múltkor, azt hittem, csak be akar szállni, de kikapta a táskát, és elfutott. Szegény vezető meg mozgássérült volt ráadásul. 
– Megkérdezhetem, miért költöztetek ide?
– Meg. Apámnak üveges vállalkozása volt Óbudán, jól ment. Legalábbis azt hittük. Mert amikor két évvel ezelőtt meghalt, megjelent az ukrán maffia, és közölték, hogy húszmillióval tartozik nekik. Állítólag játékgépezett. El kellett adnunk a lakást, ami maradt, abból itt kaptunk másikat.
– Mennyiért? 
– Hárommillióért. 
– Milyen állapotban van a lakás? 
– Nálunk a betonig lerohadt a vakolat, mert a fölső lakónál szivárog a víz. Egyébként iszonyúan párás az egész ház, nyáron kibírhatatlan. 
– Tényleg két lakásra jut egy mellékhelyiség? 
– Nem kettőre, van, ahol a folyosó végéről is odajárnak. Fürödni meg a rokonaikhoz mennek, mert a legtöbb lakásban nincs fürdőszoba.
– Sok a balhé? 
– Micsoda? Öldöklik itt egymást az emberek, ásóval kergetik egymást.
– Éjszakánként? 
– Este. Olyan balhék mennek, hogy az nem igaz. Pedig az utca túloldalán a készenléti rendőrség van. 
– Mikor tízen ideállnak és nem engednek át, akkor körbe kell menni az egész lakótelepet, hogy be tudjál menni. Veszélyes. Már négyszer próbáltak betörni. Tegnapelőtt a szomszédban beszélgettünk, egyszer csak halljuk, hogy feszegetik a rácsot. De egymástól is lopnak. Volt, hogy meglopta egyik a másikat, a többi meg összeverte. És itt beszélnek meg mindent az ablakunk alatt, ha nem akarjuk, akkor is halljuk. "Rendeltek egy mosógépet, most oda be kell mennünk, mert az is pénz, és elosztjuk ötfelé."
– Mikor tudtok innen elmenekülni? 
– Mi is áruljuk a lakást. Volt egy vevő, úgy néz ki, hogy 3 és fél millióért megveszi.
– Hová költöztök?
– Ennyi pénzből? Legfeljebb albérletbe.

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

97 komment

Címkék: kőbánya ingatlanárak x.kerület hősutca

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr241679425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manóvezér 2010.01.24. 20:14:01

A NEM kerületben lakó nyájas olvasók tájékoztatására:szeretett városunk mértani középpontja a Martinovics tér.Köszönőviszonyban sincsen a Hős utcával.A Hős utcára pedig bátran kitehetnénk a dantei idézetet:"...ember ki itt belépsz,hagyj fel minden reményt..."

ge 2010.01.24. 21:02:10

érdekesség, hogy 1937-ben a IX. kerület nyomortelepeinek megszüntetésére hozták létre a Hős utcai tömböket, ugyanúgy mint a dzsumbujt
hu.wikipedia.org/wiki/Dzsumbuj

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.01.24. 21:56:08

@ge: Gondolom, csak ezután esett le nekik, hogy ha egy szép új kéglibe beköltöztetik ugyanazokat az arcokat, akkor nem várható jelentős javulás.

Agent Cooper 2010.01.24. 21:57:20

Ki az a hülye, aki inkább nyomortelepre költözik, mint hogy 60-at szánjon albérletre? Az a 3 millió forint 50 hónap.

tordav · http://szimulacio.blog.hu 2010.01.24. 22:02:59

a Hős utcát kocsival is el kell kerülni!

Nem egy olyan eset volt, amikor akadályt raktak az úttestre (legjobb amit hallottam, az a bevásárlókocsi:D), s míg az autó tulaj arrébb tolja, addig bepattantak autóba, és uzsgyi!

ratman_ (törölt) 2010.01.24. 22:08:30

Egyszer talán oda is elér a Jobbik meg a gárda körmenete.

VJV Man 2010.01.24. 22:08:34

Egy jó barátom (R.I.P.) lakott ott. Emlékszem légpuskával lövöldözte a "vegyes tulajdonosok" nem magyar felének a gyerekeit. :-)

Jó fej srác volt.

soproni1 2010.01.24. 22:13:26

Annak van jelentősége, hogy mértani középpont ? Felhőkarcolót fognak felhúzni ?

soproni1 2010.01.24. 22:14:55

@ratman_:

Ezek a vitamin hiányosok nem mernek oda bemenni ! Esetleg a szélső házban egy kisgyereket, ha megtudnának lőni...

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2010.01.24. 22:17:58

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t: gratulálok építő hozzászólásodhoz...de...ööö...mi a megoldás?

balage_81 (törölt) 2010.01.24. 22:20:31

@soproni1: 10 pont! gyáva férgek, a sötétben lapulva lövöldözni, tévéseket álarcban, 3 az 1 ellen megtámadni és persze folyton bandákba verődve járni, lehetőleg minél többen, mert egyedül félnének nagyon - ezt tudják ők. a nemzet hősei:)))))

Krisiun 2010.01.24. 22:26:58

Költözhettek volna ennyi erővel a nyolcadik kerületbe is! Ott van esélyük arra hogy a szomszédok fele mosolygós arcú kínaiak!!!

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2010.01.24. 22:38:18

Ah...a régi szép idők! 2 éve az utca másik végén lévő rutinpályára jártam vezetni, de már akkor is éreztem, hogy azon a környéken valami kurvára nincs rendben. Főleg az a sittel teli udvar rögtön a sarkon...Tisztára olyan érzésem volt, mintha a Terminator díszletei között járnék. Aztán később felvilágosítottak, hogy mi merre hány méter...

Krisiun 2010.01.24. 22:40:44

Vagy ha már ilyen helyen lakik vegyen egy-két mérgeskigyót vagy pókot vagy emberhússal táplált pitbullt!
Ezek ellen ilyen riasztó kell, kiírja az ajtajára, hogy Kovács Béla madárpók tenyésztő és még az emeletet is elkerülik!
(Nekem bevált mikor a szomszédba költözött egy család, megmondtam hogy mérges pókokat tenyésztek, cimborámtól elhoztam egy madárpókot azt megmutattam nekik, nem is volt gond velük ezután, még engem is kikerültek nagyívben!)

balage_81 (törölt) 2010.01.24. 22:54:09

@sanyix: ennyire hülye ember nincs. tehát az mszp netkampányának egyik önkénteséhez lehet itt szerencsénk..

Gukker 2010.01.24. 23:01:20

Minden reggel arra megyek el a 95-ös busszal a Pongrác úton. Na az a járat is megérdemelne egy posztot.

mokas_gizi 2010.01.24. 23:02:45

Ebből látszik hogy bizonyos etnikumoknak mindent lehet...

Ha me valaki szóváteszi akkor "Náci" , "Rasszista" ilyen is csak itt a gyönyörű szép Abszurdisztánban van...

bajnaikondom 2010.01.24. 23:04:29

@Legelő Őse: A megoldás? Minél többet támogatni őket, keményen dolgozni rájuk, hogy minél jobban szaporodjanak. Védeni kell őket, olyan rendes emberek, értsétek meg, csak azért bűnöznek, mert nem adakozunk több pézecskét nekik játékgépre, töményszeszre. Támogatni, védeni, szeretni kell őket, hiszen a bűnözés jó dolog. Fel kell lépni mindazok ellen aki ellenük fel mer lépni. Hát azt nem szabad! Belegondoltatok abba, micsoda magas szintű kultúrális értékei ezek az emberek Európának? Fogjunk össze, adakozzunk még ennél is többet, hogy minél többet tanulhassunk tőlük - igen, tőlük, ezektől a cseppet sem középkori, kedves, barátságos, tiszta, ápolt és kultúrált, képzett emberektől! :)))))

biker_kolee 2010.01.24. 23:05:46

Ez így leírva is szörnyű. Megélve elég akciódús. És még enyhén fogalmaztam.

xJozsi 2010.01.24. 23:13:41

Úgy látom az illatos úti dzsumbújnál is pont ugyanilyen épület van.
Ez az épülettípus szerintem vonza a cigányokat, mint a rovarokat a fény.
Vajon az épület tervezőjének ez volt a célja?

pause 2010.01.24. 23:27:49

lol ez a hungaria egyik oldala?mert a masikra nem nehany (10?:) eve huztak fl ujepitesu csillilakasokat?
holvanitt teszko 8-10 percre?:D
(elkoltoztem bprol,nekem lehet ujat mondani ehe)

Johnny Web 2010.01.24. 23:30:35

7 millió Ft-ért LOL.
Még ha az eladó fizetne ennyit, akkor se költöznék oda.

gergel 2010.01.24. 23:32:56

van megoldás, fehér foszfornak hívják.

xJozsi 2010.01.24. 23:37:48

Én befektetésnek megvenném, ha olcsóbb lenne, mert amikor majd az önkormányzat le akarja dózerolni, akkor jó drágán el lehet adni nekik.

Ki kéne bérelni, és bevezetni az áramot a kilncsbe. Azt kíírni az ajtóra, hogy bent értékes tárgyak vannak.

lutria 2010.01.24. 23:41:16

Dolgoztam a postánál és a kollégák mutattak olyan helyeket a városban ahová a posta nem kézbesít csomagokat mert környékbeliek azt sem várják meg hogy a kézbesítő látótávolságon kivülre kerüljön és máris feltörik a postáskocsit.
Viszont láttam olyan romák lakta putris házat is ami kivülről látszólag össze akart dőlni,belül viszont márványburkolat volt.

Numi, na mi? Numida! 2010.01.24. 23:41:50

Nekem van egy ismerősöm, aki itt nőtt fel, és cigányos arca ellenére egész korrekt életpályát fut azóta is. Mondjuk, az már érdekes, hogy nő létére egy időben kidobóként is dolgozott éjszakai szórakozóhelyeken...

fourgee 2010.01.24. 23:43:45

Azért a készenléti rendőrség két szemkilövés, és nyugdíjasok viperázása között átnézhetne oda...

lutria 2010.01.24. 23:45:02

A hirdetésben 7milliót irnak,az ingatlanos 4millát mond,ez azt jelenti hogy a maradék 3 az övé mint közvetítési dij?

Numi, na mi? Numida! 2010.01.24. 23:46:08

@fourgee:
A szembeszomszédom készenlétis rendőr, de már másfél milla közös költséggel lóg. Szerinted érdekli őt a Hős utca?

fourgee 2010.01.24. 23:51:02

@lutria: Budapesten láttam olyat, hogy egy, az említett kisebbségből származó család felhúzott egy igen csak brutális módon giccses családi házat. Viszont, a házon kívüli részre már nem fektettek nagy hangsúlyt. A kerítésből csak a vakolatlan szürke téglák álltak, a fém rész és a kapu(k) hiányoztak, az udvaron abszolút 0 növényzet volt található, viszont hogy a növényzet hiányát csökkentsék, vastagon borította a szemét. A bejárat előtt a teraszon egy koszos kötél volt kihúzva, azon száradtak a ruhák. A ház előtt meg egy szakadt Lada, meg egy Mercedes állt. A környék lakossága nem sokáig élvezhette a látványt, mert amikor legutóbb arra jártam, akkor egy társasházat láttam a helyén.

smartdrive 2010.01.25. 00:12:36

@lutria: és az Expressztől kapja? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

pg121 2010.01.25. 00:19:54

Én éltem a HÁZ-ban 4 évet kisgyerekként ,de ennek már lassan 25 éve.
Furi olvasni a cikket, furi volt ott élni...
Ha benne vagy nem vészes ... bár lehet hogy rosszabb lett azóta.

tony zionist 2010.01.25. 00:33:19

kőbánya a szabadság földje :DDD

hapsychotic (törölt) 2010.01.25. 01:20:14

@balage_81: talán egyedül menjenek rambózni? köpködő bohóc vagy te is..

WhiteWarrior 2010.01.25. 01:21:36

Egy jó kis napalmozás ráférne erre a környékre is ...

hapsychotic (törölt) 2010.01.25. 01:28:46

még jó hogy a rendőrség csak fehérekre kapott kilövési engedélyt. az azért megvan mindenkinek hogy az astoria-blaha vonalon a jobbos csürhe nem törte be a kirakatokat és nem alkalmazotr valódi önvédelmet? nincs a neveltetésükben

Mr.Hodgkin 2010.01.25. 01:37:09

Aki a Patakyba járt suliba ismeri a környéket... A jó kis boxok mindennaposak voltak a cigok és a tanulók között...

A retkek rabolták a 14éveseket...

Amit írnak táska, autó stb lopásokról tény, a rendőrség pedig be sem mer menni az épületbe, még 4-5se... Be mész általában kupaktanács a földszinten kb 20ember... Csodás környék :)

Arra autózni csak H1essel és gatlinggal érdemes este, de akkor lehet hangulata :)))

Gatts 2010.01.25. 01:52:29

Én úgy tudom, hogy oda nem is mennek ki rendőrök, csak 6-osával, fegyverekkel és megfelelő védőöltözetben.
Húgom rendőr itt a 10. kerületben, ő szokott mesélni néha sztorikat, hogy mik történnek az említett házban...

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.01.25. 04:26:54

Nem semmi.
Akar negeres getto filmet is lehet ott forgatni.

Énszóltam 2010.01.25. 05:46:17

Újabb hely a listára, hova kell menni majd tisztogatni májusban.

belekotty 2010.01.25. 06:04:22

A cigányvédő liberálisok éljenek ott egy évet és ne a Rózsadombról liberáliskodjanak!

redriot77 2010.01.25. 07:05:35

A rózsadombi vadliberális cigányvédőket ebbe az utcába kéne beköltöztetni. Gyakorolhatnák a toleráns, befogadó viselkedést, amit annyira reklámoznak.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2010.01.25. 07:16:47

az a szep, hogy mi most koltoztunk ide a ciprus utcaba (ugye ettol kb ket utca a hos utca, penny, benyakut, miegyeb), és lovesem sem volt arrol, hogy a hungaria tuloldalan ilyen mokák mennek...

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.25. 07:38:55

Lehet kevesebb a fizu, és kevesebb a munka lehetőség vidéken.Valamiért mégiscsak jobb itt lakni...

@fourgee: lehet nem érnek rá oda nézni, leköti Őket, hogy elugráljanak az utcakő és a Molotov koktél elől.

phcalvin 2010.01.25. 07:41:02

Sok ilyen hely van Bp.-en, Kőbányának az a része régebben se volt sokkal jobb, ld. Gázgyári lakótelep, de más kerületeknek is megvannak a gyűjtőik. Azt tudom, hogy anno középiskolás koromban egy barátommal gördeszkával jártunk a Hős utcában egyszer, csak megálltunk kivenni vm. a táskámból, már szaladtak felénk a kocsma, vagy kis bolt, vagy mittomén mi felől, alig bírtunk elmenekülni, persze én relatív jó kondiban vagyok.

Sajnos a kilátástalanság, munkanélküliség, stb. magával hozza ezeket is.

Az ott lakók, még ha vannak dolgos emberek is köztük a vegyes összetétel miatt, sok a léhűtő, akik semmit se fizetnek, önkormányzatok meg ilyen helyeket nem újítanak fel jófejségből, ugye, tehát vagy semmi pénzért elherdálja vk. a kis vagyonát és elmenekül, vagy leéli az életét egy ilyen nyomorúságos környezetben.

Pataky (B.A.SZKI)!:D

sahid 2010.01.25. 07:42:19

Kőrbe kell barikádozni a környéket,meghirdetni egy utcabált,majd az egészet porig bombázni... Sok problémára megoldást jelentene.

AutosVilli 2010.01.25. 08:00:38

Az őrültektől félnek a cigók.Ha van egy kis vér a pucádba,akkor veszel egy kis müabyag lavort,beleraksz 1 liter benzint,lemész hozzájuk amikor gyülésvan az udvarban .Leteszed eléjük a lavort majd közlöd ,hogy ha mégegyszer bemennek hozzád,vagy csak csúnyán néznek rátok,akkor onnan fentröl,5vödör benzint fogsz lelocsolnirájuk egy égő gyufa társaságában.Najd gyújtsd meg a lavorban a benzint.

stars7726 2010.01.25. 08:05:17

A Hős u. mindig ilyen volt.még a nagy szocialista időszakban is,a rendőrök csak csőre töltött fegyverrel mentek be az utcába.egyébként az illatos út gázabb volt,csak ott ugye lebontották a házakat.gyerekkoromban volt egy Charles Bronson film,a címe talán bosszúvágy 3.na,abban volt hogy egy ilyesfajta lakótelepre költözött,és csinált rendet.igaz géppuskával.

mongyő (törölt) 2010.01.25. 08:05:53

12 éves koromig laktam ott, dicsak...
betyáros egy környék lett belőle

TonTomika 2010.01.25. 08:07:44

Én a Gubacsi és a Timót u. sarkán lévő középiskolába jártam, ami pár száz méterre van az Illatos úti dzsumbitól. Hát nem volt valami szép környék az fix...ebben a hónapban jártam arra, és vegyes érzelmekkel fogadtam, hogy 2-3 háztömböt teljesen ledózeroltak, egy-két lézengő embert láttam akik még ott lakhatnak. Jó dolog mert eltakarították, rossz pedig azért mert bele sem merek gondolni, hogy az adó-forintjainkat ezekre költötték...

AutosVilli 2010.01.25. 08:09:45

@TonTomika: A Bordás jó kis suli volt.Még szerencse hogy volt megálló a sulinál.

TonTomika 2010.01.25. 08:16:04

@AutosVilli: Az én időmben már Szily Kálmánnak hívták. A villamosnak volt megállója, az 54-es busznak viszont pont a dzsumbi előtt. olyan 4 éve tették át az utca másik oldalára. Mi rendszerint a Soroksári út felé kerülve a Land Rover kereskedés előtti megállóba mentünk mindig. 2.5 éve, amikor volt ez az iskola-összevonás, összevonták valami gyűjtővel, azóta rohamosan leromlott a színvonal...amikor én jártam oda akkor sem volt túlzottan jó, de nem is volt annyira rossz...mindig van hová romlani! :)

vivax 2010.01.25. 08:21:28

@AutosVilli: ezután olyat rádvernek, hogy soha többet nem próbálkozol ilyen mozivászon-jaszkarival.
10 évet húztam le a józsefvárosi lakótelepen, de az ehhez képest kutyafasza...

AutosVilli 2010.01.25. 08:26:02

@vivax: Ezt egy ismerösöm mesélte,ő így oldotta meg hogy nepiszkálják a gyerekét.Utánna nem is tették.

S. Annyi 2010.01.25. 08:26:47

@mokas_gizi: Az etnikum neve cigányság. Akkó én mostan náczi vagyok?

nyílméregbéka 2010.01.25. 08:27:11

Jártam a Hős u.-Hungária krt. sarkán lévő BM-uszodába úszni. Akkor még fogalmam sem volt, miféle a hely. Aztán meséltek ezt-azt (ingatlanbecslők, postások, rendőrök).
Azóta még az 1-es villamosra sem szállok fel, aminél esetleg Hős utcaiak szállhatnak fel/le...
Sokat mosolyogtam, mikor egyszer a Farkas Ágnes (szociológus vagy mi), aki szintén Hős utcai, megírta, hogy milyen jó volt ott, hogy segítették egymást az emberek stb. :-) Nohát... Holló a hollónak :-D

S. Annyi 2010.01.25. 08:28:17

@stars7726: Az Illatros úton eccer birkákat legeltettek. Úgy 2000 felé.

Pizsi16 2010.01.25. 08:32:11

Hú, az annyát és arra szoktam lecsalni az utat hazafelé...

belekotty 2010.01.25. 08:48:20

Én a Hős utca, Százados út, Ciprus utca által határolt területen nőttem fel. a 60-as 70-es években. Rendőrt nem lehetett látni szinte soha. Mégis soha semmilyen probléma nem volt, éjszaka nyugodtan lehetett sétálni. Nem is halottunk betörésről a környéken.
Vajon mit tudtak akkoriban a hatóságok?
Ja igen! Nem voltak akkoriban szdszses kapcsolati nagytőkések a parlamentben és a kormányon.

Large 2010.01.25. 08:57:29

A Hős utca a régi VIII. kerületi Százados utca másolata kb. 12-14 évvel ezelött (a szomszédban), de miután ott lebontották a régi házakat és helyükre jöttek az újépítésű ingatlanok, már semmi probléma vele.
De ahogyan leírják az utcát, az még mindig a régi, sajnos.

Winston007 2010.01.25. 08:59:15

Azon a kornyeken nevelkedtem, de a 8keri oldalon. A Hos utca 8 ker fele tok kulturalt egy lakopark szeru telep van ott. De a kobanyai fele nagyon durva volt, mar 94-ben szetvertek ket evfolyamtarsamat az uszodaba menet. De amig ott volt egy Elektra diszkont nevu hely, napi szinten raboltak ki a neniket. A vicces tenyleg az, hogy balrol a keszenletiek, jobbrol a hadsereg veszi korbe a telepet. A Hungaria koruti lakotelepre azonban nem tettek be a labukat, mert a katonak gyerekei osszefogtak es csunyan megvertek oket.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.01.25. 09:00:17

Rakd tele a hűtőt mérgezett kajával, aztán menjetek el pár napra.

Karlitosz 2010.01.25. 09:01:20

az illatosi úti cigánytelep lakói újépítésű lakásokat kaptak Csepelen. ti meg fizetitek 30 évig a hitelt, ha tudjátok.
és a szomszédotok egy ilyen család lesz, ha szerencsétek van.
hajrá magyarország.

APImásik 2010.01.25. 09:06:02

egy dolgot nem értek... illetve sajnos értem, mert ugyi Mo.-n vagyunk...
de ha ennyire hírhedt a környék, ha már az utca sarokra írják ki, hogy vigyázz mert lopnak a kocsikból, ha megállsz... Ha ott az a kibax. készenléti rendőrség, akkor miért nem lehet oda is bemenni? Rendszeresen járőrözni? Kutyákkal, járőrkocsikkal, élesre töltött fegyverrel?!... Miért nem lehet ellehetetleníteni a csőcseléket?!:O

...a közékorban a pestis tizedelte a városok lakosságát... a pestist a bolhák terjesztették, akik a patkányokról kerültek az emberre... a patkányok, meg a városok mocskában szaporodtak el... ha nincs mocsok ---> nincs patkány --->nincs bolha ---> nincs pestis...

ehhh... hétfő van...:S

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2010.01.25. 09:08:08

@APImásik: A rendőrség a természetes szelekció általi megoldásra vár ;-)

Despota 2010.01.25. 09:18:57

Csak annyi, hogy a Magdolna utca (VIII. kerület) sem sétagalopp ám...

eloszto · http://eloszto.hu 2010.01.25. 09:19:37

Egy haverom mellette a salgótarjáni úton, a Pongrácz telepen lakott.
Beköltöztek a házba a ****-ok (önkormányzati lakásba ingyé), első délután a ZÁRT, ablakos lépcsőházban a fordulónál 4 téglát sarkára állítottak, rá a lábos, alatta fa, főtt a pörkölt.
Senki se mert szólni egy rohadt szót se.

Amikor kihívta a zsarukat, azok odamentek a ****-hoz és elmondták nekik, hogy a haver hívta ki őket, pontosan melyik lakásból.

Ennyit a rend felkent őreiről. Tudták mit kell csinálni, hogy mégegyszer ne hívják ki őket.

S. Annyi 2010.01.25. 09:29:25

@eloszto: a ****-ok. na itt az elmúlt nyolc év hozadéka.

Skj Joe 2010.01.25. 09:31:11

Hm, hát ja a Hős utca.

Olyan, mint a 80-s évek, illetve a 90-s évek a nyolc közepén.

Ilyen helyek mindig voltak, most is vannak és 20 év múlva is lesznek.

Egyszerűen az emberi butaság mintaképe.
Tudatlan, primitív emberek, akiket betelepítenek egy helyre, hogy kevésbé legyenek szem előtt. Aztán le se szarják őket és miközben a világ fejlődik, ők még mindig a sötét középkor megoldásait választják. Üsd és vedd el, mert ennyit tudnak.

Én olyan környéken nőttem fel, ahova nem ott lakók be sem tették a lábukat, (sőt sokszor még ők is pórul jártak) tudom miről beszélek. Mégis ember lettem! :)

Ez egyébként pont olyan, mint a csöves kérdés, aki nem akarja, hogy segítsenek neki, azon nem lehet segíteni.

Ettől függetlenül oktatni kéne a tudatlanokat is!
Persze eltűnni sohasem fognak a Földről, de ha legalább a 20-30%-a észhez tér, akkor már nekünk jó!

Ja, a félősöknek! Ne mutassátok ilyen helyzetben, hogy be vagytok szarva, mert az csak olaj a tűzre!
Persze van olyan eset is,mikor a menekülés roppant hasznos! :)

Skj Joe 2010.01.25. 09:36:23

@Despota:
hm, és a 15-20 éve milyen volt...

A helyzet az, hogy ezek a cikkek, hírek nem újdonságok, csak az átlagpolgárnak.
Aki a tűzhöz közel nőtt fel, az már gyerekkorában látott sok mindent, aztán valahogy eldőlt, hogy melyik útra lép.

nyílméregbéka 2010.01.25. 09:36:58

@APImásik: "Ha ott az a kibax. készenléti rendőrség, akkor miért nem lehet oda is bemenni? Rendszeresen járőrözni? Kutyákkal, járőrkocsikkal, élesre töltött fegyverrel?!... Miért nem lehet ellehetetleníteni a csőcseléket?!:O"

Mert mennének az ombucmanhoz, hogy rasszizmus van és őket megfélemlítik a saját házukban.
Tudod ,mint mikor a romákat jobban igazoltatják, mint a magyarokat (= mert a körözött személyek közt több a roma), akkor is sírtak az ombucmannak, aki nekik adott igazat.
Másik lehetőség, hogy baltákkal megfenyegetik a rendőröket, esetleg rájuk támadnak, mint Hevesben szokták. Ez esetben fegyveres összecsapás lenne, a rendőröket katonai ügyészség 3-5 évre elítélné, a kisebbség pedig mosolyogva élhetne a Hős utcában tovább.
... Ezeket csak úgy felvázolom azok alapján, amik történni szoktak hasonló helyzetekben mostanság.

szürke_tag 2010.01.25. 09:38:47

Igen ez nagyon veszélyes terület éppen ezért 12 éve odamentünk evangélizálni. 16 an tértek meg, a narkós rabló csapatból. Vagyis az akkori nehézfiúk és a hozzájuk kapcsolódó lányok. Igaz ma egy se aktív keresztény közülük viszont mindegyikük abbahagyta azt a gáz életet és elköltözött onnan. Bár sajnos a helyüket átvették hamarosan mások. Ami akkor meghatározta, hogy kitudnak e jönni abból a helyzetből, az az volt, hogy ott a lakásuk közelébe kellett volna egy hej ami mintegy klub mindig fogadta volna őket a problémáikkal és azonnal lelki segítséget kapnak felváltva ügyeltünk volna. Csakhogy az állam erre semmit nem adott mi pedig a saját pénzünkön akartunk bérelni egy pincét de a lakóközösség ezt leszavazta. Így sajnos a lakóközösség eleve meghatározta a hős utca jövőjét. Egyébként nagyon értékes emberek élnek ott csak rossz helyre és rossz körülmények közzé születtek.

balage_81 (törölt) 2010.01.25. 09:38:53

@hapsychotic: a csintalan sanyi meg a hollán ernő utcai jegyárus is veszélyes elem volt ugye? azért is mentek többen ellenük.

Ápuka 2010.01.25. 09:40:58

15 éve a Zrínyi akadémián voltam katona és a Hős-Zách u. sarkán volt a század körlete.
Majdnem minden este ment a balhé az utcán, volt, hogy olyan durván verték és késelték egymást, ha vmin összevesztek, hogy nem egyszer mi az ablakból tűzoltófecskendővel nyomattuk őket télen, részben a csend, részben a rendőrség soha nem kijött beavatkozása helyett....persze erre kaptunk mindent, ami kezük ügyéeb került, de a parancsnok fú alatt közölte, nem baj, csak nyugodtan "neveljük" őket...
Soha nem bántottak közülünk senkit, pedig sokszor a Hős u. felé tudtunk dobbantani a kerítésen, de akkor még a kimenő ruha egyenruha volt, volt respektje....

SzocsO 2010.01.25. 09:42:38

Egy hét után rabolták ki?
Haverom megvette a lakást, másnap már feltörték, de még nem volt benne semmi, mert nem akart odaköltözni, csak kiadni. Leballagott az alanti kocsmába - tudta ki volt - megbeszélte vele, adott neki 20E ft-ot, sose nem baszogatták a pecót azután.
Beköltözött egy darabig - nem az a fajta, aki beszarik, meg nem érdekelte őt a környék - majd kiadta valami arabnak, az nem fizetett lakbért, amikor felment hozzá egy pisztollyal fogadta; később a rendőrök vitték el bilincsban, nem volt ugye tiszta az ürge : D
Szép vidék, néha voltam nála, kalandos : D

Rahsid 2010.01.25. 09:46:08

B-13, bűnyös negyed megvan?
Na, rendes embereket onnan kimazsolázgatni, mint ezt a gyereket a csajával, aztán az ott maradt gecikre baszni valami bombát vagy nem tudom.

SzocsO 2010.01.25. 09:46:52

@SzocsO: ja, ez még a kilencvenes közepén volt, de hát járok néha arra, azóta se változott ugye : )Látom a formákat, de engem sose nem zaklatnak, sztem abba a csoportba tartozom, akire nem ugranak a veszélyes elemek. Tényleg nem szabad hogy lássák az emberen a parát, de persze kihívó se legyen.

desertstorm 2010.01.25. 09:48:12

Kuss már Náczik! Éljen az SZDSZ és az MSZP!

szürke_tag 2010.01.25. 10:00:38

@desertstorm:
"Kuss már Náczik! Éljen az SZDSZ és az MSZP! "
Igen a Hős utcába!

nickita 2010.01.25. 10:01:16

mellettünk is cigányok laknak plussz még egy-két helyen az utcában. nem lehet velük normálisan beszélni, mert hülyének néznek. ha kérsz valamit, azt leszarják. ők kérdés nélkül bármit megengednek maguknak. ha a kisujjadat nyújtod nekik, akkor másnap azt már természetesnek veszik és a karodat akarják. az egész házunk olyan mint egy ostromlott erőd. amióta odaköltöztek sorra törik fel az autókat az utcában és rengeteg betörés van. hajnali háromkor megy a részeg üvöltözés az utcán, nyáron, a nyitott ablak alatt. a szemetet egyenletesen szétszórják a házad előtt. az utcán lévő fákat kitördelik. tele az utca törött üvegcseréppel, csikkel. bmw-vel vagy merdzsóval járnak. bőgetik a motort, bömböltetik a nyávogós cigány zenét. ha te csak arra mersz nézni, ahol üvöltöznek, akkor megy a "megdögleszgecimitnéző". ők bezzeg lekurvázzák a nőket és lebuzizzák a férfiakat. gyereket egyedül nem lehet az utcára engedni, mert belekötnek, kirabolják. és örülhetsz, ha ennyivel megússza.
hát röviden ennyi tapasztalatom van.

Enok mester 2010.01.25. 10:21:58

A blogban szereplő szöveg amúgy részlet egy cikkből, ami több mint hat évvel ezelőtt jelent meg a Hetek c. lapban.

Manóvezér 2010.01.25. 12:18:31

@Enok mester: Igaz,de azóta a helyzet nem javult.

nagysenki 2010.01.25. 14:33:29

Ez a romázás azért nem jó, mert a Hős utca 15 két házában nem csak romák laknak, nem csak romák bűnöznek. A vállasztások után sem fog semmi változni, mert a "Rózsadombi liberálisokon" kivül, a rózsadombi gárdisták, és a rózsadombi jobbikosok sem mernek bemenni. És jól is teszik, mert elmézve őket esélyük sincs...

nagysenki 2010.01.25. 14:46:50

@belekotty: Idióta! Én a Hős utca 15/a-ban nőttem fel, akkor is loptak, verekedtek az ott élő fiatalok (nem csak cigányok, mindenki!) A rendőrök sűrün bejöttek, volt, hogy a házban kergették egyik-másik gyanúsítottat. A parlamentben valóban nem ültek SZDSZ-esek, csak magukat kommunistának nevező egyedek. Annyit viszont megjegyeznék, hogy akit befogadtak, havernak tekintettek, azért az életüket adták volna ezek a lenézett senkik. Szeretnék egy olyan becsületes magyar barátot, mint amilyenek ők voltak.

fourgee 2010.01.25. 15:26:27

@nagysenki: "Szeretnék egy olyan becsületes magyar barátot, mint amilyenek ők voltak. "

Aha, tehát annak ellenére hogy bárkit összevernek, bárkit kirabolnak, bárkit átvernek, becsületesek ha barátok...

Tudod mit jelent a becsület szó?

Schakaal 2010.01.25. 21:10:09

@nagysenki: Rózsadombi gárdisták?:) Ismerek rengeteg gárdistát, de senki nem lakik a rózsadombon, sőőőőt...

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2010.02.16. 11:02:18

Sziasztok.
Nem a Hős utcában, de Kőbányán nőttem fel és felnőtt életem első lakását is ott vettem, szeretek itt élni. Előtte az első osztályt a Városligeti fasorban jártam, na ott volt olyan, hogy a saját osztálytársam hajszál híján megfojtott egy zsinórral, az udvaron olyan verekedések voltak, hogy napi szinten jött a mentő, ilyen Kőbányán sosem volt. Sokkal vészesebb volt anno a hétker. A Hős utca is el van túlozva azon a szinten, hogy kocsival is el kellene kerülni, meg ez a 95-ös busz megér egy misét. Gyerekkorom óta járunk vele, soha még semmi gond nem volt (persze cigány zsebesek feltűntek néha, de a jobb fej buszsofőrök simán bemondták hogy ti ott, ne lopjatok:-), volt viszont a 7-esen a belvárosban, amikor egy lány szólni akart, hogy vigyázzak a hátizsákomat ki akarják pakolni, előkerült a kétméteres kancigány és arcon ütötte ököllel a csajt akit szólt nekem...szóval gáz a Hős utca, de azért ne túlozzuk el a dolgokat, el vannak azok egymás közt, hülye aki odamegy. Amúgy meg van hasonló lepratelep, Tárna utca mondd valamit?
Mac.
süti beállítások módosítása