X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Ex-szocialisták összefogása a Fidesszel: Kőbányai homályos II.

2010.03.10. 12:44 Kvazimir

Révész Máriusz a Fidesz kőbányai önkormányzati képviselője disszidens kőbányai szocialisták segítségével olyan dokumentumok birtokába jutott, amik szerinte bizonyítják Gyurcsány Ferenc és Hiller István közvetett érintettségét azokban a kerületi MSZP-hez köthető korrupciós botrányokban amikről már hírt adtunk.

Sajtótájékoztatón mutatták be azokat az e-maileket, és leveleket amik azt bizonyítják, hogy az MSZP felső vezetése is tudott a kőbányai szocialisták – így a nemrég elítélt Kaszab Csaba – ügyeiről. Mit tartalmaznak a levelek, csak a tagtoborzásról értesítik a szocialisták vezetését, vagy a fiktív felújításokról is szólnak?

A kettő ez esetben, egy és ugyanaz. A tagtoborzás módja önmagában korrupció. Ha azok a vállalkozók kapnak munkát Kőbányán – borsos áron – akik amellett, hogy vissza kell fizetniük a megbízásokért kapott pénzből, még a dolgozóikat is be kell léptessék a Kaszab Csabáék alapszervezetébe az maga a korrupció. Olyan is történt, hogy egy komplett kézilabda csapatot beléptettek papíron, miután az önkormányzattól támogatást kaptak.

Arról a konkrét ügyről is tesznek említést amiben végül elítélték Kaszab Csabát? A nem létező épületfelújításokra az önkormányzattól felvett, majd az önkormányzat és cégei vezetőinek visszaosztott pénzek ügyére gondolok.
 

 

Részletek a Révész Máriusz sajtótájékoztatóján elhangzottakból
„Gyurcsány Ferenc mostanában, a parlamentben hosszú előadásokat szokott tartani a közélet tisztaságáról, a korrupció elleni zéró toleranciáról. A kőbányai ziszta közéletért mégsem tett semmit. Nem akart beavatkozni az ország legnagyobb pártszervezetének az ügyébe. Ezt nyilván azért tehette, mert Kaszab Csabáék és a kőbányai pártszervezet, amikor a Kiss Péter és Gyurcsány Ferenc közötti miniszterelnökké választás körüli vita volt Gyurcsány Ferenc mellett álltak fel. Gyurcsány Ferencnek az elmúlt időszakban – valószínűleg emiatt – nem volt fontos a kőbányai közélet tisztasága, tudta tolerálni az egyébként gazdasági előnyökkel járó fiktív pártszerevezést. Gyurcsány Ferenc ezentúl nem csak hozzájárult – az MSZP legfelsőbb vezetőivel együtt – ahhoz, hogy az ügyészségi eljárás alatt álló Kaszab Csaba elinduljon az önkormányzati választáson, de még azt is elfogadták, hogy a korrupciós pártszervezésnek a felelősei döntsenek arról kik lesznek az MSZP képviselőjelöltjei a kőbányai önkormányzati választáson. Azt kell mondjam, hogy Kaszab Csaba lemondásával nem oldódott meg semmi. Maradtak a fiktív párttagok, maradtak a botrányt, botrányra halmozó önkormányzati képviselők és maradtak a fiktív párttagok szavazataival megválasztott önkormányzati képviselők is a kerületben. Azt is el kell mondani, hogy nem ez lesz az utolsó bírósági ítélet kőbányai szocialista politikus ügyében. Váradi János, a Kőbányai Vagyonkezelő volt elnöke, ma is az MSZP országos választmányának a tagja a Kulcsár per 13. rendű vádlottja. Hamarosan ott is ítélet várható.”

Nagyon sok levél van, névtelenek és névvel ellátottak. Idézek az egyikből: „Nem tűrhetjük, hogy napjainkra egy szűk érdekcsoport, fiktív párttagok felvételével többséget szerezve teljesen átvette a politikai, és az önkormányzat gazdasági irányítását.” Vagy, négyszáz ember akik kiléptek a kőbányai szocialistáktól – egy új alapszervezetet hoztak létre az Újhegyen – kiadott egy közleményt: „Teljes mértékben egyetértünk a Magyar Köztársaság miniszterelnökének azon szavaival, mely szerint akire a gyanú árnyéka vetődik, úgy válunk meg tőle mint a szél. Tesszük ezt azért mert, ahogy Gyurcsány Ferenc mondta, állandósult a gyanú, hogy a politika és a gazdaság között van egy szürke zóna, ahol a törvények tudatos kijátszása, vagy megkerülése történik politikai célú finanszírozás érdekében. A pártoknak és minden hatalmon lévő pártnak a legnagyobb kockázata, hogy valakik tisztességtelenül játszanak a háttérben.


Olyan egyéni játszmákat folytatnak, aminek következményei aztán a közösségre hullanak vissza. Nem akarunk tisztességtelen emberek miatt elbukni, mi győzni szeretnénk itt Kőbányán és az országban.” Egy másik így szól: „Kaszab Csaba gazdasági érdekeltsége Kőbányán” ez felsorolja azokat a neveket, és cégeket aminek a segítségével Kaszab kiépítette gazdasági érdekeltségeit, említik benne azt a Kálmán Ferencet és cégét aki később azt a feljelentést tette ami után Kaszab Csabát elítélték. Ezt, tudtommal megkapták az MSZP vezetői: „A pénz kivétel módszere jelenleg is az, hogy ezek a cégek valamilyen fedővállalkozás alvállalkozói lesznek és a haszon egy részét elviszik. Ilyen fedővállalkozás volt korábban Kálmán Ferenc vezette cég. Kálmán ellen most büntetőeljárás folyik. Ez konkrétan az az ügy amiben Kaszab Csabát elítélték. Kálmán Ferenc a KV Rt. belső vizsgálata után megbukott. Ekkor, hogy a börtönt megússza eladta a házát mindenét és visszafizette a pénzt a vagyonkezelőnek. Ezzel megúszta a büntetést, csak ott maradt a két gyerekével és a feleségével lakás nélkül. Kálmán is maffiózó volt, mégis ott maradt két gyerekkel. Ekkor megkereste a Kaszabot, hogy legalább egy lakásra valót adjon neki vissza abból amit az évek alatt fizetett neki. A Kaszab kirúgta. Ezután eljött hozzánk és azt mondta, hogy egy lakásért eladja az információt a Fidesznek. Mondtuk, hogy itt nem így megy. Három hónap múlva felhívott, hogy hozzuk össze újságírókkal. Összehoztam, nekik is el akarta adni az információt, persze senki sem fizetett. Amikor a felesége elhagyta, elment az ügyészségre és megtette a feljelentést. Ez csak egy történet a százötvenből, itt Kőbányán szinte minden beruházás így ment.



Térjünk rá ezekre az ügyekre is, a sajtótájékoztatón említett egy útfelújítást amit az önkormányzati választások után 50 millióval olcsóbban tudtak véghez vinni.

Az útépítés története az egy gyönyörű történet. Dióhéjban úgy szól, hogy néhány nappal a választások előtt az útfelújítási pályázatokat el akarták bírálni a szocialisták. Csak közbejött, hogy a beruházási bizottság elnökének, Wygoczky Rikárdnak a halálos balesete. A kegyeletet nem gyakorolták túlságosan erősen a szocialisták, mert a nevében, a halála után néhány nappal az ő nevében egy ülést összehívtak, ahol dönteni akartak a beruházásról. Ez már az SZDSZ-nek is sok volt, kivonultak az ülésről. A választások után sikerült megakadályozni a végrehajtását ennek az ilyen körülmények között született döntésnek. Új pályázatot írtunk ki, a 125 millió után, 17 cég ajánlatából a legrosszabb 101millió volt, a legjobb 72. Ugyanazt a munkát, ugyanazokkal a pályázati feltételekkel 53 millióval olcsóbban végezte el az új cég. Amit én a legsúlyosabbnak tartok a közétkeztetési pályázat ügye. Negyven százalékos haszonkulccsal írták ki a pályázatot, alacsonyabb nem lehetett. Nem tudom, hogy a végül nyertes a cégnek akarták e juttatni a közbeszerzési megbízást. Ők azt nyilatkozták, hogy elvállalták volna olcsóbban is csak nem lehetett. A három pályázó közül kettőnél olyan hiányosságok voltak, hogy ki kellett őket zárni a pályázatból. Tehát nem tudom, sőt inkább hajlok arra, hogy nem ezt a céget akarták nyeretni. A közpénzeket sem szép dolog ellopni, de hogy a gyereket nevelő nőket, a közétkeztetésre befizető nyugdíjasokat is meglopják, az minden határon túlmegy. Erre nem tudok szavakat találni, hogy ezt mekkora gazemberségnek tartom.

 

Szólj hozzá!

Címkék: korrupció kaszabcsaba kőbányahomályos

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr701558429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása