X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Már maguknak sem hisznek a szocialisták

2010.02.22. 17:00 Kvazimir

Változnak az idők a kerületi szocialisták háza táján. Az utóbbi nyolc évben számtalan dolgot megígértek, Origo City-t, S1 projektet, élelmiszer piacot, kulturális központot az Újhegyi lakótelepre, városrehabilitációs programot, óvodásoknak ingyenes péksütemény és tejellátást, ingyen tankönyveket, a Sportligeti uszodába 50 méteres nyitott medencét. Talán a legnagyobb ígéretük a Gergely park, azaz Sibrik Miklós Út- Harmat utca- Gergely utca által határolt terület közparkká alakítása Japán kerttel, szánkódombbal.


Mára sokkal óvatosabbak lettek, csak ígérgetnek, de azt is feltételes módban. Az MSZP helyi lapjának internetes kiadásában Élő Norbert kerületi elnök az Újhegyi lakótelep mellé tervezett szánkódomb kapcsán a következőket írta:

Nem véletlen a visszafogott hangvétel, négy évvel ezelőtt az önkormányzati választásokkor, a szocialista képviselő jelöltek egységesen kiálltak a park létrehozásának érdekében de  azóta sem történt semmi. Illetve, a terület egy részét egy SZDSZ-es képviselő bitorolja, potom pénzért, a szánkódomb helyén a régmúlt szeméttelepe köszön vissza és a terület pusztaságán szipós fiatalok kábulnak esténként.
 

A fent látható képviselők közül Földi Balázs, Lakatos Béla, Nyulász János bekerült  a képviselő testületbe mégis, a már olvasható helyzet ellen képtelenek voltak bármit is tenni. Erre jön a hír, ebben az évben most már tényleg elkészül a szánkódomb, higgyetek nekünk de csak akkor HA MINDEN IGAZ. Ezek szerint maga a kerületi szocialista elnök sem tudja mi  az igazság és mit hallgattak el párttársai az üggyel kapcsolatban. Folytatása következik!

Az ősz végén készítettem pár képet a szemétlerakóhoz hasonlítható szánkódombról:

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

28 komment

Címkék: korrupció emlekpark

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr861778776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.02.22. 21:20:31

Bizony, már 8 éve is kint voltak Kőbányán a plakátok, hogy milyen szép lesz az a park, lesz kulturális részleg, meg minden.

Azóta is ott áll parlagon, de a kutyások legalább örülnek neki, mert ekkora kutyafuttató kevés helyen van.

kuki123 2010.02.22. 21:24:34

bizonyára kellett a pénz az új bömösre...esetleg az agymosó kampányra

vagyok59 2010.02.22. 21:25:25

"SZDSZ-es birtokolja potom pénzért"

Milyen stílszerű. A helyükben én is mindenkiben nácit látnék.

sannya 2010.02.22. 21:38:05

kobanya...
kell ennel tobb???

Manóvezér 2010.02.22. 22:13:39

Sajnos ígéretekkel teli a padlás.Egyre többet fogunk a szép szavakból hallani,amint közelednek a parlamenti/helyi önkormányzati választások.Csak az baj,hogy a kicsit is nyitott szemmel járó nyájas polgár semmit nem talál,ami megvalósult volna.Persze tekinthetjük megvalósult eredménynek a közpark helyett a parkolót,a halott Liget téri aluljáró kijárataira emelt szarkofágokat,a Mázsa téri"Kőbánya kapuja"helyett éktelenkedő gazos területet,a soha el nem készülő S1 projekt helyén a kukásautógarázst... De ezek sohasem emelik majd kerületünk fényét.Sajnos.

Manóvezér 2010.02.22. 22:29:35

Amennyiben a címben jelölt Hölgyek és Urak maguknak sem hisznek,hogyan gondolhatják,hogy az istenadta nép hinni fog nekik?

Unommáazegészet 2010.02.22. 22:43:35

Ha a kerületi maszopos elnök nem hisz a sajátjainak, akkor mi a faszért maszopos még mindig? Egyáltalán hogyan juthat a törzsfejlődésben valaki odáig, hogy maszopos lesz?

janomano 2010.02.22. 23:43:34

A szipós fiatalok egyrészt szipus fiatalok, másrész nem is igazából fiatalok. (már itt a Mázsa téren)

Oszt, jó, hogy a maszoposok nem tettek semmit itt, de akkor ki fog?

Naivitás...

marós 2010.02.23. 07:11:14

A szocik, a hatalmuk érdekében folyamatosan hazudoznak, ez és a gyülöletre való úszítás amire a "programjukat" építik.

g99 2010.02.23. 07:18:09

@janomano: Az a baj, hogy nem csak az van hogy nem tettek semmit, hanem inkabb az hogy mindent elherdaltak (vagy lehet hogy el is loptak). Ugye arra emlekszunk, hogy Kobanyarol vittek el onkormanyzati ceg elerol bilincsben vezetot gazdasagi buncselekmenyert. Ugye arra is emlekszunk, hogy a kobanyai onkormanyzat jo nagyot bukott a Kulcsar ugyon (es valoszinu nem ugy mint egy peches ugyfel, ha jol emlekszem milliardos tetel volt).

A parkolo ugyben volt tobb lakossagi forum is, az egyiken valaki megkerdezte miert is kell ez a parkolo. A valasz az volt hogy annyi lakossagi levelet kapnak, hogy nincs eleg parkol, ezet engednek a lakossagi nyomasnak. Ehhez ket dolgot kell tudni: I. boven van parkolohely a lakotelepen II. ebben a parkoloban altalaban haszongepjarmuvek allnak (buszok, kamionok).

Lehet hogy mas part sem tud csodat tenni, de a mostani vezetes mar bizonyitott, ennel valoszinu minden jobb lenne. Meg negy ilyen ev es eladnak a lakotelepet is (: es olyan tokelyre fejlesztik a hazudozast hogy na.

A szankodombra pedig a Kispesten epulo Terminal plazanal kitermelt foldet es keletkezo szemetet hozzak. Egyszeruen csinalatak egy kozeli szemettelepet az epitkezesnek. Valoszinu ebben is "mindenki" jol jar kiveve a lakaosok.

g99 2010.02.23. 07:51:52

Erdekes info, arrol melyik kobanyai jelolt hol lakik:
- Dr. György István (Fidesz) lakhelye: Kőbánya
- Farnady László (Jobbik) lakhelye: Kőbánya
- Osztolykán Ágnes (LMP) lakhelye: Kőbánya
- Szabó Attila (Civil Mozgalom): Kőbánya
- Arató Gergely (MSZP) lakhelye: Gyál
- Dr. Dániel Péter (MSZDP) lakhelye: Szentendre

vordemon 2010.02.23. 08:02:57

@g99: Ez tökéletesen igaz!! Mármint,hogy Kőbánya Kispest építési törmelékét,sittjét hordták oda egész nyáron,ami tele volt hatalmas beton darabokkal, aszbeszttel és kátránnyal,főleg ez a két utóbbi tudomásom szerint súlyosan egészség károsító....
De volt ott bármi ami szemnek tetszetős pl:különbőző szaniterek ,a komplett WC csészék,ülőkéktől,háztartási hulladékoktólkezdve tényleg minden.
A fuvarozást végző munkások főnökétől kapott információ is megerősítette,hogy a Vagyonkezelő utasítására történik a szemét lerakat.
Talán ez ad magyarázatot arra is,hogy a bányát őrző 24h biztonsági őrök is miért lettek lapátra téve
(legnagyobb bánatunkra,mert igazán rendesen végezték a munkájukat.)
Gondolom,hogy ne legyenek tanúk arra,hogy milyen tevékenység folyik a Gergely bányában.
Aki egyedül ott maradt "hogy őrizze a lángot" meglehetősen jó pénzért - az Fecske Károly jó embere Milász Ferenc,az
elhíresült Sibrik polgárőrcsapat elnökasszonyának a kedves férje.
Milyen érdekes véletlenek vannak?!

janomano 2010.02.23. 08:42:40

Akkor még tisztábban: az az elképesztő naivitás, ami jelenleg az országban uralkodik, hasonló ahhoz, amikor 2004-ben beléptünk az eu-ba és a sok lumpen azt hitte, hogy másnap már nem kell dolgozni, azt is 1500 eurós/márkás/fontos fizetésért.

Ha lecserélődik a kerületi (országos) elit fityiszesekre, akkor annyi fog történni, hogy a pénzkiszívó csatornákról végéről leveszik a maszopos fejeket és a sajátjaikat teszik a helyükre.

Aztán majd 4/8/12 év múlva megint cserélnek.

sertésmájkrém 2010.02.23. 08:52:29

@janomano: Ja ha ők nem, akkor senki. Akkor dőljetek hátra bazdmeg és pusztuljatok el.

sertésmájkrém 2010.02.23. 08:54:27

@janomano: Azért a fütyesz ügyelt arra, hogy ne vigye csődbe az országot, meg hogy ne mértéktelenül lopjon.
Kis különbség, de van ahol sokat számít.

beszélő 2010.02.23. 09:33:10

Bővíteném a be nem váltott igéretek sorát.
Az Európai Úszószövetségnek Gyurcsány Ferenc sportminiszter megígérte, hogy befejezik és felépítik a Lágymányosi sportcentrumot és fedett uszodát.
Helyette nagy nehezen sikerült 90 %-os készültségre hozni a szigeten egy nyitott medencét.
Gyárfás Tamás ideológiai alapon asszisztált a csaláshoz.

g99 2010.02.23. 10:46:29

@janomano: Ja persze mindenki lop igy ugy. Pl potyazik a BKV-n. De a jelenlegi rezsim semmi merteket nem tartott be! Az a gond hogy legalabb ket 0-val tobbet lopott es ettol mar a gazdasag is meginogott.
Az egesz munkajuk a lopas tokeletesitesere korlatozodott.

tururú 2010.02.23. 10:52:32

@beszélő:
ó b+, nekem meg nem adtak ingyé házat, kocsit.
a vámosputtonyi nőegylet meg ideológiai alapon asszisztált ehhez.
szerencsétlen.

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2010.02.23. 15:55:16

Néhol feleslegesnek érzem ezt a szipusok bitorolják dolgot, mintha Kőbánya tényleg csak ebből állna. Ott nőttem fel, a kutyát este sötétben is sokszor vittem oda amíg átmenetileg megint a Noszlopy tetején laktam, én nem találkoztam egyetlen bekábult egyeddel sem. A park más kérdés, azt láttad még, láttátok, hogy a nagy lepra közepére odatettek egy ilyen két pad meg rózsafuttató akármicsoda fából készült izét? Egyszer csak a semmiből ott termett:-))). A lényeg, hogy ez a park téma tényleg iszonyú necces...viszont a szemétből szépen nőtt a paradicsom egészen a késői fagyokig, más is megtalálta? :-)))

vordemon 2010.02.24. 07:12:06

A parkolóra visszatérve - mivel ott sétáltatjuk nap mint nap a kutyáinkat,nem tudjuk nem észre venni,hogy évek óta ugyanazok a kamionok és buszok állnak bent,mozgás szinte semmi,személyautók elenyészve.
Nem is igazán törekekednek a lakossági igények kielégítésére,mivel csak havi bérlet van,aminek az ára irreálisan magas.Az egész parkoló mint egy fantom vállalkozás működik.( működik? )Éjszakai világítást is kikapcsolták jó ideje.Ez sokkal inkább PÉNZMOSÁS - nak tűnik, mint lakossági igényeket kiszolgáló aktív vállalkozásnak.

g99 2010.02.24. 08:24:12

Mondjuk azt nem ertem hogy van mindenfele hatosag/hivatal/felugyelet/kornyezetvedelmi intezmeny. De azt senki nem akarja eszrevenni hivatalokbol, hogy a varos kozepen epitesi hulladekot helyeznek el illegalisan nagy mennyisegben. Gondolom a papirokban az szerepel, hogy a regi szemettelepet folddel toltik fel es nem az, hogy a regi szemettelepet atalakitottuk epitesi hulladek learako hellye.

Ha tippelenem kellene arra fogadnek, hogy a keruletben errol minden hivatal tud, de olyan jol meg van "finanszirozva" mindenki, hogy senki sem kapargatja.

Persze majd amikor kiborul a bili, akkor szok szazmilliokert fogjak ezt a reszt is felszamolni es megtisztitani. Persze azt is az adofizetok penzen.

vordemon 2010.02.24. 08:44:29

@g99: Tévedés ne essék,abban teljesen biztosak lehetünk,hogy Fecske Károly,mint a Vagyonkezelő vezérigazgatója nem szívességből engedte át építési törmelék és szemét lerakónak a Gergely bánya területét.
Egész komoly aparátus navigálta egész nyáron a naponta többször is forduló építési törmelékkel ,szeméttel, eszméletlenül bűzlő háztartási hulladékkal megrakott platós teherautók forgalmát.Tudtak róla a képviselők is,mert többször is jeleztük feléjük.
Vajon miért nem történt intézkedés ?

g99 2010.02.24. 08:59:30

@vordemon: Hat bizzunk benne, hogy a kovetkezo vezetes felgongyoliti a dolgokat. Meg ha csak azert hogy a sajat nepszerusege nagyobb legyen, de mar az is jo lenne a mai vilagban (:

Szomoru latni, hogy 8 ev alatt olyan mesteri fokra vittek a lopast/korrupciot/..., hogy mar BP kozepen is epithetnek uj szemetdombot szemrebbenes nelkul a sajat meggazdagodasuk erdekeben.

Nagyon orulnek hogyha legalabb a BKV ugyhoz hasonlo intenzitassal kezdenek el rendbetenni az ugyeket. Nekik nem is kellene messze menni Kobanya ugyis jol ellatott bortonokben (:

Manóvezér 2010.02.24. 12:13:54

@g99:A történelem ismétli önmagát:az egykori bányát egyszer már-a háború után-feltöltötték törmelékkel,sittel.Gyermekkoromból emlékszem rá.Azaz nincsen szeméttelep ott,ahová most szánkódomb címen lepakolnak. Annak idején a feltöltés valódi közérdek volt,közpénzből.Most azonban csak"szűkebb"közérdek,viszont a végrehajtás mindannyiunk közpénzébe kerül!Az említett hivatalokról ne is beszéljünk,mert ugyanaz a baráti kör írja alá az engedélyeket szinte mindenre... Egyébként mindenben egyetértek veled!

Manóvezér 2010.02.24. 12:17:17

@vordemon: Azt hiszem nagy napja lenne szeretett Rendőrségünknek, ha ellátogatnának egy házkutatási paranccsal a Szent László térre,az Önkormányzathoz,és a Vagyonkezelőhöz ugyanakkor.Szerintem megdőlne a"hivatalukból elvitt közszolgák"száma,nemcsak Kaszab úr viselné eme címet!
Fecske úrnak kell minden apró fillér bevétel,mert úgy látszik a havi másfél millió nem elegendő...

vordemon 2010.02.24. 12:48:46

@Manóvezér: Ha mégcsak havi másfél millióról lenne szó...ne legyünk naivak,ennek bőven a többszöröse is összejön Fecske úrnak és csókos baráti körbe tartozó önkormányzati tisztségviselőinknek és MSZP SZDSZ képviselő haveroknak és azok rokonságának.
Ez nem magányos műfaj,ide kellőképpen motivált és főleg kellő pozicióban lévő "bűnsegédek" is szükségesek.
Kéz kezet mos alapon.
Nyilván mindenki sokszorosan lekötelezettje a másiknak és hallgat,hogy nehogy a saját kis "biznisze"
kitudódjon.Elég csak egy kicsit bezsarolni a másikat,máris nem vizsgálódik senki.

Manóvezér 2010.02.24. 13:11:30

@vordemon: Ez politikuséknál a "Rokonok"elven működik.Azzal kezdik,hogy beavatjták egymást.Egyetlen pillanat alatt a hótiszta emberből,velejéig korrupt politikus lesz.És onnan nincsen megállás...
Fecske úr esetében csak a blog jóvoltából kiemelt fizetésre hivatkoztam.
süti beállítások módosítása