X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Levél a kerületi MDF-től

2010.02.08. 18:22 Kvazimir

Pár nappal ezetlőtt bemutattam a kis(ebb) pártok jelöltjeit. Ezen bejegyzésemben sérelmeztem, hogy nem lehet tudni semmit a kerületi MDF-SZDSZ pártpaktumról és a párt(ok) kerületi jelöltjeiről. Ezután az MDF nevében megkeresett Kucsera Miklós a Fővárosi Önkormányzat MDF frakció tagja. A választás kapcsán  feltett  rövid kérdéseimre az alábbi válaszokat adta.

 

Milyen hatása van a fővárosi MDF-SZDSZ paktumnak a kerületi szervezetekre? Milyen a kapcsolat a helyi alapszervezetek között?

Mint a került választmányi képviselője nem szavaztam (távol maradás) meg az MDF-SZDSZ Budapesti szerződést. De a kerületi szervezetünknek jó a munkakapcsolata az SZDSZ helyi és Budapesti képviselőivel. Szervezetünk minden demokratikus erővel eddig is és a jövőben így együtt kíván működni Kőbányáért és az itt élő ember sikeréért. Kerületünk elnöksége és tagsága annak ellenére, hogy nem szavaztuk meg a szerződést, tisztán látja, hogy a kis pártoknak csak összefogással van lehetőségük arra, hogy parlamenti mandátumhoz jussanak, és így képviselni tudják a szavazóikat a magyar országgyűlésben.


Kik a 14. sz, 26. sz választási körzetek MDF-es jelöltjei?

14. Vk.: Győri Dénes

26. Vk.: még nincs véglegesítve

 

Győri Dénes jelölésére lehetett számítani. Mint már korábban írtam ,a jelenlegi  SZDSZ-es kőbányai alpolgármester a friss pártkoalíció legerősebb embere, így nem lehetett kérdés a jelölése. A 26. választókörzetben Lőrincz István neve merült fel elsőként, de úgy tudom helyette Jagodits Zsuzsanna az SZDSZ ifjúsági szervezetének, az Új Generációnak  az országos szervezője, az Oktatási és Kulturális Kabinet titkára indul.
Az MDF így egyik kerületi választókörzetben sem indítja saját embereit, jelöltjeiket a liberálisok delegálják.

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

2 komment

Címkék: választás kőbánya x.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr151739941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2010.02.10. 07:43:17

mééér? ott van ágy a polgármesteri hivatalban?

lüke 2010.02.10. 07:47:23

ez a Kőbánya blog nagyon szép:)
Mindig gondolkozom,mikor arra járok Lechner Dönci mit szólna ehhez?
Ott a gimi, a templom, a kis utcácskákban az általa tervezett házak..........
s a kontrapunkt: a Pataki:)
az elődök gondoltak az utódokra, s a rombolás az utódok privilégiuma
süti beállítások módosítása