X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

8 milliót sikkasztott egy kőbányai társasház közös képviselője (fotó)

2010.01.16. 18:30 Kvazimir

Emlékszem, a kilencvenes évek közepén a panelunk közös képviselőjéről, bizonyos Szabadi Béláról (igen Ő az!) kiderült, pár százezer forintot elcsent a ház közös kasszájából. Akkor a lakók kapát, kaszát ragadva kergették budáig az addigra államtitkárrá előléptetett politikust.

Szabadit (no nem a fent említett eset miatt) azóta két év felfüggesztettre ítélték, de kerületünk az eltelt tíz év alatt e téren sem változott semmit. Kivéve talán abban, hogy mára a "lincselések" alábbhagytak, a legutóbbi társasház kezelő milliós sikkasztása után maguk a lakók egy része támogatt a képviselője munkáját (ismerős?).

"Csodálatos elképzelni egy olyan lakóközösséget, akik annyira szeretik, sőt imádják a közös képviselőjüket, hogy az hiába sikkasztott el 8 millió forintot, össze akarják adni a pénzt."- írja a Homar.blog.hu, aki elsőként számolt be az eseményről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha egy társasház kezelő évekig csipeget az fel sem tűnik senkinek. Ennek egyszerű módja, hogy a könyvelővel, ügyvédi irodával, szakemberekkel megegyezik, hogy azok túlszámláznak és utána visszacsorgatják neki. A sikkasztás csak akkor derül ki, ha a társasház pénzét kp-ban felveszi ehhez az is kell, hogy a lakóközösség neki adja az aláírási jogokat is.

Várom azok levelét, akik hasonló helyzetben már voltak, vagy éppen most kezd kibukni hasonló visszaélés házukban.

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

8 komment

Címkék: kőbánya sikkasztás x.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr831674702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vordemon 2010.01.16. 19:37:30

Ez most komoly?
Tényleg itt az Újhegyen volt közösképviselő Szabadi Béla?

loisz 2010.01.16. 21:32:34

Bizony! A 98-as választásokig itt élt közöttünk...

Argoszka 2010.01.17. 10:46:02

A mi házunkban történt hasonló igaz, nem 1o.kerület.Ellenben teljesen padlóra küldte a házat a "közös képviselő" hitelt vetetett fel a házzal, hogy megtömje a zsebét , kamu számlák alapján.Botrányos!!!A lakók fizetésképtelenek, nincs pénzük ügyvédre.Most újabb akcióra készül....

vordemon 2010.01.17. 11:15:41

Sajnos egyáltalán nem egyedi a probléma.A fő gond az ,hogy a tásasházi közösképviseletnek nincs semmilyen "felülvizsgálati ,felettes szerve"- mondhatjuk,kvázi:hogy állam az államban.
Egyedül a társasházi közgyűlés amely elszámoltathatja a közösképviselőt.
Nagyon furmányosan van kitalálva az egész rendszer,mivel a számvizsgáló bizottság(akit ugye a lakók közül választanak ki ) van hivatva ellenőrini a közösképviselő munkáját.
Nem szeretnék általánosítani,mert lehet,hogy ez a rendszer van ahol nagyon jól működik,így csak a saját társasházunknál tapasztalt anomáliákat írom le.
Adva van a számvizsgáló bizottság,akik nálunk többnyire unatkozó,de tettrekész nyugdíjas,otthon lévő gyeses anyuka,egyébként sem dolgozó egyéb személy.
Valamiben viszont lehet őket egy kalap alá venni:NEM RENDELKEZNEK SEMMIFÉLE OLYAN SZAKTUDÁSSAL -amellyel valóban ellenőrizni tudnák a közösképviselő tényleges munkáját.
3 havonta kell ugye a számvizsgáló bizottsági elnöknek a számlákat "ellenőrizni"esetlegesen nem indokolt kifizetéseket "észrevenni"sorolhatnám még hosszan,de minek egy teljesen laikus
személy részére ez egy tragikomikusan teljesítheten feladat.
Sajnos az én tapasztalatom szerint
PONT EZ A CÉL !!
Semmi sem bizonyítja jobban ezt a tendenciát,mintsem amikor 2 szakképzett
könyvelőt sikerült rávennünk erre a feladatra a lakóközösségünből- közösképviselő minden együttműködéstől elzárkózott és ezzel el is lehetetlenítette a számvizsgálók munkáját.Elérte a célját,le is mondott mind a két hölgy,mondván,hogy ők nem fognak itt harcolni,biztos,hogy oka van,hogy ennyire elzárkózott a közös képviselő az együttműködéstől.

Tapasztalatom szerint többnyire unatkozó nyugdíjasok járnak a közgyűlésekre,fogalmuk sincs,hogy szavazáskor mire teszik fel a kezüket.
Jónéhány értelmesebb lakótárs,akik még időnként még eljártak a közgyűlésre is feladták...

vordemon 2010.01.17. 11:50:20

Amit még esetleg elrettentő példaként el szeretnék mondani,volt olyan eset amikor pár értelmes lakótárssal összefogtunk,rendkívüli közgyűlést hívtunk össze és lemondattuk a közöskéviselőt.Megbíztunk egy független könyvelői szakértő csoportot,hogy visszamenőlegesen 5 évre ellenőrizze le a leváltott közösképviselő "munkáját"

Kicsit sem lepődtünk meg,amikor a vizsgálat eredménye megerősítette a gyanunkat,miszerint a közösképviselö
karöltve a számvizsgáló bizottság tagjaival - bizonyítottan súlyosan megkárosította ( fiktiv számlák oda-vissza..kiutalt rendszeres nagy összegek a számvizsgáló bizottság tagjainak és fiktiv vállalkozásának...

Olyan komplett anyagot küldött a vizsgálatot végző szakértői csoport,amit rögtön sikkasztás és egyéb gazdasági visszaélések,bűncselekmények alapos gyanúja miatt azonnal a rendőrségre kellett volna továbbítania az új képviselőnek.

De nem tette,sőt teljesen elzárkozott minden további ezt a témát boncolgató
jogos kérdésektől.No comment.
Egyik kutya nem harapja meg a másikat.

Újabb 2 évbe telt,mire őt is ( hasonló dolgai miatt )le tudta a társasházunk váltani.
Annyira belefáradtunk a kilátástalan harcba,hogy nem is járunk már közgyűlésre,mert minek...
Sőt az csak hab a tortán,hogy az egykori - bizonyítottan saját zsebre dolgozó számlálóbizottsági tagok némelyike már ismét ott sertepertél a fazék körül,mért ne tenné...
Egyrész tudja,hogy ez egy nem rossz buli,másrészt tapasztalhatta,hogy úgysincs számonkérés.

Argoszka 2010.01.17. 13:40:37

Igen. Pontosan tuják, hogy nincs igazi számonkérés,nincs felügyelet. A feljelentéshez ugye minimum egy közgyűlési jegyzőkönyv kellene, ami tartalmazza a vitatható elszámolást. Na mi már jegyzőkönyvet sem kapunk...

vordemon 2010.01.17. 15:34:43

@Argoszka: Igazad van teljesen,mert olyannyira tudják,hogy nincs számonkérés,hogy az általam említett közösképviselőnek még mai napig kirendeltsége van az Újhegyi lakótelepen.

chips9 2011.04.24. 21:10:16

@vordemon: Sajnos nem csak az Újhegyi lakótelepen van ilyen. A József Attila lakótelepen is van egy közös képviseleti cég akik két ház panelfelújítása miatt lettek a rendőrségen feljelentve. Ők is úgy dolgoznak, hogy túlszámláznak és így kapják vissza a pénzt. Így még a banki aláírók torkán is le tudják nyomni a csalásukat.
süti beállítások módosítása