X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Szánalmas körülmények a kerületi rendőrségen (video)

2010.01.13. 13:49 Kvazimir

Létszámhiány, öngyilkosság, rablás. Ezek a kulcsszavai a kerületi rendőrség kapcsán megjelenő cikkeknek. Nemrég közöltem egy bejegyzést melyben egy Kőbányán szolgáló rendőr kivégzett egy férfit. December első napján pedig saját fegyverét használva végzett magával a kerületi főtörzszászlós. Hogy miért is történnek ilyen esetek arra egyértelmű választ nem adhat senki. Viszont olyan videóra bukkantam nemrég, ami hűen feldolgozza, milyen körülmények között dolgoznak a kapitányságon.

A Tv2 Napló című műsorának stábja elkísérte a kőbányai rendőröket napi járőrútjukra. A másfél évvel ezelőtt készült műsor megdöbbentő képsorokat közöl. Kiderül, hogy az adott napon mindössze két ember volt szolgálatban a város bűnügyileg egyik legfertőzöttebb kerületében. Megtudtatjuk tovább azt is, hogy miért néz ilyen meredten kolléganőjére a szolgálatot teljesítő rendőr. A videóhoz katt a képre!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

4 komment

Címkék: video rendőrség közbiztonság kőbánya x.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr91639276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vordemon 2010.01.13. 15:09:41

Bárcsak a gyakorlatban is ilyen kultúrált rendőri intézkedéseknek lehetnénk a tanúi.
A Sibrik telepen tapasztalt állapotok már vetekszenek (sőt..)közbiztonságilag a Hős utcával.
A filmben szereplő Tóth Sándor őrnagy igazán elismerésre méltó módon mutatta be ,hogyan is kell ezekkel a "társadalmilag hátrányos helyzetű" személyekkel szemben eljárni.
Talán nem lenne hátrányos ezen a téren szerzett tapasztalatait és tudását a beosztottjaival is megismertetni.
Akkor nem fordulhatott volna elő az a helyzet,hogy már a telep lakói nem is merik a kerületi kapitányság embereit hívni segítségül a helyi bűnözői kör
rendszeres mondható atrocitásainál.
Sok esetben tapasztaltuk,hogy a kiérkező járőrök (Tóth Sándor emberei)
olyan lekezelő,sértő - sőt olykor kifejezetten megalázó stílusban tárgyaltak - huszonéves rendőrök a segítségüket kérő megfélelmített és kiszolgáltatott idős lakókkal,hogy nemhogy gátat vetett volna ez "nagyszerű"rendőri intézkedés a helyi garázda csoportoknak a további randalírozásában,hanem csak olaj volt a tűzre.
Ennek a helyi bűnözői csoportnak a viselt dolgai és személyi összetétele
(volt magasrangú rendőrtiszt és családja)ismertek a kapitányság vezetői elött is.Talán épp azért nem intézkednek ellenük,mivel egy volt rendőrtiszt keze messzire elér.. és ki tudhatja a legjobban,hogy miként lehet igéretes rendőri karriereket derékba törni egy bizonyíthatatlan ,de annál is ütősebb váddal.
A sibrik telepi közbiztonsági helyzetet semmi sem reprezentálja jobban annál a ténynél,hogy körzeti megbízottként ott szolgálati lakást kapott rendőr sem mer intézkedni ellenük,mondván,hogy szolgálati időn kívül ő is csak magánember, akinek családja van és fél a bosszútól.

Kőbánya Horizont Polgárőr Egyesület 2010.01.17. 17:18:03

Szép estét mindenkinek!! Valamit nem értek ha ilyen bajban van a kerületi kapitányság,z önkormányzat miért gátolja a Polgárőrség munkáját már sok éve miért szabad hagyni hogy Rendőreink ilyen magukra hagyva kevesen kínlódva dolgozzanak 12-16 órákat azért vagyunk hogy segítsünk mikor fogja már fel Kőbánya vezetése,amíg valami gond nem lesz könnyű mindent a Rendőrség nyakába varrni!!! Tisztelt Kapitány úr kérjen minket szívesen segítünk már 15 éve!!!!!!!!!!! Ne hallgasson mindenféle rosszindulatú pletykára,kérdezze meg a régieket,Dr Kádár Lukács úr Rácz János úr Görbe Attila úr kérdezze őket!!! A mi érdekünk is hogy Kőbányán rend legyen ne engedjen beleszólni az ön munkájába a kerületi politikának mert akkor ez lesz az eredmény továbbra is!!

vordemon 2010.01.17. 18:06:41

@Kőbánya Horizont Polgárőr Egyesület:
Én úgy tudom,hogy Dr.Rácz János alezredes a kerületi kapitányság körrendvédelmi osztályának egykori méltán elismert vezetőjeként - épp azért esett "áldozatul"mert nem volt hajlandó még komoly politikai nyomás ellenére sem,hogy ismert bűnözői kapcsolatokkal rendelkező polgárőregyesülettel ( Sibrik )köthessen együttműködési szerződést a rendőrség.
És mi történt?
Szegényebb lett a kerületi kapitányság egy igazán korrekt rendőri vezetővel és győzött a politikai érdek,az új vezető egyből behódolt ( ő tudja,hogy miért? )és a szerződés megkötettet.

kapiány 2010.06.13. 19:40:47

Nem bírálom a X. ker. Rendőrkapitányság vezetésének és személyi állományának modorát és szakmai munkáját hiszen nem is ismerem őket. Régebben is adódtak problémák a kőbányai rendőrség portáján igaz nem ilyen gyakorisággal és nem ilyen súllyal. Élnek még a korábbi "problémamegoldó " vezetők talán nem lenne haszontalan néha megkeresni, megkérdezni őket. Az is igaz volt olyan időszak, amikor megfelelő életkor, szakmai gyakorlat és tapasztalat birtokában lehetett valaki "parancsnok".
Véleményem szerint a helyi közbiztonságért felelős szakmai szervezetek egyike sem áll a helyzet magaslatán. A rendőrségről már szó volt . A helyi önkormányzatokról alkotott törvény kihangsúlyozza az önkormányzatok felelősségét területük közbiztonságáért. Dr. Jármy Tibor kutatásai szerint az önkormányzatok "igen korlátozott felelősséget éreznek a helyi közbiztonság megvalósításáért s azt is letudják a helyi rendőrkapitányságoknak nyújtott anyagi támogatással..."
Az állampolgárok ráuntak a várakozásra, be nem váltott választási ígéretekre s magukhoz ragadták a kezdeményezést,helyi társadalmi /civil/ önvédelmi szervezeteket hoztak létre melyek polgárőrség néven kerültek be a köztudatba.
"Polgármesterek Fóruma a Polgárőrségről" címmel rendezett konferencián 2000-ben kinyilvánították: az önkormányzatok nincsenek abban a helyzetben, hogy a polgárőrség nélkül meg tudják oldani törvényben rájuk rótt közbiztonsági feladataikat. Az Európai Tanács 2002- ben, az Országgyűlés 2003-ban foglalkozott a korszerű társadalmi bűnmegelőzés gondolatával, a lakóssági önvédelem fokozásával. E témában 115/2003./X.28. sz. O.GY. határozat született. Eltelt 7 év. Történt előrelépés, lényeges változás? Jó lenne ha erről a helyi polgárőr egyesületek elnökei őszintén nyilatkoznának.
süti beállítások módosítása