X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Az állami közbiztonsági csomag kerületi hatásai

2009.11.17. 13:56 Kvazimir

A közbiztonsági pakkot Bajnai Gordon hirdetette meg idén szeptemberben. Ennek keretén belül többek között még több rendőrt, rendőr szakközépiskolást ígért az utcákra, továbbá a nyugdíjas rendőröket is minimálbérért továbbfoglalkoztatnák. Megtripláznák a polgárőrök támogatását, kialakítják a településőrséget, megduplázzák a térfigyelő kamerák számát.

Hangos ígéretek ezek, amik az ország számos pontján már tettek is követtek. Nem így kerületünkben, ahol továbbra is csak várunk arra, hogy valami változzon. Pedig lenne min változtatni! A kőbányai lakosság legnagyobb problémája a közbiztonság hiánya, nem is alaptalanul. A fővárosi bűnügyi statisztikákat figyelembe véve a kerület a legproblémásabb három egyike.
A már említett változásokat kerületi szinten semmilyen formában nem sikerült megvalósítani. Nemhogy több rendőr lenne Kőbánya utcáin, még kevesebb lesz. Januártól újabb húsz rendőrt nyugdíjaznak utánpótlás nélkül. A nyáron a kerületbe vezényelt frissen végzett rendőrök több mint kétharmada elhagyta kőbányát. Összegezve csaknem hetvenfős hiánnyal fog küzdeni a rendőrkapitányság.

Ennek ellenére megoldható lenne a kerületi lakosok biztonsága, hiszen a Kőbányai Wolf polgárőr csoport országunk legjobb polgárőr csapata. Csaknem negyven millió forintos gépállománnyal és hatvanfős létszámmal rendelkeznek. Ugyanakkor a kerülettől az ígéreteken kívül semmilyen anyagi támogatásban nem részesültek.

Ezektől a gondoktól továbbra sem szabadulunk meg hosszabb távon sem, hiszen a kormány ezen programokat már teljes egészében megvalósultnak tekinti

A kamerarendszer kiépítésében és a település őrség létesítésében van némi árnyalt előrelépés. Az önkormányzat pályázott a kormány által kiírt településőri támogatásra, akiknek foglalkoztatásához havi 71 ezer forinttal járul hozzá az állam.
Ettől az intézkedésről mindenki a közbiztonság javulását várhatná, ám a jól csengő név mögött kevés a tartalom, ugyanis a településőröknek nem lesz hatósági jogosítványuk, önállóan egyáltalán nem intézkedhetnek.
A kamerarendszer kiépítése teljes mértékben megvalósul. Az Újhegyi lakótelepen legkésőbb tavasszal felszerelnek huszonnégy térfigyelő kamerát. Ugyanakkor a dolog furcsasága, hogy azok a szocialista képviselők mondtak nemet erre az elképzelésre, akik országos szinten elindították ezt a kezdeményezést.

Az önkormányzat tehetetlenségét megunva egy új kezdeményezés indult útjára Újhegyen. A városrész lakosai aláírásgyűjtést kezdtek állandó, helyi polgárőrség és közösségi rendőrség létesítésére. Ha valaki csatlakozni szeretne ehhez bővebb információt kap az ujhegy.hu portálon.
 

3 komment

Címkék: közbiztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr51531765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kőbánya Horizont Polgárőr Egyesület 2009.11.19. 16:36:07

Sajnos ugy néz ki hogy Köbánya vezetésének nem fontos a közbiztonság!! 15 éve nem támogatják a Polgárőrség munkéját pedig volt ugy hogy csak a Horizont létezett majd 200 fövel és a politika zsebre teszi a támogatásukat pedig a Köbányai Polgárőrők minden tizteletet megérdemelnek munkájuk után!!!!

Kőbányai "WOLF" Polgárőrség 2010.02.04. 15:52:46

Sajnos az önkormányzat nem vesz tudomást a polgárőrök munkájáról."Település őröket" vesznek fel tovább terhelve az adófizetők pénzét, miközben aktívan dolgozó polgárőrök vannak a kerületben, és őket nem támogatják.Újabb lehetőség a pénzek lenyúlására.Ha már itt tartunk a "település őr" kifejezés helytelen, ugyan is fővárosi kerület vagyunk. A település kifejezést a kissebb lélekszámú vidéki falvakra használják.

Kőbánya Horizont Polgárőr Egyesület 2010.02.05. 17:22:13

@Kőbányai "WOLF" Polgárőrség: Tisztelt kolléga úr jó hogy észre vette hogy semmibe vesznek minket bohócot csinálnak a Polgárőrségből,minden évben van valami kifogás hogy miért nincs támogatás,csak az a baj hogy a sírva telefonáló kismamának aki nem mer kimenni a lépcsőházból,mert a rendőrséget hiába hívta válaszuk csak annyi volt nem tudnak most kimenni mert nincs ember,szegény azóta is várja hogy segítséget kap a pénzéért mert ö is adót fizet!!! de semmit nem kap érte,a Polgárőr segít és segíteni is fog ha tud de a zsebük már üres minden lehetőséget megpróbálnak de csak falakba ütköznek,még ha pályázni szeretnének azt sem lehet mert egy darab aláírásért is napokat kell várni amíg le telik a határidő pedig együttműködési megállapodás is létezik,sőt tavaly tavasszal meg is szavazták hogy lesz támogatás és azóta is várjuk hát ez van kolléga úr,sem az önkormányzat sem a rendőrség nem mutat hajlandóságot hogy jobb legyen a közbiztonság kőbányán,de egymásra hivatkozni azt nagyon jól tudnak!!Valahol valakiknek már be kéne látni hogy a Polgárőrség BECSÜLETES TENNI AKARÓ EMBEREKBŐL TEVŐDIK ÖSSZE,aki minden fillérrel amit kapnak időben elszámolnak és nem saját zsebüket töltögetik vagy a POLITIKA mögé bújnak!!!!!
süti beállítások módosítása