X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Kevés a gyalogos átkelőhely Újhegyen

2009.11.04. 16:42 Kvazimir

A mai nap ismét körbenéztem az Újhegyi lakótelepen. Mivel a környéken lakom könnyebben feltűnnek a kerület ezen részének problémái. Határozott céllal indultam el otthonról, kíváncsi voltam van e elegendő gyalogos átkelő azaz „zebra” ahhoz, hogy biztonságosan lehessen közlekedni a lakótelepen.

 

 

 

 

 

 

 

Az ujhegy.hu internetes portálon rátaláltam egy cikkre, amelyben aláírásokat gyűjtöttek gyalogos átkelők létesítése érdekében. A kezdeményezés sikeresnek mondható, ugyanis már több mint kettőszáz (persze egy tökéletes világban sokkal több lenne) aláírás gyűlt össze. Ha pedig figyelembe vesszük az itt élő emberek általános passzivitását a közösségi ügyek tekintetében, akkor egyenesen kiváló.

 

Sem a már említett beépítési és fejlesztési tervben, sem a kerület honlapján nem találtam azzal kapcsolatos információkat, hogy telepítenének e újabb zebrákat Újhegyre. Pedig elég csak átkelni a Harmat utcai buszmegállónál az autóúton és máris érezhetjük ennek a szükségét. Elkészítettem egy „térképet” annak érdekében, mely helyek igényelnek szerintem gyalogos átkelőket.

A lakótelepen kilenc átkelőhely van, ezekből négy (három lámpás kereszteződésben) a Sibrik Miklós úton, a lakótelep határán, három az Újhegyi sétány vonalán a Mádi, a Harmat és a Bányató utcánál. Ugyanakkor a sétány végére nem tettek zebrát. Oda, ahol jelentős a gyalogos forgalom a CBA áruház és a köré épült üzletek forgalma miatt. A többi átkelőhely a Fekete István Általános Iskola előtt illetve a Mélytó utcában van.
 

Szerintem elengedhetetlen lenne a már említett Harmat utcai buszmegállók közé egy átkelő. Ezt a gondolatomat megerősítette az egyik járókelő, aki mint elmondta néha autópályán érzi magát annyira gyorsan közlekednek itt a gépkocsik. A Mádi utcában is szükségesnek érezném még két gyalogos átkelő létesítését. Az első a Dombtető utcai házsor előtt lenne, hiszen innen közelítik meg a környék kertvárosi részét. Ugyan ezek miatt érdemes lenne megfontolni az általános iskolából hazaigyekvő gyerekek számára, azaz a Mádi utca, Tavas utca sarkára egy átkelőhely létesítését. A Bányató utca, Tavas utca kereszteződése is igen forgalmas környék mind gyalogos mind autós szempontból. Ezért ide, valamint a Rózsaligeti lakópark üzletsorának bejárata elé is (ahonnan biztonságosan lehetne megközelíteni a 117-es buszmegállót is) ésszerű lenne zebrát felfesteni.

Itt a teljes térkép. Zöld négyzetben a már létező, piros körrel jelölve pedig a  általam szükségesnek érzett zebrákat jelöltem.

Szólj hozzá!

Címkék: kozlekedes

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr511498709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása