X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

A kőbányai patkánytanyán szinte semmi sem változott!

2009.11.02. 21:46 Kvazimir

Szerintem nem új a hír a kerületben lakóknak, hogy a Liget téri aluljáró a patkányok otthonává vált. Erről több, vezető internetes portál is beszámolt. Akkor azt ígérte az akkori kerület vezetése, hogy az aluljáró hasznosítására ötletpályázatot hirdetnek meg. Felvetődött egy helytörténeti múzeum létrehozása vagy  egy kereskedelmi, szolgáltató centrum felépítése is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze az ötletből nem lett semmi, pedig a kivitelezést legkésöbb 2008 tavaszára ígérték, azaz már több mint 18 hónapja el kellett volna kezdődnie.
 

Az aluljárót még a hetvenes években építették, de rossz vonalvezetése miatt – a kijáratokat nem lehetett látni, ha lementünk. A kilencvenes évek elejére pocsék állapotba került. Hajléktalanok költöztek le, az arra járókat közülük többen inzultálták, így az utolsó években már senki sem merte használni. A gyalogosok inkább a száguldó autók között cikázva mennek át az út egyik oldaláról a másikra vagy a villamosmegállóba.

A 2006 októberében leköszönt MSZP többségű képviselőtestület az aluljáró eredeti funkcióját akarta megtartani, ennek érdekében statikai vizsgálatot is készítettek. Ez azért különös, mert 2004-ben még azt mondták, hogy legszívesebben betemetnék a szerencsétlen aluljárót, de mivel ezt a közművek miatt nem lehet, ezért inkább hasznosítanák.

Még egy adalék a magyar bürokráciáról: az index 2004. októberi cikkében Vajda Pál főpolgármester-helyettes azt nyilatkozta, hogy Andó Sándor kőbányai polgármesterrel történt megbeszélése eredményeként a közeljövőben a fővárostól a kerülethez kerül az aluljáró, így végre azt csinálhatnak vele, amit akarnak. Nos, az aluljáró 2006 januárjára lett a X. kerületé, vagyis a hivatali közeljövő tizennégy hónapot jelent. Mi van, ha valamire várni kell?

A 2006 októberében felálló  képviselőtestület elvetette, hogy az aluljáró a későbbiekben is aluljáró maradjon. Első lépésben azt akarták elérni, hogy biztonságosan lehessen átkelni az út egyik oldaláról a másikra, illetve a villamosmegállóba.

Odáig már eljutott az önkormányzat, hogy a felszíni közlekedést megoldja hiszen, amíg ez nem volt kész meg nem lehet lezárni az aluljárót. Addig folyamatosan ellenőrziték az állapotát és az ÁNTSZ is fertőtlenített, az FKF Rt. heti háromszor takarított erős víznyomással. A lejáratokat lezárták vagy körbebetonozták.

Ha a probléma nem látszik akkor az nem is létezik gondolhatták a kerület vezetői . Ugyanakkor a központi lejáratot nem lehetett teljesen lezárni hiszen az egy nagy betonépületből nyílik. Nos, a haléktalanok még mindig itt laknak, az épületben található kocsmából pedig ide járnak wc-re az emberek. Mikor megnézetem a környéket nem bírtam lemenni az aluljábóba annyira büdös volt de ez már nem pénz kérdése...

 

forrás: index.hu

További képek a patkánytanyáról:

Szólj hozzá!

Címkék: patkánytanya

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr191494289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása