X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Kőbánya politikai kaméleonja

2010.09.23. 15:53 Janos_Kobanyai

Bár még harmincas évei közepén jár, mégis kivételes politikai pályát futott be Kucsera Miklós, az MSZP egyik kerületi önkormányzati képviselő-jelöltje.

Kucsera jelenleg a Fővárosi Közgyűlésnek bizottsági tagja MDF-es színekben és a párt budapesti választmányában is helyet foglal.  A négy évvel ezelőtti önkormányzati választásokon Kőbánya 13. számú egyéni képviselői választókörzetben indult szintén MDF színekben és a párt kompenzációs listáján a második helyre küzdötte fel magát, bár végül nem eredményezett befutó helyet.

Az elmúlt négy évben körvonalazódott számára, az MDF nem húzza sokáig, ezért minden lehetséges parlamenti pártnál kilincselt a pozíciókért . A FIDESZ-KDNP és az Lehet Más a Politika azonnal utat mutatott neki, a helyi baloldal (miután összeboronálta  az MDF-et a kerületi MSZP-vel) viszont befogadta és elindította az önkormányzati választásokon.

Ezzel egy időben Kucsera megalakította a Kőbányai Demokraták Szövetségét, amely állítása szerint "azzal a céllal alakult, hogy a politikai pártoktól és a pártszerű működéstől függetlenül képviseletet nyújtson a civil gondolkodásnak, a kerületi problémák megoldásának, továbbá olyan helyben élő emberekkel szeretnénk dolgozni, akik köztünk élnek, a mi problémáink az Ő problémájuk is." Mindez azért érdekes, mert a szervezet öt hónapos fennállása alatt kizárólag akkor hallatott magáról, mikor azzal az MSZP-vel lépett szövetségre, amely az önkormányzati választásokon több idegenlégióst indít, mint Kőbányait.

Így lehet tehát, hogy Kőbányán egy MDF színeiben politizáló, de egy független pártot is alakító személy induljon MSZP-s színekben az önkormányzati választásokon, akit már eltanácsolt a FIDESZ és az LMP is.


1 komment

Címkék: politika választás mszp mdf

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr592318164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edemondja · http://bastya.blog.hu 2010.09.24. 08:38:36

Nem értelek, miért baj ez. Neki is van családja, meg biztos hitele is, és igyekszik jól pozicionálni magát. Az embernek hét évente változik az ízlése. Neki egy kicsit gyorsabban.
Meg hát mi mást csinálhatna egy politikus? Nem maradhat munka nélkül.
süti beállítások módosítása