X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Gomb van, kabát még nincs

2010.09.09. 16:15 Janos_Kobanyai

Kőbánya Önkormányzata a projekt keretében 2010-ben 68 helyszínen összesen 684 kerékpár elhelyezésére biztosított lehetőséget a kerékpártárolók építésével. A helyszínek között megtalálhatók közintézmények éppúgy, mint például üzletek, gyógyszertárak. A kerület vezetése az elmúlt évek kerékpáros infrastruktúra-fejlesztéseit (kerékpárút-építések) folytatja a „Kerékpározz Kőbányán!” projekt keretében. Ezúttal az a cél, hogy az emberek kulturált körülmények között tudják biciklijüket az utcán hagyni mindennapi ügyeik intézése közben. Közvetett cél, hogy minél többen használják közlekedési eszközként a kerékpárt, és így Kőbánya kerékpárút-hálózatát is.

A Kőbányai Önkormányzat egy komplex pályázati projekt keretében a kerülteben 68 helyszínen 342 db kerékpártárolót helyezett ki. A tárolók ünnepélyes átadására 2010. szeptember 9-én, csütörtökön 10.00 órakor került sor a Rottenbiller parkban (KÖSZI előtt) lévő helyszínen.

Nem szeretnék ünneprontó lenni, de nekem a gombhoz a kabát esete jutott eszembe. Már van 342 db tárolónk van de hol találom a bicikliutakat? Kerületünkben a teljesen különálló, vagy a gyalogosjárdától jól megkülönböztetett kerékpárút -ahol biztonságosan lehetne tekerni- alig létezik. Kivétel ez alól a Kőér utca, Keresztúri út, Sibrik Miklós út és a Harmat utcai szakaszok, amelyeken összesen 10 kilométert lehet megtenni és biciklisáv sincsen kialakítva Kőbánya forgalmasabb útjain. Elköltöttünk ismét 42 millió forintot úgy, hogy a sokkal fontosabb, magasabb prioritást élvező kérdésekben mint közbiztonság, köztisztaság vagy a témához leginkább kapcsolódó kérékpárutak kérdése nem megoldott.

1 komment

Címkék: kerékpárút x.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr472283066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tron65 2010.09.14. 09:45:06

Üdv!
TÉRKÉP, hogy merre mennek ezek az utak, fellelhető valahol?
Vagy a nagy budapesti szokáshoz híven a bicajos majd rájön magától?
süti beállítások módosítása