X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Kitálalt Kőbánya polgármestere

2010.08.29. 20:22 Janos_Kobanyai

Verbai Lajos kőbányai polgármesternek elege lett az MSZP-s fantomtagokból. A korábbi szocialista politikust a kerület jelenlegi MSZP-s polgármesterjelöltje ki is zárta a frakcióból. Élő Norbert szerint Verbai Fidesz-bérenc. A kerület első embere úgy véli: a Budán élő, de Kőbányán polgármester-jelöltként induló politikus semmit sem tud a kerületben élőkről.

Verbai Lajos a X. kerületi MSZP-ből korábban kilépett polgármester közölte, nem kíván visszalépni a szocialista színekben induló Élő Norbert javára az önkormányzati választásokon.
Az MSZP-vel való szakítást azzal indokolta, hogy a kerületben a több száz fantompárttagnak köszönhetően kiskirályok uralkodnak.

Verbai Lajos szerint az elmúlt időszakban tartott tagvíziók során kiderült, hogy több száz, úgynevezett fantomtag van a helyi pártszervezetben. Pénteken a Lánchíd Rádióban jelezte: korábban "nem létező" tagok is regisztrálva voltak a pártszervezetben.

„Ezek a mostani tagok bár létező emberek, egyébként az MSZP szempontjából lényegtelenek olyan szempontból, hogy magában a szervezeti életben nem vesznek részt a pártszervezet munkájában".

Hozzátette: Amikor a küldöttállításnál a létszámukat megállapítják, akkor ők természetesen a létszámba szerepelvén szintén számításba veendők, és így néhány ember gyakorlatilag a pártszervezet valódi tagsága fölött tudja akaratát érvényesíteni.

A polgármesterjelölt szerint ezekre a létszámokra hivatkozva szerzik meg a többséget a pártszervezeten belül legtöbbször olyanok, akiknek a kerülethez semmilyen kötődésük nincsen. Ezzel a XII. kerületi Élő Norbertre is utalva jelezte: az így kreált többséggel a helyi szocialistákat rendre leszavazzák.

Verbai szerint olyan érdekcsoportok szerezték meg a többséget a X. kerületi pártszervezetben, akiknek semmilyen kötődésük sincs Kőbányához.

A függetlenként induló jelenlegi polgármestert kilépése mellett Élő Norbert ki is zárta a helyi MSZP-frakcióból. A XII. kerületben élő vállalkozó a lépést azzal indokolta, hogy Verbai félreérthető tájékoztatással a szocialista szimpatizánsoktól is elkérte a kopogtatócédulákat.

Révész Máriusz elmondta: az MSZP országos vezetése tud a kőbányai ügyekről, de nem tesznek semmit.

Kérdés, hogy miért éri meg a kőbányai kétes hírű vállalkozóknak, akik a szocialista pártba tömörültek egy XII. kerületi vállalkozót polgármesternek jelölni, és miért éri meg a XII. kerületi nagyvállakozónak, akinek semmi köze sincs Kőbányához. Itt sem lakott, itt sem dolgozott soha az életben, hogy a kampányára sok-sok millió forintot elköltsön. Azt hiszem, hogy ezt a kérdést mindenkinek magának kell megválaszolnia” – közölte Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője.

MSZP-s tisztogatás nem csak Kőbányán van. A XV. kerület polgármesterét is kizárták, mert nem kívánt Hagyó Miklós emberével együtt dolgozni. Az érintettek elmondták: Hagyó Miklós ugyan már elhagyta az MSZP, de a szelleme itt maradt.

Forrás: Echo Tv

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

1 komment

Címkék: választás mszp verbai

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr312257097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akinom 2010.08.30. 09:32:29

Azt nem értem, hogy Verbai miért nem vállalta el a pártelnökséget, amit felajánlottak neki?! Ha annyira tudja mi a jó, rendet tehetett volna. Vagy mégis inkább csak egy sokat beszélő, keveset mondó típusú tejbe tök?
süti beállítások módosítása