X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Verbai függetlenként folytatná

2010.08.04. 19:44 Kvazimir

Kőbánya polgármestere Verbai Lajos z október 3-ai önkormányzati választáson civil szervezetekkel és a kőbányai szociáldemokratákkal összefogva  független jelöltként indul újra a polgármesteri címért. A regnáló polgármestert - az MSZDP mellett - támogatja a Kőbányaiak Kőbányáért Egyesület és a Tisztelet Társasága, valamint számos független és ismert kőbányai személyiség is. Az MSZDP támogatását élvező kőbányai civilek csapata egyértelműen állást foglalt a pozitív hangvételű és a kerület érdekeit szem előtt tartó kampány mellett. Az újonnan létrejött szövetség mind a 12 egyéni választókörzetben állít jelöltet.

Mint ismeretes Verbai 2006-ban az MSZP színeiben nyert választást, de májusban önként lemondott párttagságáról és kilépett a szocialista pártból. Verbai szerint a X. kerületi MSZP-ben olyan klikk működik, ami "a megújulásról szóló szólamok hangoztatása mögött a jelenlegi antidemokratikus viszonyok fenntartásán, az önkormányzatban pedig a 2006-os választások előtti gyakorlat visszaállításán dolgozik.

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

 

2 komment

Címkék: politika választás mszp kőbánya

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr192199204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sándor Zoltán 2010.08.04. 22:21:29

Érdekes felvezetés...? fele igaz, fel hamis látszatot kelt....?!
2006-ban jobb oldali többséggel működött Kőbánya képviselő-testülete...! Ez így volt! Ha a 2006-os "antidemokratikus viszonyok" fenntartásán dolgozik VERBAI lAJOS, akkor most mi lesz? Melyik oldalra érdemes szavazni...? jobb vagy balra...?
Szerintem a civil öszzefogás, a párbeszéd és nem a pártoskodás vinné előre Kőbányai ügyeit.
Vebai Lajos talán, ezt a szemléletet próbálta képviselni, mindvégig a polgármestersége alatt...
Örülök, hogy nem szeretne visszavonulni a közügyektől...

Frangepán 2010.08.07. 15:29:19

@Sándor Zoltán:Pedig jobban tenné.
Nem volt más polgármesterként, csak egy dróton rángatott báb....a madzag végét a legtöbb esetben Csicsay tartotta.
Hogy a végén már megunta Verbai a neki jutattott szerepet és kilépett az őt polgármesterként inditó pártból az nem érdem, hanem egy újabb potenciális esély, függetlenként újra indulni a husosfazékért folytatott küzdelemben.
süti beállítások módosítása