X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Kivitelezésből elégséges?

2010.07.26. 22:33 Kvazimir

Mint azt már írtam a Kőbányai Önkormányzat (állítólag) hatszáz millió forint felhasználásával felújította kerületünk útjait, továbbá átépítette a balesetveszélyes csomópontokat. Ennek keretében létsítettek körforgalmat a Somfa köz - Balkán utca - Ceglédi utcai kereszteződésnél is.

A tervek 2009. évben elkészültek és engedélyezésre kerültek. Ezután közbeszerzési eljárás során a VIANOVA 87 Kft.- vel kötött az önkormányzat vállalkozási szerződést 79 millió forint összegben.

Az átadás (képen Verbai Lajos polgármester) után alig egy hónappal később máris kibuktak a beruházás hiányosságai. A csomópont körül nem alakítottak ki vízelvezető csatornákat, így esős időben, a körforgalomban és a hozzá csatlakozó utakon bokáig áll a  felgyülemlett víz. Lehet, egyedül Én vagyok már túlzottan rosszindulatú, de nem emlékszem olyan kerületi beruházásra, amelynek minősége  hosszútávon is megfelelt volna az előírtaknak. Ha tévedek, természetesen szívesen megkövetem magam, kérem jelezzétek a hozzászólásokban

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

 

1 komment

Címkék: kozlekedes kőbánya x.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr22178622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vianova 2010.08.17. 17:47:13

2010.07.26-án Kvazimir, mint szerző "Kivitelezésből elégséges" írásában megszólított minket. Írása végén felkínálta a lehetőséget, hogy ha téved, szívesen megköveti magát. Ezt mi nem kívánjuk, csak pár tényt, melyeket bármikor dokumentumokkal és a valóságban is be tudunk mutatni, szeretnénk közölni.
A terveket a Közlekedés kft. 2008. júliusában már elkészítette és engedélyeztette.Társaságunk a VIANOVA 87 ZRT. ezen tervek és ngedélyek alapján kivitelezte a körforgalmat. A körforgalomban 5 db új víznyelő épült, a meglévő csatornahálózatra, melyet az NR-BAU Kft. épített, és az FCSM átvett.Az említett vízmegállás rendkívüli intenzitású eső után történt, amit idővel a kiépített víznyelők elvezettek.Természetesen a fennt említett tervező-kivitelező-üzemeltető is tévedhetne, de úgy gondoljuk, hogy mi az építőipar részesei "csak" tervezni, kivitelezni és üzemeltetni szeretnénk és nem politizálni.
süti beállítások módosítása