X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Kőbánya a világ szemén keresztül

2010.03.15. 10:18 Kvazimir

Sajnos a kerületre igen jellemző képeket találtam a norc.hu városfelfedező portálon. A weblap egy virtuális városjáró, melyen keresztül a felhasználó az otthonából ismerheti meg a világ városait, utcáit, tereit.

Ha valaki kerületünk (már országosan is elhíresült) Venyige utcai börtönére keresne rá, tipikus kőbányai életképet kaphat. A falakat körülveszik a befelé kiáltozó rokonok.



Mint ismeretes, a kőbányai börtön környékén zajló események folyamatos gondot jelentenek az itt élőknek. Mára szinte elviselhetetlenné vált az intézmény közelében az élet. Nemcsak az állandó hangoskodás, a folyamatosan tapasztalható zsúfoltság, hanem az is zavarja az embereket, hogy a rendbontó hozzátartozók szó szerint illemhelynek használják a börtön előtti utcát, parkolót.
 

3 komment

Címkék: érdekesség közbiztonság kőbánya x.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr991840620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manóvezér 2010.03.15. 13:43:56

Szomorú,hogy kerületünk jellemző képei ezek.Szomorú,hogy egy börtönt viszonylag sűrűn lakott terület szélére telepítettek.Szomorú,hogy egyik hatóságnak sincsen ereje hozzá,hogy a börtön környékén rendet tegyen.A legszomorúbb,hogy az egésznek a környék lakói isszűk meg a levét...

vordemon 2010.03.16. 15:29:02

@Manóvezér:Hát azért azt se felejtsük megemlíteni,hogy mindez a NAGY csicsay
klaudiusz kőbánya felvirágoztatásáért vívott életművének egyik meghatározó
főműve....
Köszönjük neked claudiusz,szép munka volt,tényleg csak erre volt szükségünk.
Zuglói ingatlana elé is kellene pár venyige utcai lelkes kissebbségi integetőt rendelni.
Megérdemelné,ha terjesztenénk az általa olyannyira védett populáció körében,hogy képviselő úr zuglói címén lehet rendkívüli látogatási engedélyeket igényelni,csak egy kicsit hangosan kiabálni kell érte.
Aki a leghangosabban szólongatja a mindannyiunk jótevőjét,a mi klaudiszunkat - az állandó látogatói belépőt is kaphat.
Fogadjunk,hogy baromira működne a dolog.
Lehet,hogy valóban kipróbáljuk.
Mi a véleményetek róla?

Manóvezér 2010.03.16. 20:17:28

@vordemon: Ami azt illeti egy misét valóban megérne a dolog...
süti beállítások módosítása