X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

Kőbánya választ: a kis(ebb) pártok jelöltjei

2010.01.29. 09:00 Kvazimir


A két „nagy” párt jelöltjei és a választókörzetek ismertetése után tovább folytatom a kerületi képviselőjelöltek bemutatását, mai bejegyzésemben a Jobbik és az LMP indulóiról írok. Szerettem volna, ha ebben a cikkben az MDF, SZDSZ párosról is szólhatnék pár szót, de még kilenc héttel a választás előtt sincs érdemi információ, kik is mérkőznének meg a kerületi szavazatokért.

A Jobbik nagy aktivitást mutat országos szinten és a kerületben is egyre hangosabb. Nemrég megnyitotta helyi irodáját, lakossági fórumot szerveztek, valamint elindították heti megjelenésű pártlapjukat. Érezhetően fontos nekik a kerület is, hiszen a tavalyi EP választáson 13% felett, az országos átlagtól némileg elmaradva hozták a körzetet, biztos harmadikok lettek.

A Jobbik jelöltje a 14. sz. választókerületben a győri születésű Farady László, a vele készült interjúban kevés szerep jutott eddigi munkásságának, mindössze annyit lehet megtudni róla, hogy a pécsi főiskola elvégzése után egy évvel 1994-ben költözött Budapestre. Ugyanakkor a szokásos Jobbikos paneleket, mint tisztesség és példamutatás, hazaszeretet, család, Farady is szívesen használja. A választás kapcsán pedig egy vicces hasonlattal inti óvatosságra a Fideszt.

„Emlékezzünk vissza, egy évvel korábban vesztette el Kovács (Kokó) István a profi boksz világbajnoki övét, úgy hogy elbízta magát, és felelőtlenül bokszolt. Ugyanez történt meg a választásokkor a Fidesz esetében is. „

Ugyanebben a körzetben az LMP jelöltje Osztolykán Ágnes. A Miskolci Egyetem politológia szakán diplomázott, később tanárként helyezkedett el, 2002-ben kezdte köztisztviselői pályáját. Dolgozott a Soros Alapítványnál, az Évtized Programban, ami romák életminőségének javítását segíti, az Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen című programban, mely egy mellrák szűrő és felvilágosító kampány hátrányos helyzetű nőknek. 
Talán az első olyan jelölt a kis(ebb) pártok között, aki olyan tudással rendelkezik, amire hosszabb távon is igényt tarthatna a kerület.



A 26. sz körzetben az LMP Vermes Zoltán Lászlót jelöli. A kétgyermekes családapa, gimnáziumi tanár tíz éve kerületünk lakója. A Budapesti Tanítóképző Főiskolán diplomázott, a környezetvédelem iránti elkötelezettségét és a közélet megtisztítását tartja a legfontosabbnak. Ennek a pártnak is jelentős bázisa lehet kerületünkben. Az országosan elért 2,6%-al szemben Kőbányán több mint 4%-os tamogatottsága volt az LMP-nek az EP választáson.

A választókerület Jobbikos jelöltje Makai Tibor. A nyugalmazott tűzoltó a Fővárosi Tűzoltó parancsnokság kötelékei között töltötte élete legnagyobb részét. A Szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola nevelőtanári és gyermekvédelmi diplomájának megszerzése után
a tűzoltó iskolán is  tanított és más oktatási intézményekben is óraadó tanárként működött. Életrajzának egyetlen pontja okozhat némi zavart ,ez pedig KISZ-es múltja, amire állítása szerint kötelezték.
Azt, hogy miként tudná segíteni kerületünket nem tudni, sajnos ez igaz az egész kerületi Jobbikra, akik még nem álltak elő semmilyen helyi elképzeléssel.

Annak ellenére, hogy kerületi szinten nem tudni semmit az MDF-SZDSZ szövetségről nagy rá az esély, hogy az önkormányzatban helyet foglaló két SZDSZ-es politikus, Győri Dénes alpolgármester és Nagy László indul majd a harcba a helyekért.
Annak ellenére, hogy (feltehetőleg) közösen indul a két párt tavasszal még mindig tartom a véleményem, hogy a kopogtató cédulák összegyűjtése is komoly gondot okozhat a formációnak.
Ugyanakkor a zuhanyhíradókból már olyan információkat hallani, hogy az MDF, a kerületi székhelyű HIT Gyülekezete támogatását élvezi, így könnyen alakulhat másként a végeredmény.

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

2 komment

Címkék: választás fotók kőbánya x.kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr381710427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kucsera.m 2010.02.02. 20:28:09

Tisztelt szerző Úr!
Ha tájékozódni kíván az MDF kerületi munkájáról a képviselőjelöltekről vagy egyéb másról állok rendelkezésére.

Köszönettel

Kucsera Miklós
mdf-kobanya@euromail.hu

Kvazimir 2010.02.03. 18:20:20

Tisztelt Kucsera Úr!

Köszönöm az elérhetőséget, hamarosan megkeresem kérdéseimmel. Válaszainak természetesen biztosítom a nyilvánosságot!

Ugyanakkor, ha a bejegyzéssel kapcsolatban észrevétele van, esetleg tévesen jelent meg bármilyen információ pártjával kapcsolatban, azt a hozzászólásokban alatt is jelezheti, így minden olvasó láthatja azt.
süti beállítások módosítása