X. kerület

Budapest külső kerülete. Területe 32,50 km2. A gondozott parkok összterületét tekintve Kőbánya a fővárosi listavezető, 2 675 000 négyzetméternyi zöldterülettel. Lakossága 75.470 fő. Népsűrűség 2388 fő/km2

Van egy jó témád? Írd meg!

Fotók vegyesen

Partnerek

Hozzászólások

Szeretnék hírlevelet!

25 éves a Zrínyi Miklós gimnázium

2009.12.06. 09:11 Kvazimir

November 24-én ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Zrínyi Miklós Gimnázium. Az iskolába a két és fél évtized alatt sok olyan diák járt, akikre ma már joggal büszkék, s akik azóta is szívesen emlékeznek vissza az iskolára.






















A Mádi utcában található Zrínyi Miklós Gimnázium nem tartozik a kerület nagy múltú intézményei közé, ám a 25 év alatt elismertséget vívott ki magának. – Eredetileg a Szent László Gimnázium tagozataként hozták létre az intézményt, s pár évvel később lett önálló gimnázium – mondta Edényi László igazgató. – Abban az időben, a 80-as évek közepén az egész országban hatalmas változások kezdődtek, így nekünk eleve nyitottnak kellett lennünk a változásokra. Mi nem csak beszélünk, valóban nyitott, közvetlen párbeszédet folytatunk a diákokkal, ez lehet a sikerünk titka. Sok régi diákjuk ismert, népszerű ember lett.

– Többek között a Barátok közt című teleregényben ismertté vált Balogh Edina (Kinga), Miller Csaba énekes, Buzsáky Ákos válogatott labdarúgó és Gligor Attila rendező járt hozzánk. Ebből a felsorolásból is látszik, hogy a tőlünk kikerülő diákok sokféle pályán lesznek sikeresek – hangsúlyozta az igazgató.

Az iskola alapfilozófiája: 14 évesen a diákok még nem tudják, mik szeretnének lenni, de azzal tisztában vannak, milyen tárgyakat tanulnak szívesen. Az intézményben idegenforgalmi, számítástechnikai, közbiztonsági oktatás is zajlik, és az angol nyelvi előkészítő is sikeres.

– Diákjaink a sport és a zene területén érik el a legjobb eredményeket, ami azért is fontos, mert mindkettő alázatot követel, és önfegyelemre nevel – tette hozzá Edényi László.

Forrás: Helyitema.hu

2 komment

Címkék: történelem zrínyigimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://10ker.blog.hu/api/trackback/id/tr961576461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gosford 2009.12.23. 05:54:23

...és én is itt koptattam a padokat négy évig. ;D

2010.04.05. 22:18:21

És én is! Azt igen erős túlzásnak vélem, hogy bármiféle érdemi számítástechnikai oktatás zajlana az intézmény falai között. Egyébként Arató Gergely is sokáig itt tanított fizikát, csupa szív bácsi, nagyon szerettük. Edényi Lászlót is szintén nagyon tisztelem, időnként történelemórákat tartott (tart?) az intézményben, és természetesen igazgatónak sem utolsó.
süti beállítások módosítása